Festival Παραμυθιάς 2024 στο δήμο Σουλίου
6 Ιουνίου 2024
Μαρίνα Μέργου: «Τo “Cassandra’s Eyes/ I’s” παραπέμπει τόσο σε αυτά που βλέπει η Κασσάνδρα όσο και στις διαφορετικές γυναίκες που θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει η Κασσάνδρα στη σύγχρονη εποχή»
6 Ιουνίου 2024
Festival Παραμυθιάς 2024 στο δήμο Σουλίου
6 Ιουνίου 2024
Μαρίνα Μέργου: «Τo “Cassandra’s Eyes/ I’s” παραπέμπει τόσο σε αυτά που βλέπει η Κασσάνδρα όσο και στις διαφορετικές γυναίκες που θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει η Κασσάνδρα στη σύγχρονη εποχή»
6 Ιουνίου 2024

 

Τι σημαίνει πραγματικότητα;
Πώς ένα σώμα μπορεί να την κατασκευάσει;

 

 

Η συνεργατική ομάδα χορού Tási Dance Collective παρουσιάζει την παράσταση χορού «Subrealities» στις 17,18 και 19 Ιουνίου στο Bios.

Το έργο «Subrealities» είναι ένα ταξίδι κατά την διάρκεια του οποίου η φαντασία εισχωρεί στην κοινώς αποδεκτή πραγματικότητα της καθημερινής ζωής. Τα τέσσερα κινούμενα σώματα ενδίδουν σε καθημερινές τελετουργίες οικιακής ρουτίνας. Χρησιμοποιούν την εντοπιότητα μέσα στο ίδιο τους το σώμα ως μία πρώτη σχέση με το πραγματικό και δομούν μία νέα κοινή αφήγηση πραγματικότητας, η οποία αποδομεί τις τόσο απαραίτητες (;) ρουτίνες, και αναζητά μονάχα την ορμέμφυτη απόλαυση.

Το σώμα δεν αποτελεί ένα απόλυτα «πραγματικό», ή αλλιώς υλικό χώρο, αλλά ούτε και έναν απόλυτα φανταστικό χώρο. Αποτελεί έναν αντιφατικό χώρο όπου εδράζονται αληθινοί και μη-αληθινοί υλικοί τόποι. Το ίδιο το σώμα, αποτελεί μια ετεροτοπία όπου συνυπάρχει το πραγματικό μέσω της παρουσίας, με το μη-πραγματικό μέσω της φαντασίας.

Επιδιώκουμε να φέρουμε το παραμύθι μέσα στο οικείο περιβάλλον ενός διαμερίσματος, όπως ένα παιδί φέρνει φανταστικά γεγονότα στην αφήγηση της πραγματικότητάς του. Η ιδέα για το προτεινόμενο έργο προέκυψε από την προσπάθεια μας να βρούμε την απόλαυση μέσα σε ένα περίπλοκο περιβάλλον σταθερής επισφάλειας, βεβαιωμένης αβεβαιότητας και σαφούς ασάφειας σε πολλαπλά επίπεδα που καταρρέουν αφήνοντας μας μόνο με τη φαντασία μας.

 

 

Ταυτότητα ομάδας

H Tási Dance Collective είναι μια συνεργατική ομάδα χορού και παραστατικών τεχνών. Εστιάζει στις οριζόντιες δημιουργικές και οργανωτικές διαδικασίες μέσω τεχνικών συνεργατικής χορογραφικής έρευνας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου ανάπτυξης παραστατικών τεχνών με άξονα την αλληλοσυμπληρωματικότητα. Προωθεί τις διακαλλιτεχνικές πρακτικές εξερευνώντας την αλληλεπίδραση του χορού, τον οποίο αντιλαμβάνεται ως μια αισθητηριακή, σχεσιακή και εικαστική πρακτική, με το θέατρο και τις διάφορες, τεχνολογικά διαμεσολαβημένες ή μη, εκφάνσεις των οπτικοακουστικών τεχνών. Τα μέλη της μετουσιώνουν τις σωματαισθητικές εμπειρίες που προκύπτουν από τα κινητικά τους πειράματα σε καλλιτεχνικά έργα, μαθήματα, και εργαστήρια σύγχρονου χορού και παραστατικών τεχνών.

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Subrealities»

Σύλληψη | Χορογραφία | Ερμηνεία: Ομάδα Tási (Γαβριατοπούλου Υρώ, Μίνα Ντάλη,Λυδία Ξουράφη, Ισιδώρα Φρέιζερ)
Δραματουργία: Λυδία Ξουράφη
Σχεδιασμός φωτισμών και σκηνικού χώρου: Μάρθα Κώτσια
Κοστούμια: Τζένη Δελή
Γραφιστική επιμέλεια: Έλλη Παπαδοπούλου
Trailer: Γιώργος Νικολόπουλος
Σχεδιασμός Ήχου: Ομάδα Tási
Επικοινωνία: Ευαγγελία Σκρομπόλα
Διεύθυνση – Εκτέλεση Παραγωγής: Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Ομάδα Τάση

Πού: Bios, Πειραιώς 84, Αθήνα 10435, τηλ. 210 3425335

Πότε: 17, 18 και 19 Ιουνίου 2024, στις 21.00

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (γενική είσοδος), 8 ευρώ (μειωμένο: φοιτητικό, σπουδαστές καλλιτεχνικών σχολών, ΑΜΕΑ, Άνεργοι, Μέλη ΣΕΧΩΧΟ)

Διάρκεια παράστασης: 40 λεπτά

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/dance/subrealities/