«Άλλες εποχές» στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

«Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα – Γιώργου» στο Paraga
19 Απριλίου 2024
Εργαστήριο χορού για παιδιά στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
20 Απριλίου 2024
«Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα – Γιώργου» στο Paraga
19 Απριλίου 2024
Εργαστήριο χορού για παιδιά στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
20 Απριλίου 2024

Ο Δημήτρης Αλεξανδρής, η Δέσποινα Κούρτη και η Ερατώ Πίσση ερμηνεύουν στην παράσταση «Άλλες εποχές». (Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου).

 

Η παράσταση του έργου «Άλλες εποχές» του Χάρολντ Πίντερ ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη. Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στις 10 Μαΐου στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται ο Δημήτρης Αλεξανδρής (Ντίλι), η Δέσποινα Κούρτη (Άννα) και η Ερατώ Πίσση (Κέιτ).

Σε ένα απομονωμένο σπίτι δίπλα στη θάλασσα, η Κέιτ και Ντίλι έχουν επιλέξει να μένουν μακριά από την πραγματικότητα. Η εμφάνιση της Άννας, παλιάς φίλης της Κέιτ, μοιάζει εκ πρώτοις σαν μια τυπική επίσκεψη. Όμως, σταδιακά η Άννα λειτουργεί σαν καταλύτης στη σχέση του ζευγαριού, αποκαλύπτοντας πως και οι δύο αποκρύπτουν πράγματα για το παρελθόν τους, και κυρίως το ότι θυμούνται και αντιλαμβάνονται τις κοινές τους εμπειρίες εντελώς διαφορετικά. Ποια είναι η Άννα και ποιος ο ρόλος στη ζωή της Κέιτ; Ποια είναι η πραγματικότητα για το παρελθόν της Κέιτ και του Ντίλι;

Ο Χάρολντ Πίντερ σε αυτό το δημοφιλές στη χώρα μας έργο του, που μέχρι τώρα έχει γίνει γνωστό με τον τίτλο «Παλιοί καιροί», μιλάει για τη διαχείριση της μνήμης, για τους άλυτους λογαριασμούς μεταξύ των ζευγαριών και για το παρελθόν που μοιάζει όλο και πιο μακρινό, όσο ο άνθρωπος μεγαλώνει. Η επικαιρότητά του αποκαλύπτεται μέσα από τη μυστηριώδη του ατμόσφαιρα, αλλά και το χιούμορ. Όπως και σε όλα τα έργα του Πίντερ, βασικό στοιχείο δεν είναι η πλοκή. Αντιθέτως, οι Άλλες εποχές προσκαλούν τον θεατή να επικεντρώσει τη ματιά του στη σχέση μεταξύ ανθρώπων που αγαπιούνται και να τους παρατηρήσει.

Όπως λέει ο σκηνοθέτης, Άρης Τρουπάκης: «Το έργο μιλάει για το μεταίχμιο των γενεών. Γι’ αυτή την αίσθηση ότι όλα σε προσπερνούν με ραγδαία ταχύτητα. Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι μια ιστορία για το παρελθόν, αλλά για το απόλυτο παρόν, όπου ο Πίντερ αφήνει τον θεατή ελεύθερο να σκεφτεί, χωρίς να τον ταΐζει διαρκώς με πληροφορίες για την υπόθεση».

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Άλλες εποχές»

Κείμενο: Χάρολντ Πίντερ
Μετάφραση: Έλσα Ανδριανού
Σκηνοθεσία: Άρης Τρουπάκης
Σκηνικά, κοστούμια: Θοδωρής Χρυσικός
Φωτισμοί: Δημήτρης Λογοθέτης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώργος Κοσσυβάκης
Παίζουν:
Ντίλι: Δημήτρης Αλεξανδρής
Άννα: Δέσποινα Κούρτη
Κέιτ: Ερατώ Πίσση

 

Πού: Θέατρο της Οδού Κυκλάδων, Κυκλάδων 11 και Κεφαλληνίας, Κυψέλη, Αθήνα, τηλ. 210 8217877

Πότε: από 10 Μαΐου 2024 και κάθε Τετάρτη και Κυριακή στις 20.00, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/alles-epoxes-tou-xarolnt-pinter/

Τιμές εισιτηρίων: 18 ευρώ (κανονικό), 15 ευρώ (ανέργων, φοιτητικό, άνω των 65, ΑΜΕΑ), 12 ευρώ (ομαδικό 10+ άτομα), 5 ευρώ (ατέλειες: αποκλειστικά στο ταμείο)

Early Bird – προσφορά στα 12 ευρώ μέχρι Κυριακή του Πάσχα, 5 Μαΐου: Στα 12 ευρώ.