Είδαμε την παράσταση «Ο Μικρός Έγιολφ»

Η Μυρτώ Κουλουρίδη παρουσιάζει το «Girls & Boys»
11 Μαρτίου 2024
Η Έφη Ρευματά σκηνοθετεί «Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ»
11 Μαρτίου 2024
Η Μυρτώ Κουλουρίδη παρουσιάζει το «Girls & Boys»
11 Μαρτίου 2024
Η Έφη Ρευματά σκηνοθετεί «Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ»
11 Μαρτίου 2024

Η Κορίνα Χρυσάιδου και ο Γιώργος Χαρατζάς ερμηνεύουν την Ρίτα και τον Άλφρεντ στην παράσταση «Ο Μικρός Έγιολφ». (Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας).

 

Γράφει η Μαριλένα Θεοδωράκου

 

Βρεθήκαμε πριν από λίγες μέρες στην πάνω σκηνή του Θεάτρου «Από Μηχανής» και στην παράσταση «Ο Μικρός Έγιολφ», η οποία παρουσιάζεται εκεί κάθε Κυριακή στις 20.30 και Δευτέρα στις 21.00.

Η Κορίνα Χρυσάιδου και ο Γιώργος Χαρατζάς ως ηθοποιοί και ως σκηνοθέτες προσέγγισαν το έργο του Χένρικ Ίψεν, με ιδιαίτερη ευαισθησία και αγάπη. Είναι άλλωστε το θέμα του ανάλογο, που δεν θα μπορούσε να αποδοθεί διαφορετικά επί σκηνής. Ως Ρίτα και Άλφρεντ, έσκυψαν πάνω από τις λέξεις και τα νοήματα του κειμένου και μας έκαναν να νιώσουμε το συναίσθημα και τον πόνο που βιώνουν ως δύο γονείς που έχουν χάσει το παιδί τους.

Το θέμα του έργου είναι δύσκολο, καθώς το παιδί τους πνίγεται στη θάλασσα και οι γονείς προσπαθώντας να βρουν μια διέξοδο, ρίχνουν ο ένας την ευθύνη στον άλλον. Μέσα από αυτό το θλιβερό γεγονός, βλέπουμε ότι φωτίζονται κρυμμένα συναισθήματα και βγαίνουν στην επιφάνεια απωθημένα και αμφιβολίες που ο καθένας τους είχε κρύψει στην καρδιά του.

 

 

Η Τίνα Βασιλοπούλου ως Άστα, έρχεται να δώσει μια ισορροπία με την ερμηνεία της, όπως και ο Κωνσταντίνος Εξαρχόπουλος ως Μποργκχάιμ. Και οι τέσσερις ηθοποιοί κινούνται πολύ καλά επί σκηνής, έχουν άψογο συντονισμό στο λόγο και στις κινήσεις τους, που υπογράφει ο Χρήστος Παπαδόπουλος. Να σημειώσουμε τα κοστούμια που έχει κάνει η Τίνα Βασιλοπούλου και ιδιαίτερα το κόκκινο κοστούμι της Κορίνας Χρυσάιδου με το οποίο την βλέπουμε στην αρχή, πριν το χαμό του γιου της. Τα χρώματα που έχει επιλέξει η Τίνα Βασιλοπούλου και για τους υπόλοιπους ρόλους, είναι ακριβώς ανάλογα με τα συναισθήματα που βιώνουν. Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και το σκηνικό της παράστασης, οι φωτισμοί και η μουσική.

Ως ηθοποιοί, αλλά και ως σκηνοθέτες, η Κορίνα Χρυσάιδου και ο Γιώργος Χαρατζάς έχουν φτιάξει μια παράσταση που «μιλάει» στο συναίσθημα του θεατή. Μιλάει σε κάθε γονιό, αλλά κυρίως σε κάθε μητέρα και πατέρα που έχει χάσει το παιδί του ξαφνικά και αναίτια και προσπαθεί να συμφιλιώσει αυτό το συναίσθημα με την πραγματική ζωή.

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Ο Μικρός Έγιολφ»

Συγγραφέας: Χένρικ Ίψεν
Απόδοση, Διασκευή: X-Act Art
Σκηνοθεσία: Γιώργος Χαρατζάς, Κορίνα Χρυσάιδου
Σκηνικά, Κοστούμια: Τίνα Βασιλοπούλου
Κίνηση: Χρήστος Παπαδόπουλος
Μουσική: Γιάννης Ψειμάδας
Βίντεο: Σπύρος Διαμάντης
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος

Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας

ΔΙΑΝΟΜΗ:
Ρίτα: Κορίνα Χρυσάιδου
Άλφρεντ: Γιώργος Χαρατζάς
Άστα: Τίνα Βασιλοπούλου
Μποργκχάιμ: Κωνσταντίνος Εξαρχόπουλος
Έγιολφ: Γιάννης Ανδριόπουλος

 

Πού: «Από Μηχανής» Θέατρο, Ακαδήμου 13 Μεταξουργείο, Αθήνα, τηλ. 210 5232097

Πότε: από 21 Ιανουαρίου 2024 και κάθε Κυριακή στις 20.30 και Δευτέρα στις 21.00 (Μόνο την πρώτη Κυριακή 21-1-24 έναρξη στις 21.00). Για 16 παραστάσεις

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 40 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (φοιτητικό, μαθητικό, ομαδικά, ΑΜΕΑ), 8 ευρώ (ανέργων), 5 ευρώ (ατέλειες)

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: more.com

 

Με αφορμή τη γέννηση του Χ. Ίψεν στις 20 Μαρτίου γιορτάζουμε με μια μοναδική προσφορά:  όλο το Μάρτιο οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται ως εξής: στα 12 ευρώ το κανονικό εισιτήριο για τις Κυριακές και στα 10 ευρώ για τις Δευτέρες (από 15 ευρώ). Αναλογικές εκπτώσεις και για τα φοιτητικά, ομαδικά, ανέργων κλπ.