Cosmos: Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία της ΕΡΤ στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος

Διαγωνισμός για την παράσταση «Απόψε, στου Πανάγαθου!»
25 Απριλίου 2024
Διαγωνισμός για την παράσταση «Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα»
25 Απριλίου 2024
Διαγωνισμός για την παράσταση «Απόψε, στου Πανάγαθου!»
25 Απριλίου 2024
Διαγωνισμός για την παράσταση «Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα»
25 Απριλίου 2024

 

Τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου στις 20.30, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου, παρουσιάζουν στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος το Ρέκβιεμ του Wolfgang Amadeus Mozart, πλαισιωμένο από μερικά από τα πλέον κατανυκτικά έργα της παγκόσμιας μουσικής φιλολογίας. Η συναυλία, που πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), είναι η τελευταία της σειράς Cosmos για τη φετινή καλλιτεχνική σεζόν.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
John Cage: 4’33’’
Gustav Mahler: «Adagietto» από τη Συμφωνία Νo. 5
Henry Purcell / Δημήτρης Μητρόπουλος: Θάνατος της Διδούς (πρωτότυπο και μεταγραφή)
Richard Wagner: Πρελούδιο από την όπερα Τριστάνος και Ιζόλδη
Wolfgang Amadeus Mozart: Ρέκβιεμ

 

Ο Μιχάλης Οικονόμου στη μουσική διεύθυνση της συναυλίας.

 

Πληροφορίες για τη συναυλία Cosmos

Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ
Μικτή Χορωδία ΕΡΤ
Βάσια Αλάτη, σοπράνο
Νεφέλη Κωτσέλη, μέτζο σοπράνο
Γιάννης Χριστόπουλος, τενόρος
Τάσος Αποστόλου, μπάσος
Μιχάλης Παπαπέτρου, διεύθυνση χορωδίας

Μουσική διεύθυνση: Μιχάλης Οικονόμου

 

Πού: Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ΚΠΙΣΝ, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

Πότε: M. Δευτέρα 29 Απριλίου 2024, στις 20.30

Εισιτήρια:
Ζώνη Α – 15 ευρώ (γενική είσοδος)
Ζώνη Β – 10 ευρώ (γενική είσοδος), 5 ευρώ (μειωμένο)

Προπώληση:
Ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της Ticket Services
Τηλεφωνικά στο 210 7234567 (Ticket Services)
Στο εκδοτήριο της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39, Αθήνα)

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣN snfcc.org/CosmosERT2024 καθώς και στις σελίδες του στα social media @SNFCC.

 

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) είναι ένας διεθνούς εμβέλειας, περιβαλλοντικά βιώσιμος δημόσιος χώρος έκφρασης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Σχεδιασμένο από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Renzo Piano και το RPBW, παραδόθηκε στην Ελληνική Πολιτεία και τους πολίτες τον Φεβρουάριο του 2017. Περιλαμβάνει τις νέες κεντρικές εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Μέσα από τη συνεχή υποστήριξη του ΙΣΝ, το ΚΠΙΣΝ συνεχίζει να επιτελεί τον ρόλο του ως ένας χώρος ανοιχτός και προσβάσιμος σε όλους. Από τη σύλληψη της ιδέας έως και τον Φεβρουάριο του 2026, το ΙΣΝ θα έχει διαθέσει στο ΚΠΙΣΝ συνολικά €633 εκατομμύρια ($764 εκατομμύρια).

 

Επιπλέον πληροφορίες για το ΚΠΙΣΝ:
• To τρέχον ωράριο λειτουργίας είναι:
o Πάρκο Σταύρος Νιάρχος: Δευ-Kυρ: 06.00-00.00
o Κεντρική Υποδοχή: καθημερινά 09.00-21.00
• Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi: SNFCC-FREE-WIFI.
• Εντός του ΚΠΙΣΝ λειτουργεί parking, χωρητικότητας 1000 θέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τον τιμοκατάλογο επισκεφθείτε το SNFCC.org.
• Οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ και αμαξίδια.
• Στους χώρους του ΚΠΙΣΝ λειτουργούν σημεία εστίασης στην Αγορά, στο Κέντρο Επισκεπτών, στον Φάρο και στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.
• Στο 5ο επίπεδο του κτιρίου της ΕΛΣ λειτουργεί το βραβευμένο -με δύο MICHELIN Αστέρια στον Οδηγό της Αθήνας για το 2022 και το 2023 και ένα MICHELIN Green Αστέρι για τη Βιώσιμη Γαστρονομία- εστιατόριο DELTA.
• Στο ΚΠΙΣΝ λειτουργεί το SNFCC Store με μία μεγάλη και διαρκώς εξελισσόμενη συλλογή από χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα.
• Το ΚΠΙΣΝ κατέκτησε την πλατινένια Πιστοποίηση LEED ως Πράσινο Κτίριο, την υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια. Το σύστημα παρέχει πιστοποίηση ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τις αρχές της αειφόρου δόμησης, με περιβαλλοντικά καινοτόμες πρακτικές αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθολογική χρήση του νερού, τη μείωση των εκπομπών CO2, τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των πόρων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους. Η πλατινένια πιστοποίηση του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την πρώτη διάκριση αυτού του είδους για πολιτιστικό έργο τέτοιας κλίμακας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.