Η Πωλίνα Κρεμαστά με το «Minor gesture» στο Θησείον

Στέφανος Κακαβούλης: «Τα “Παιδιά του πατρός” έρχονται να σπάσουν το άβατο ότι “ιερείς και εκκλησία δεν αγγίζουμε!” και να μιλήσουν για τη “σχέση” με το Θείο στοιχείο»
8 Μαΐου 2024
«Τα 12 Κουπέ» για 12η χρονιά στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ
8 Μαΐου 2024
Στέφανος Κακαβούλης: «Τα “Παιδιά του πατρός” έρχονται να σπάσουν το άβατο ότι “ιερείς και εκκλησία δεν αγγίζουμε!” και να μιλήσουν για τη “σχέση” με το Θείο στοιχείο»
8 Μαΐου 2024
«Τα 12 Κουπέ» για 12η χρονιά στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ
8 Μαΐου 2024

 

Η Creo Dance Company παρουσιάζει το νέο της έργο με τίτλο «Minor gesture» -χειρονομία ελάχιστη- το οποίο ανεβαίνει στο Θέατρο Θησείον από τις 15 Μαΐου και κάθε κάθε Τετάρτη έως και 12 Ιουνίου.

 

Το έργο «Minor gesture» επαναφέρει στη σκηνή το σώμα που δονείται και παθαίνει καθημερινά. Το σώμα που προσπερνάμε και θεωρούμε αυτονόητο. Τον αόρατο ελάχιστο καθημερινό εαυτό που γίνεται συνήθεια.

Δύο γυναίκες συγκατοικούν επί σκηνής και κατασκευάζουν ένα δικό τους κινητικό παζλ, μία δική τους καθημερινότητα. Περίεργη και αποκαλυπτική. Εδώ, ανάμεσα στην ανάμνηση και τη φαντασία το μικρό και ελάχιστο μεγεθύνεται.

 

 

Η ελάχιστη χειρονομία είναι παντού, συνεχώς, και εκείνες κάνουν το οικείο ξένο για το καταλάβουν. Κάνουν το παράξενο φιλικό για να το απολαύσουν. Η ελάχιστη χειρονομία είναι η κάθε κίνηση που τους διαφεύγει, είναι μία αλλαγή στον τρόπο, μία δυνατότητα διαφοράς. Εκείνες φωνάζουν με το σώμα τα λόγια της Janet Adler,

 

«Γιορτάζω κάθε γόνατο που λυγίζει, κάθε κεφάλι που γέρνει,
κάθε καρπό που στρέφεται, κάθε χέρι που σχηματίζει γροθιά,
κάθε χέρι που ανοίγει απαλά,
κάθε χειρονομία που δεν μετριέται αλλά φαίνεται

 

Επί σκηνής, το σώμα του μουσικού προσθέτει τα δικά του κομμάτια στο παζλ, μέσα από jazz-blues ηχοχρώματα, και επιλέγει να οδηγήσει, να ακολουθήσει ή να σχολιάσει τις κινητικές συνομιλίες των δύο γυναικών, αναδεύοντας μνήμες και επινόηση.

 

Σημείωμα χορογράφου:
Το έργο δανείζεται τον τίτλο του από το ομώνυμο βιβλίο της Erin Manning «The Minor gesture». Η ελάχιστη χειρονομία μου αποκαλύφθηκε στα χωριά της Βόρειας Εύβοιας, όταν αντίκρισα τις γυναίκες εκεί να δημιουργούν εκστατικούς χορούς με αφορμή το εφήμερο. Τις ευχαριστώ βαθιά που μεταμόρφωσαν το καθημερινό σε εξαιρετικό και με ενέπνευσαν να ξαναχορέψω. Ειδικά ευχαριστώ την Ελισάβετ για το μοίρασμα του αποσπάσματος της Adler. Ευχαριστώ πάντα τους αγαπημένους και τις αγαπημένες συνοδοιπόρους, συνεργάτες, φίλους και φίλες.

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Minor gesture» -χειρονομία ελάχιστη-

Χορογραφία: Πωλίνα Κρεμαστά
Χορεύουν: Σταυρούλα Σιάμου & Πωλίνα Κρεμαστά
Μουσική σύνθεση και ερμηνεία επί σκηνής: Απόστολος Λεβεντόπουλος
Σκηνογραφία – κοστούμια: Διδώ Γκόγκου
Βοηθός χορογράφου: Θένια Αντωνιάδου
Επιμέλεια φωτισμών: Μελίνα Μάσχα
Δημιουργία υλικού προώθησης: Παναγιώτης Ανδριανός
Οργάνωση παραγωγής: Ορέστης Τάτσης / Ρέον ΑΜΚΕ

Με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

 

Πού: Θησείον, Ένα Θέατρο Για Τις Τέχνες, Τουρναβίτου 7, Αθήνα

Πότε: Τετάρτες 15-22-29 Μαΐου και 5-12 Ιουνίου 2024, στις 21.00

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Προπώληση: Minor gesture (χειρονομία ελάχιστη) | Εισιτήρια online! | More.com

Πληροφορίες στο ταμείο του θεάτρου και στο τηλέφωνο 210 3255444