Ελίνα Καλαϊτζόγλου: «Βασική θέση του φεστιβάλ Θεσστιβαλάκι αποτελεί η απόλυτη συμπερίληψη»

Hans Zimmer VS John Williams στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού
11 Ιουνίου 2024
«Οι χαραμοφάηδες» στο θέατρο Μεταξουργείο
12 Ιουνίου 2024
Hans Zimmer VS John Williams στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού
11 Ιουνίου 2024
«Οι χαραμοφάηδες» στο θέατρο Μεταξουργείο
12 Ιουνίου 2024

Η Ελίνα Καλαϊτζόγλου θεατρολόγος και υπεύθυνη της οργάνωσης του φεστιβάλ Θεσστιβαλάκι.

 

 

Συνέντευξη στη Μαριλένα Θεοδωράκου

 

Δεκαεννιά θεατρικές ομάδες με τις παραστάσεις τους, παράλληλες θεατροπαιδαγωγικές δράσεις, δημιουργικά παιχνίδια, μουσικά δρώμενα, εργαστήρια/workshops, είναι μερικές από τις δράσεις που πραματοποιούνται στο 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικών Θεατρικών Ομάδων με τίτλο «Θεσστιβαλάκ».

H Ελίνα Καλαϊτζόγλου, θεατρολόγος και υπεύθυνη της οργάνωσης του φεστιβάλ Θεσστιβαλάκι, μιλάει στο theatermag για τις δράσεις, τη συμμετοχή των θεατρικών ομάδων, καλλιτεχνών, θεατροπαιδαγωγών, συγγραφέων παιδικών βιβλίων και μουσικών που θα παρακολουθήσει το κοινό, με ελεύθερη είσοδο, από την Τετάρτη 12 έως την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 στο Πάρκο Νέας Ελβετίας και στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.

 

 

Θα θέλατε να μας συστήσετε με λίγα λόγια το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικών Θεατρικών Ομάδων «Θεσστιβαλάκι»;

Είναι ένα εξωσχολικό φεστιβάλ μη διαγωνιστικού και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που απευθύνεται τόσο στο παιδικό όσο και στο ενήλικο κοινό. Σαν κύριο στόχο έχει, επί της ουσίας, την υπάρξη ενός ετησίου οργανωμένου κοινού τόπου ανάδειξης νέων, καινοτόμων και πρωτότυπων ιδεών καλλιτεχνικής έκφρασης ο οποίος θα αφορά τα παιδιά και τους ανθρώπους -καλλιτέχνες, θεατροπαιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς- που δημιουργούν σε αυτά τα πλαίσια, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελεί δίαυλο επικοινωνίας γύρω από το κομμάτι της θεατρικής κουλτούρας και εκπαίδευσης τόσο για τα ίδια τα παιδιά, όσο και για τους θεατρολόγους, θεατροπαιδαγωγούς ή ακόμα και τους εκπαιδευτικούς που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον άξονα.

 

 

Ποιο είναι το όραμα και ο στόχος του Φεστιβάλ;

Αρχικά η ιδέα ενός εξειδικευμένου φεστιβάλ θέατρου με κέντρο το παιδί, ξεκίνησε ήδη από το 2019, από μια ομάδα ευαισθητοποιημένων καλλιτεχνών, εκπαιδευτικών, μουσειολόγων και συμβούλων ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων, ιδρυτικά μέλη του Μορφωτικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Λυρικός Μικρός Πλανήτης στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Κοινό όραμα όλων υπήρξε η δημιουργία ενός καλλιτεχνικού χώρου μέσα στον οποίο η κάθε μορφή τέχνης, παιχνιδιού και επικοινωνίας θα υποστηρίζονταν, δίνοντας ευκαιρία έκφρασης, ανάπτυξης, μάθησης.

Στόχος η καθιέρωσή του σε έναν ετήσιο θεσμό ο οποίος θα υποστηρίζει και θα εντείνει την ανάπτυξη της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας και παραγωγής από ανθρώπους της τέχνης και της εκπαίδευσης που δραστηριοποιούνται στον τομέα του θέατρου από και για παιδιά, προωθώντας και υποστηρίζοντας, τόσο καλλιτεχνικά όσο και επιστημονικά και δη, διεπιστημονικά, τη θεατρική τέχνη στις παιδικές και νεανικές ηλικίες. Επιδίωξή του η προώθηση του θεάτρου και η ανάδειξη της παιδαγωγικής του αξίας, πέρα και πάνω από τα στενά όρια ενός εκπαιδευτικού συστήματος.

