Δήμος Αβδελιώδης και Κατερίνα Γκατζόγια στη «Γυναίκα της Ζάκυθος»

Κωνσταντίνα Ράικου και Φιλία Κανελλοπούλου στο«Anna & Margot»
12 Μαρτίου 2024
Κώστας Βασαρδάνης: «Ήθελα να κάνω το “Χαίρετε κι Αντίο” με έναν τρόπο πιο χειροποίητο και οι συνθήκες στην πρόβα να ορίζονται λίγο περισσότερο από τους ίδιους τους ηθοποιούς»
13 Μαρτίου 2024
Κωνσταντίνα Ράικου και Φιλία Κανελλοπούλου στο«Anna & Margot»
12 Μαρτίου 2024
Κώστας Βασαρδάνης: «Ήθελα να κάνω το “Χαίρετε κι Αντίο” με έναν τρόπο πιο χειροποίητο και οι συνθήκες στην πρόβα να ορίζονται λίγο περισσότερο από τους ίδιους τους ηθοποιούς»
13 Μαρτίου 2024

 

O Δήμος Αβδελιώδης παρουσιάζει την παράσταση του εμβληματικού έργου του Διονυσίου Σολωμού «Η γυναίκα της Ζάκυθος», για μία μόνο παράσταση, το Σάββατο 16 Μαρτίου 2024, στο Studio new star art cinema. Τη δραματουργία, τη διδασκαλία ερμηνείας, τη σκηνική όψη και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δήμος Αβδελιώδης και την ερμηνεία η Κατερίνα Γκατζόγια.

Το έργο γράφτηκε με αφορμή το συναίσθημα φόβου και δειλίας που κυρίεψε τον Σολωμό, όταν είδε μια δύσμορφη, εμπαθή Γυναίκα του νησιού, να εξυβρίζει με μανία τις γυναίκες που έχουν έρθει από το πολιορκημένο Μεσολόγγι, ζητώντας βοήθεια για τους έγκλειστους. Το ότι δεν μπόρεσε να υπερασπισθεί επί τόπου αυτές τις Μεσολογγίτισσες, προκάλεσε στον Ποιητή ενοχή και έγινε η αιτία να θέλει να κατανοήσει τη δύναμη αυτής της Γυναίκας, θεωρώντας την ενσάρκωση του «Κακού».

 

 

Ποιητική Αδεία «δανείζεται» το προσωπείο του Αγίου Διονυσίου του ιερομόναχου – ιστορικό πρόσωπο που έζησε 172 χρόνια – για να κοιτάξει άφοβα το «Κακό». Κοιτάζοντας ο Σολωμός με τα μάτια ενός Αγίου απελευθερώνει το πνεύμα του, και παρακολουθώντας τις τελευταίες δραματικές στιγμές της Γυναίκας, προσεύχεται ταπεινά για κείνη. Κατανοεί πως η Γυναίκα, που φοβόταν σαν υπόσταση του «Κακού», δεν είχε καμιά δύναμη, αλλά ζούσε μέσα στην αγωνία και τη σύγχυση.

Συνειδητοποιεί πως έγινε ο ίδιος φορέας του Κακού, επειδή ο νους του καταλήφθηκε από τις τρομακτικές φωνές της δυστυχούς Γυναίκας, και έχασε την ελευθερία της βούλησής του. Δεν πρέπει να αφήνουμε το Πνεύμα μας να υποδουλώνεται στα φοβικά και ασταθή συναισθήματά μας , φαίνεται να δηλώνει έμμεσα ο Σολωμός, αλλά να εμπιστευόμαστε την σταθερή αλήθεια που κατοικεί στη συνείδησή μας, για να μπορούμε να αντιπαρερχόμαστε οποιονδήποτε φόβο, ως αντίθετο της ελευθερίας.

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Η γυναίκα της Ζάκυθος»

Δραματουργία / Διδασκαλία Ερμηνείας /Σκηνική Όψη / Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης
Ερμηνεύει η Κατερίνα Γκατζόγια
Μουσική: Βαγγέλης Γιαννάκης
Κοστούμι, Φτερά Αγγέλου: Αριστείδης Πατσόγλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Στεφανία Βλάχου
Graphic Design: Tasos Grønn

Επικοινωνία-Προβολή στα ΜΜΕ: Ανζελίκα Καψαμπέλη

 

Πού: Θεατρική Σκηνή Δήμου Αβδελιώδη, Studio new star art cinema, Σταυροπούλου 33, Αθήνα, τηλ. 210 8220008, 210 8640054

Πότε: Σάββατο 16 Μαρτίου 2024, ώρα 20.00

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά

Προπώληση- πληροφορίες
– online: https://www.ticketservices.gr/el/dimos-avdeliodis/
– τηλεφωνικά: 2107234567
– εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

Τιμές εισιτηρίων:
Α ζώνη 20€
B ζώνη 18€ (φοιτητικό, 65+, ανέργων, ΑμεΑ: 15€)
Γ ζώνη 15€ (φοιτητικό, 65+, ανέργων, ΑμεΑ: 12€)

Για σχολεία: Πρωινές παραστάσεις, πληροφορίες στο τηλ. 6948 050808