Ο Μάξιμος Μουμούρης σκηνοθετεί την παράσταση «Όνειρα Γλυκά»
7 Μαρτίου 2024
Ζωγραφική και κατασκευές του David Webber στο Fougaro Art Center
8 Μαρτίου 2024
Ο Μάξιμος Μουμούρης σκηνοθετεί την παράσταση «Όνειρα Γλυκά»
7 Μαρτίου 2024
Ζωγραφική και κατασκευές του David Webber στο Fougaro Art Center
8 Μαρτίου 2024

 

 

Μια σύγχρονη κωμωδία καταστάσεων με θέμα τις ανθρώπινες σχέσεις

 

Η παράσταση του έργου «Πίσσα και Πούπουλα» του Δημήτρη Καρά, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τις 2 Μαρτίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18.15, στο Θέατρο Arroyo, σε σκηνοθεσία Σοφίας Φυτιάνου.

 

 

Λίγα λόγια για το έργο

Ο έρωτας είναι δύσκολη υπόθεση, ειδικά σε έναν κόσμο που κινείται πιο γρήγορα από εμάς. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν τρεις φίλες σε ένα μπαρ οι οποίες, απογοητευμένες από την τροπή που έχει πάρει η αισθηματική τους ζωή, ψάχνουν το μονοπάτι που θέλει να ακολουθήσει η καθεμιά. Τι γίνεται όμως όταν αυτά τα μονοπάτια μπλέκονται μεταξύ τους; Ένα εκρηκτικό μείγμα από ερωτικές αντιζηλίες, ροζ χειροπέδες, αποτυχημένες ψυχοθεραπείες, μεθύσια, διαλογισμούς, ακριβά κοσμήματα, και πολλά ακόμα, που θα οδηγήσουν τις τρεις φίλες σε μια σύγκρουση που ξεπερνάει κάθε προσδοκία.

Τελικά, φταίνε οι άντρες που φοβούνται τη δέσμευση; Είναι οι φίλοι μας πιράνχας έτοιμα να μας κατασπαράξουν; Θα μπορέσει ένας αξιαγάπητος σπιτόγατος να γίνει ο βασιλιάς της ζούγκλας; Το «Πίσσα και Πούπουλα» είναι μια κωμωδία καταστάσεων που κινείται σε ξέφρενους ρυθμούς, εμπνευσμένη από τις κλασικές φαρσοκωμωδίες του Georges Feydeau και τις screwball comedies του Howard Hawks, προσπαθώντας να απαντήσει σε αυτές και πολλές ακόμα ερωτήσεις, και να βγάλει νόημα από έναν παράλογο σύγχρονο κόσμο.

 

 

Σημείωμα σκηνοθέτη

Οι σύγχρονες σχέσεις καθορίζονται από πρότυπα και προσδοκίες που επιβάλλονται από πολλές κατευθύνσεις, όπως η οικογένεια, η κοινωνία, την pop κουλτούρα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έτσι, όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να υποταχθούν σε αυτά τα πρότυπα και να προβάλουν μια χαρούμενη και εντυπωσιακή εικόνα, η οποία πολλές φορές ελάχιστη σχέση έχει με την πραγματικότητα. Το έργο Πίσσα και Πούπουλα είναι μια σατιρική ματιά στις σχέσεις και στα πρότυπα που επικρατούν γι’ αυτές. Πηγαίνει τον θεατή σε ένα ταξίδι που αναδεικνύει με κωμικό τρόπο τις παράλογες καταστάσεις που δημιουργεί αυτός ο τρόπος ζωής, καθώς και την επίδραση που έχει στην ψυχολογία και στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Πίσσα και Πούπουλα»

Συγγραφέας: Δημήτρης Καράς
Σκηνοθεσία: Σοφία Φυτιάνου
Παραγωγή: Φως και Σκιά Α.Μ.Κ.Ε.
Σκηνικά και Κοστούμια: Λουκία Ανάγνου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Γιώργος Αγιαννίτης
Μουσική: Δημήτρης Καράς
Video teaser και trailer: Δημήτρης Καράς
Φωτογραφίες: Αντώνης Μιμερίνης
Σχεδιασμός Οπτικής Ταυτότητας: Μακρίνα Οικονομίδου
Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Κωνσταντίνα Δαούτη, Γιώργος Κουμούτσος, Δένια Μιμερίνη, Αναστασία Νάστια Ντεντιάεβα, Θωμάς Παπαδάκης, Νατάσα Παπανδρέου, Νικόλας Χατζηβασιλειάδης

 

Πού: Θέατρο Arroyo, Μεγάλου Αλεξάνδρου 128, Αθήνα, τηλ. 210 3469575

Πότε: από Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18.15

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ (γενική είσοδος), 12 ευρώ (μειωμένο)

Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά

Προπώληση εισιτηρίων: TICKETSERVICES

– online: https://www.ticketservices.gr/event/theatro-arroyo-pissa-kai-poupoula/
– τηλεφωνικά: 210 7234567
– εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

Προσφορά earlybird: 10€ για κρατήσεις που γίνονται μέχρι τις 25/02