 

Στο 3ο «Θεσστιβαλάκι» συμμετέχουν 19 θεατρικές ομάδες. Θα θέλατε να μας μιλήσετε για την επιλογή τους και τις παραστάσεις που θα παρουσιάσουν;

Σε ό,τι αφορά τις ομάδες που λαμβάνουν μέρος στο Θεσστιβαλάκι, βασική θέση του φεστιβάλ και τα τρία χρόνια διεξαγωγής του, αποτελεί η απόλυτη συμπερίληψη και γι’ αυτό είναι μάλιστα ελεύθερης θεματικής. Ως μοναδική προδιαγραφή έχει, ότι η ομάδα που θα δηλώσει συμμετοχή να είναι εξωσχολικού φορέα. Και αυτό γιατί θέλουμε να υποστηρίξουμε και να αναδείξουμε την πρωτοβουλία του παιδιού που αναζητά το θέατρο ως ενασχόλησή σε χρόνο πέραν του εκπαιδευτικού συστήματος και άρα αποτελεί σε μεγάλο βαθμό προσωπική του επιλογή.

Φέτος στο 3ο «Θεσστιβαλάκι» έχουμε τη χαρά συμμετέχουν 19 θεατρικές ομάδες, 12 από την Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, 1 από τα Ιωάννινα, 2 από το Καρπενήσι, 1 από την Μυτιλήνη, 1 από τα Νέα Ρόδα Χαλκιδικής, 1 από το Κιλκίς και 1 από την Λευκωσία της Κύπρου. Οι ομάδες δηλαδή που συμμετέχουν προέρχονται από διάφορα μέρη της Ελλάδας και την Κύπρο και κάθε μία θα παρουσιάσει μια μοναδική παράσταση, ποικίλοντας από κλασικά έργα μέχρι πρωτότυπες δημιουργίες.

Σε ό,τι αφορά τους καλλιτέχνες, τις καλλιτεχνικές ομάδες και όλους όσοι λαμβάνουν μέρος στο κομμάτι των δράσεων, βασικές προϋποθέσεις επιλογής τους, είναι η καλή γνώση του αντικειμένου, η πρωτοτυπία, καθώς και η διαθεματικότητα που μπορεί να διαθέτει η δράση που θα παρουσιάσουν.

 

 

Πέρα από τις παραστάσεις ποιες άλλες δράσεις θα δούμε;

Το Θεσστιβαλάκι δεν περιορίζεται μόνο στις θεατρικές παραστάσεις. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν επίσης θεατροπαιδαγωγικές δράσεις από το Κρατικό Θεατρο Βορείου Ελλάδος, την Εταιρεία Θεάτρου Αντίρρηση, την Ομάδα Δράσης για την Τέχνη Mataroa Art Group, την εταιρεία θεατρικών δραστηριοτήτων BILULU κ.ά., θα υπάρξει διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου Μαστροχαλαστής, της συγγραφέως Νίνας Ζαφειρίου, από τις εκδόσεις Τζιαμπίρη- Πυραμίδα, ενώ υποστηρίζοντας την διεπιστημονικότητα θα έχουμε φέτος μια δράση εργαστήρι ρομποτικής από την Robo Project Team της Κικής Τραντούδη, βασισμένη στην τέχνη του θεάτρου μέσα από ένα τελείως πρωτότυπο πρίσμα, καθώς και μια δράση Sensory & Messy Play από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Sensory & Messy Play, με την υποστήριξη και χορηγία του κέντρου Ψυχολο-Υγεια και την ψυχολόγο Αλεξία Σταθάκη.

Για πρώτη χρονιά θα παρουσιαστούν 2 εργαστήρια/workshops με ανοιχτή συμμετοχή αποκλειστικά σε επαγγελματίες του χώρου και κατόπιν κράτησης θέσεως, για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων. Το πρώτο, μια στρογγυλή τράπεζα- συζήτηση με τίτλο «Η παιδαγωγική αξία της τέχνης του θεάτρου ως μέσο εξάλειψης της παιδικής βίας» που θα θα πραγματοποιηθεί από τον Αλέξιο Λάππα, ψυχίατρο παιδιών, εφήβων και οικογενειών, μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου των Ψυχιάτρων της Μεγάλης Βρετανίας, το Σάββατο 15 Ιουνίου, στο θέατρο του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου κατά τις ώρες 13.00-14.30.

