Γιώργος Αρμένης και Κατερίνα Αντωνιάδου στο «Χόρεψέ με πατέρα»

Διαγωνισμός για την παράσταση «Οι Δούλες»
13 Μαρτίου 2024
Ο Γρηγόρης Βαλτινός επιστρέφει με το «Da»
13 Μαρτίου 2024
Διαγωνισμός για την παράσταση «Οι Δούλες»
13 Μαρτίου 2024
Ο Γρηγόρης Βαλτινός επιστρέφει με το «Da»
13 Μαρτίου 2024

Η Κατερίνα Αντωνιάδου και ο Γιώργος Αρμένης ερμηνεύουν στην παράσταση «Χόρεψέ με πατέρα». (Φωτογραφίες: Παντελής Κονσολάκης).

Η Non Grata Productions παρουσιάζει στο Θέατρο Αργώ – Studio την παράσταση του έργου «Χόρεψέ με πατέρα» της Κατερίνας Αντωνιάδου από τη Δευτέρα 25 Μαρτίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη έως την Τρίτη 21 Μαΐου. Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Αρμένη, με τον ίδιο στο ρόλο του πατέρα και την Κατερίνα Αντωνιάδου στο ρόλο της κόρης.

 

Λίγα λόγια για το έργο

Ένας πατέρας με άνοια και η υστερική κόρη του, προσπαθούν μάταια να επικοινωνήσουν. Ο καθένας μέσα από την δική του διαταραχή, πάλλεται μέσα του, αναζητώντας την προσωπική του λύτρωση. Η κόρη έχει αφιερωθεί ολοκληρωτικά στον πατέρα της. Τον επισκέπτεται καθημερινά, τον φροντίζει, έχει την απόλυτη ευθύνη του. Έχει παραμερίσει εντελώς την ζωή της. Αυτή η μέρα που εξελίσσεται, είναι και η μέρα έξαρσης του πατέρα. Δεν την αναγνωρίζει. Ο ίδιος, προσκολλημένος σε ένα σταματημένο ρολόι, περιορίζεται σε επαναλαμβανόμενα μοτίβα, αρνούμενος πεισματικά την αλήθεια.

 

Αρνείται τα παιδιά του, αρνείται την δουλειά που υπηρέτησε, αρνείται την ανικανότητά του να αυτοεξυπηρετηθεί. Παρά τις υστερικές πιέσεις που δέχεται από την κόρη του, φαίνεται να υπεκφεύγει συνεχώς από την πραγματικότητα – ή τουλάχιστον έτσι σκέφτεται το μπερδεμένο μυαλό της κόρης. Μη μπορώντας κι αυτή να επικοινωνήσει με την νέα πραγματικότητα, χάνεται. Ανίκανη πλέον να διαχειριστεί και την προ πολλού, κατεστραμμένη σχέση με τον πατέρα της, αλλά κυρίως την σχέση της με τον εαυτό της, μπερδεύεται.

 

Μπερδεύεται και κατηγορεί. Φτάνει στο σημείο να αμφισβητήσει την άνοια του πατέρα της, τρομοκρατώντας τον και φωνάζοντάς του “Δεν σε πιστεύω! Ένα παιχνίδι είναι αυτό που κάνεις”! Πάντα μέσα από την θέση του θύματος, προσκολλημένη στο παρελθόν της, το άμεσα εμπλεκόμενο με τον πατέρα της, το αναπολεί, πυροδοτώντας μνήμες άγριες και τον παρασέρνει σ’ έναν βίαιο χορό αισθήσεων και παραισθήσεων.

 

Η επικοινωνία είναι ένα χαμένο παιχνίδι. Η κατανόηση και από τις δύο πλευρές ανύπαρκτη και το εγώ του κάθε ήρωα είναι τόσο μεγάλο, που δεν αφήνει περιθώρια να δούνε πέρα από τη μύτη τους. Η άνοια και η υστερία προχωρούν, ασφυκτικά δεμένες, με άρρωστα βήματα, που τα μισά τρεκλίζουν προς τ’ αριστερά και τ’ άλλα μισά προς τα δεξιά.

 

Προορισμός δεν υπάρχει. Πάνε και οι δυο, όπου φυσάει ο άνεμος. Ένα απόγευμα. Μια παραληρηματική ημέρα, που η κάθε επόμενη μέρα, έπεται μιας άλλης, που τίποτα δεν αλλάζει. Πάντα μέσα από ένα χιούμορ, πάντα μέσα από ένα γέλιο, πάντα μέσα από έναν κλαυσίγελο, ένα απόγευμα, πατέρας και κόρη συναντιούνται και κοιτάζονται με βλέφαρα κλεισμένα.

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Χόρεψέ με πατέρα»

Κείμενο: Κατερίνα Αντωνιάδου
Σκηνοθεσία: Γιώργος Αρμένης
Πρωτότυπη Μουσική: Βασίλης Κονταξής
Ενδυματολογία: Κωνσταντίνος Γιαννιώτης
Σκηνογραφία: Κωνσταντίνος Γιαννιώτης
Φωτισμοί: Θοδωρής Γκόγκος
Φωτογραφίες: Παντελής Κονσολάκης
Τρέιλερ: Thanos Angelis
Γραφιστική Επιμέλεια: Playwalk
Διαχείριση Social Media: Γιάννης Βαλτινός
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης
Οργάνωση παραγωγής: Φωτεινή Κυμπαροπούλου
Εταιρεία Παραγωγής: Non Grata Productions
Ερμηνεύουν: Γιώργος Αρμένης και Κατερίνα Αντωνιάδου

 

Πού: Θέατρο Αργώ  – Studio, Ελευσίνιων 13-15, Αθήνα (Στάση metro Μεταξουργείο), τηλ. 210 5201684
Πότε: από  25 Μαρτίου 2024 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00. Έως 21 Μαΐου 2024
Τιμές εισιτηρίων: 16 ευρώ (γενική είσοδος), 13 ευρώ (μειωμένο: φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ)
Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/xorepse-me-patera-tis-katerinas-antoniadou/