Τατιάνα Σκανάτοβιτς: «Νομίζω ότι “Ο Επικήδειος” μπορεί να σταθεί σε οποιαδήποτε χώρα, γιατί είναι ένα έργο παγκόσμιο και διαχρονικό»
14 Μαρτίου 2024
Διαγωνισμός για την παράσταση «Roba»
14 Μαρτίου 2024
Τατιάνα Σκανάτοβιτς: «Νομίζω ότι “Ο Επικήδειος” μπορεί να σταθεί σε οποιαδήποτε χώρα, γιατί είναι ένα έργο παγκόσμιο και διαχρονικό»
14 Μαρτίου 2024
Διαγωνισμός για την παράσταση «Roba»
14 Μαρτίου 2024

 

Η θεατρική ομάδα Vox et Corpus ξαναχτυπά. Μετά από δύο επιτυχημένες παραστάσεις επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος με ένα ακόμη κωμικό έργο γεμάτο γέλιο, μυστήρια και πολλές ανατροπές, «Το σόι σου μέσα» της Ελένης Σιδεροπούλου. Η παράσταση ανεβαίνει από τη Δευτέρα 1η Απριλίου και κάθε Δευτέρα στις 20.30 για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, στο Θέατρο Λύχνος Τέχνης και Πολιτισμού.

 

 

Λίγα λόγια για το έργο

Λένε πως τους συγγενείς δεν τους επιλέγεις και στην περίπτωση του Γιώργη αυτό θα ήταν σωτήριο καθώς το σόι του δεν είναι και το πιο «φυσιολογικό». Ο Γιώργης και η γυναίκα του η Τζωρτζίνα μένουν σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Ελλάδας, το Ραχίδι, μακριά από την φασαρία της πόλης ζώντας μια δύσκολη αλλά ήσυχη ζωή. Η άφιξη όμως του ξάδερφου του Γιώργη από την Αμερική θα φέρει τα πάνω κάτω. Ο Σάκης, ένας σκληρός και επικίνδυνος τύπος, θα έρθει να ταράξει την ηρεμία του ζευγαριού και μαζί του θα φέρει μυστικά, συμφορές αλλά και….άλλες επισκέψεις που θα βάλουν σε κίνδυνο την ζωή όλων. Μια απρόσμενη ανατροπή όμως θα αλλάξει τα δεδομένα.

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Το σόι σου μέσα»

Κείμενο: Ελένη Σιδεροπούλου
Σκηνοθεσία: Ελένη Σιδεροπούλου και Σταύρος Παναγιωτόπουλος
Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης

 

Παίζουν (αλφαβητικά): Σταυρούλα Θωμαδάκη, Σταύρος Παναγιωτόπουλος, Βασίλης Πρέκας, Ελένη Σιδεροπούλου

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για θεατές κάτω των 15 ετών.

 

Πού: Θέατρο Λύχνος Τέχνης και Πολιτισμού, Χαλκιδικής 83 και Ιερά Οδός 59, Γκάζι (χάρτης)

Πότε: από 1η Απριλίου 2024 και κάθε Δευτέρα στις 20.30

Τιμή εισιτηρίου: 13 ευρώ

Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά χωρίς διάλειμμα

 

 

Λίγα λόγια για τη θεατρική ομάδα Vox et Corpus

Η Vox et Corpus είναι μια πενταμελής θεατρική ομάδα η οποία ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2022 από τους ηθοποιούς Σταυρούλα Θωμαδάκη, Νεκταρία Οσάφη, Σταύρο Παναγιωτόπουλο, Βασίλη Πρέκα και Ελένη Σιδεροπούλου οι οποίοι ξεκίνησαν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο όντας ακόμη στο 3ο έτος της σχολής τους…Η αγάπη τους για το θέατρο και την τέχνη, τους έκανε να ξεπεράσουν τα όποια εμπόδια και να έχουν ήδη στο βιογραφικό τους δύο επιτυχημένες επαγγελματικές παραστάσεις με έργα γραμμένα εξ’ολοκλήρου από μέλη της ομάδας…Η επιμονή, η αλληλοϋποστήριξη και ο αλληλοσεβασμός είναι βασικά χαρακτηριστικά της ομάδας αυτής καθώς και το πάθος και η όρεξη για δουλειά.

Παραστάσεις:
Μάρτιος – Μάιος 2023:
“Στάχτες” Της Ελένης Σιδεροπούλου σε σκηνοθεσία Ελένης Σιδεροπούλου και Νεκταρίας Οσάφη

Νοέμβριος 2023 – Ιανουάριος 2024 :
“Την κληρονομήσαμε” του Σταύρου Παναγιωτόπουλου σε σκηνοθεσία του Σταύρου Παναγιωτόπουλου και της Ελένης Σιδεροπούλου