Το δεύτερο την Κυριακή 16 Ιουνίου ένα θεατρο-παιδαγωγικό σεμινάριο με τίτλο «Γνωριμία με το Θεατρικό Παιχνίδι βιωματικό εργαστήρι» και θα πραγματοποιηθεί από την Ανδρομάχη Μοντζολή, Δρα Θεατρολογίας, σκηνοθέτιδα – σκηνογράφο – ενδυματολόγο, Ειδική σε θέματα Παιδαγωγικής Θεάτρου & Αισθητικής Αγωγής και Καλλιτεχνική Δ/ντρια του Θεάτρου της Ημέρας, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων 4ου ορόφου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου κατά τις ώρες 11.30-14.30. Όλο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι με ελεύθερη είσοδο και δωρεάν τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες.

 

 

Ποιος μπορεί παρακολουθήσει τις παραστάσεις;

Οι παραστάσεις και οι δράσεις του Φεστιβάλ είναι ανοιχτές στο κοινό και μπορούν να τις παρακολουθήσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το παιδικό θέατρο και την καλλιτεχνική έκφραση των νέων. Τα εργαστήρια/workshops είναι ανοιχτά σε επαγγελματίες του χώρου και κατόπιν δήλωσής συμμετοχής με περιορισμένο αριθμό θέσεων. Το Θεσστιβαλάκι θα πραγματοποιηθεί τόσο στο Πάρκο και Ανοιχτό Θέατρο της Νέας Ελβετίας, όσο και στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης από την Τετάρτη 12 έως και την Κυριακή 16 Ιουνίου.

 

Ως θεατρολόγος και υπεύθυνη της οργάνωσης του φεστιβάλ, ποιες εντυπώσεις έχει αφήσει στους συμμετέχοντες, αλλά και στο κοινό;

Οι εντυπώσεις από το φεστιβάλ τόσο από τους συμμετέχοντες όσο και από το κοινό είναι εξαιρετικά θετικές. Οι θεατρικές ομάδες απολαμβάνουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να μάθουν από τους συνομηλίκους τους, ενώ το κοινό εκτιμά την ποικιλία και την ποιότητα των παραστάσεων και των δράσεων. Το φεστιβάλ τείνει να γίνει σημείο αναφοράς για το παιδικό θέατρο στην Ελλάδα και κάθε χρόνο προσελκύει όλο και περισσότερους συμμετέχοντες και θεατές.

 

 

Πρόγραμμα 3ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Παιδικών Θεατρικών Ομάδων ΘΕΣΣΤΙΒΑΛΑΚΙ

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024
(Ανοιχτό θέατρο Νέας Ελβετίας)
18.00-18.15: Χαιρετισμός – Έναρξη.
18.15-18.45: «Βροντεράκιδες και Ψυθιράκιδες : η δίκη του αιώνα» θεατρική παράσταση από την παιδική θεατρική ομάδα της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς σε συνεργασία με την Ομάδα Δράσης για την Τέχνη Mataroa Art Group, Κιλκίς . (Ανοιχτό θέατρο Νέας Ελβετίας)
18.45-19.30: ΔΡΑΣΗ: ¨Πεταλούδες πετούν μες το δάσος». Εικαστικό εργαστήρι για παιδιά από φοιτήτριες του Τμήματος Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων του δημόσιου Ι.Ε.Κ Τριανδρίας. (Πάρκο Νέας Ελβετίας)
19.30-20.00: «Δώσε μου το χέρι σου» θεατρική παράσταση από την παιδική θεατρική ομάδα “The Bubulians” του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου Ν. Κρήνης «Μπουμπουλίνα».
(Ανοιχτό θέατρο Νέας Ελβετίας)
20.00-20.45: ΔΡΑΣΗ: «Μες των παραμυθιών τα χρώματα». Αφήγηση παραμυθιών από την Στέλλα Τσίγγου. (Πάρκο Νέας Ελβετίας)
20.45-21.30: «Το χρωμοκάραβο» θεατρική παράσταση από την παιδική θεατρική ομάδα «Καλλιτεχνίτες» Πέρασμα συλλογικό θέατρο. (Ανοιχτό θέατρο Νέας Ελβετίας)

 

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
(Ανοιχτό θέατρο Νέας Ελβετίας)
18.00-18.30: «Παραμύθι ξεκινά» θεατρική παράσταση από την παιδική θεατρική ομάδα ΣυνΈργεια της ομάδας πολιτισμού ΣυνΈργεια. (Ανοιχτό θέατρο Νέας Ελβετίας)
18.30-19.15: ΔΡΑΣΗ: «Ταξιδεύοντας με το καράβι Mataroa στα χνάρια του Γκιούλιβερ». Θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα από την Ομάδα Δράσης για την Τέχνη Mataroa Art Group. (Πάρκο Νέας Ελβετίας)
19.15-20.00: «Όλα είναι DISNEY» θεατρική παράσταση από την παιδική θεατρική ομάδα «Drama…mini» του ΚΔΑΠ «Όλα είναι παιχνίδι». (Ανοιχτό θέατρο Νέας Ελβετίας)
20.00-20.45: ΔΡΑΣΗ: «Τα σκιάχτρα που ονειρεύονται» εκπαιδευτικό θεατρικό πρόγραμμα από θεατροπαιδαγωγούς του Κ.Θ.Β.Ε. (Πάρκο Νέας Ελβετίας)

20.45-21.15: «Ο Ζογκ και οι ιπτάμενοι γιατροί» θεατρική παράσταση από την παιδική θεατρική ομάδα ΚΔΑΠ Πολίχνης της Δημοτικής Επιχείρησης ΙΡΙΣ του Δήμου Παύλου Μελά. (Ανοιχτό θέατρο Νέας Ελβετίας)
21.15-21.30: ΔΡΑΣΗ: «Μωβ Ορχιδέες» απόσπασμα από την ομώνυμη θεατρική παράσταση από την θεατρική ομάδα εφήβων και φοιτητών του Λυρικού Μικρού Πλανήτη. (Πάρκο Νέας Ελβετίας)
21.30-22.30: «Στρίγγλα και Καλλονή» θεατρική παράσταση από την παιδική θεατρική ομάδα «Ρυσάκια-Του Τρελού» του Δήμου Θέρμης Διεύθυνση Πολιτισμού και Κοινωνικής Προστασίας. (Ανοιχτό θέατρο Νέας Ελβετίας)

 

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024
(Ανοιχτό θέατρο Νέας Ελβετίας)
18.00-19.00: “Το πανηγύρι μας” θεατρική παράσταση βασισμένη στο θεατρικό μονόλογο του Ζαν Κοκτώ από την παιδική θεατρική ομάδα του «Εργαστήρι Μουσικής και Θεάτρου Μαρίας Χρυσοστόμου», Κύπρος. (Ανοιχτό θέατρο Νέας Ελβετίας)
19.00-20.00: ΔΡΑΣΗ: “ Καλωσορίζοντας το καλοκαίρι. Σώζοντας την καρέτα-καρέτα”. Εργαστήρι με υλικά Messy Play, από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Sensory & Messy Play με την χορηγία και υποστήριξη του κέντρου Ψυχολο-Υγεία. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΡΟΥΧΑ. ΟΙ ΜΠΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΛΕΚΙΑΖΟΥΝ! (Πάρκο Νέας Ελβετίας)
20.00-20.30: «Το ντροπαλό χταπόδι» της Ψυχολόγου Νένας Γεωργιάδου, εκδόσεις Οξυγόνο. Θεατρική παράσταση από την παιδική θεατρική ομάδα «Παραμυθοκόριτσα» της Σχολής
Μπαλέτου και Χορού Α. Παπανδρέου Χοροτέχνη. (Ανοιχτό θέατρο Νέας Ελβετίας)
20.30-21.00: ΔΡΑΣΗ: Μπαντίνα Thessaloniki Youth Band Epitonion, παιδική Μπάντα. (Πάρκο Νέας Ελβετίας)
21.00-22.00: «Ο Φλοκατέξ» θεατρική παράσταση από την παιδική θεατρική ομάδα του Πολυχώρου Δημιουργικής Έκφρασης και Απασχόλησης «Κήπος». (Ανοιχτό θέατρο Νέας Ελβετίας)
22.00-22.30: ΔΡΑΣΗ: «Παιχνίδι του Δάσους» Ομαδικό παιχνίδι στρατηγικής και συνεργασίας από εθελοντές του Λυρικού Μικρού Πλανήτη. (Πάρκο Νέας Ελβετίας)

 

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 (Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο)

13.00-14.30: ΔΡΑΣΗ: «Η παιδαγωγική αξία της τέχνης του θεάτρου ως μέσω εξάλειψης της παιδικής βίας»
Στρογγυλή τράπεζα – συζήτηση με συντονιστή τον Ψυχίατρο παιδιών , εφήβων και οικογενειών – συγγραφέα Αλέξιο Λάππα μέλους του Βασιλικού Κολλεγίου των Ψυχιάτρων της Μ. Βρετανίας. Για επαγγελματίες του κλάδου της τέχνης του θεάτρου, κατόπιν δήλωσης συμμετοχής στο mail: thesstivalaki@gmail.com ή στο τηλέφωνο: 2310.407.433 (Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο – Θέατρο)
16.30-17.30: «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη θεατρική παράσταση από την παιδική θεατρική ομάδα «Ονειροβάτες» του Εργαστηρίου Τεχνών & Πολιτισμού. (Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο – Θέατρο)
17.30-17.45: ΔΡΑΣΗ: Συναυλία από μουσικό σχήμα του Εργαστηρίου Τεχνών & Πολιτισμού. (Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο – Αιθ. Εκδηλώσεων 4ου ορόφου)
17.45- 18.30: «Αδέσποτα» θεατρική παράσταση από την παιδική θεατρική ομάδα του Θεατρικού Εργαστηρίου Ν. Ρόδων του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Νέων Ρόδων «Προσφυγική Αναγέννηση» Χαλκιδικής. (Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο – Θέατρο)
18.30-19.15: ΔΡΑΣΗ: «Βίνσεντ Βαν Γκογκ» παιδική θεατρική παράσταση από την εταιρεία θεατρικών δραστηριοτήτων BILULU. (Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο – Αιθ. Εκδηλώσεων 4ου ορόφου)
19.15-20.45: «Ο κλέφτης των αστεριών» της Ζωής Βαλάση. Θεατρική παράσταση από την παιδική θεατρική ομάδα «ΠασπΑRTου», Μυτιλήνη. (Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο – Θέατρο)
20.45-21.30: ΔΡΑΣΗ: «Μαστροχαλαστής» διαδραστική παρουσίαση βιβλίου από τη συγγραφέα Νίνα Ζαφειρίου, εκδόσεις Τζιαμπίρης – Πυραμίδα. (Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο – Παιδική βιβλιοθήκη ισόγειο)
21.30-22.30: «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου. Θεατρική παράσταση από την παιδική θεατρική ομάδα του Εργαστηρίου Πολιτισμού «Οδύσσεια», Καρπενήσι . (Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο – Θέατρο)

* Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρα κοντά μας θα βρίσκεται ο καλλιτέχνης –ζωγράφος Αστέριος Μπικογιάννης προσφορά του Εργαστηρίου Τεχνών και Πολιτισμού.

 

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
(Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο)
11.30-14.30: ΔΡΑΣΗ: «Γνωριμία με το θεατρικό παιχνίδι», βιωματικό εργαστήρι για επαγγελματίες του κλάδου με την Ανδρομάχη Μοντζολή», Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών –σκηνοθέτη-θεατρολόγο- παιδαγωγό θεάτρου-σκηνογράφο, κατόπιν δήλωσης συμμετοχής στο mail: thesstivalaki@gmail.com ή στο τηλέφωνο: 2310.407.433. (Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο – Αιθ. Εκδηλώσεων 4ου ορόφου)
14.30-15.30: «Γράψε τη δική σου ιστορία» θεατρική παράσταση από την παιδική θεατρική ομάδα Βαφοπουλάκια του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου. (Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο – Θέατρο)
16.00-16.45: «Παραμύθια της Σελήνης». Θεατρική παράσταση από την παιδική θεατρική ομάδα της «Θεατρικής Συμπαιγνίας», Ιωάννινα. (Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο – Θέατρο)
16.45-17.30: ΔΡΑΣΗ: «Προγραμματίζοντας το μέλλον». Εργαστήρι Ρομποτικής με την Κυριακή Τραντούδη της Robo Project Team. (Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο – Παιδική βιβλιοθήκη ισόγειο) .
17.30-18.30: «Στραβομανώλης». Θεατρική παράσταση της παιδικής θεατρικής ομάδας του Θεατρικού Εργαστηρίου Καρπενησίου. (Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο – Θέατρο)
18.30-19.00: ΔΡΑΣΗ: «Ποιος σκότωσε τον σαμουράι Μιναμότο;». Θεατροπαιδαγωγική δράση από την εταιρεία θεάτρου Αντίρρηση. (Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο- Παιδική Βιβλιοθήκη ισόγειο)
19.00-20.00: «Σχολείο για κλόουν» του Friedrich Karl Waechter. Θεατρική παράσταση από την παιδική θεατρική ομάδα του Alte Fablon. (Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο – Θέατρο)
20.15-21.15: «Ελένη;» θεατρική παράσταση από την παιδική θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου «ΛΥΡΙΚΟΣ ΜΙΚΡΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ». (Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο – Θέατρο).
21.15- 22.00: Τελετή Λήξης .

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Η είσοδος στις παραστάσεις και σε όλες τις παράλληλες δράσεις θα είναι ελεύθερη για το κοινό.