Τάκης Χρυσικάκος και Αναστάσης Μπίτσιος στην παράσταση «Τα Κατά Μάρκον» στο Θέατρο Πόλη
26 Φεβρουαρίου 2024
Δέκα καλλιτέχνες απέναντι στον «Σπασμένο Καθρέφτη»
26 Φεβρουαρίου 2024
Τάκης Χρυσικάκος και Αναστάσης Μπίτσιος στην παράσταση «Τα Κατά Μάρκον» στο Θέατρο Πόλη
26 Φεβρουαρίου 2024
Δέκα καλλιτέχνες απέναντι στον «Σπασμένο Καθρέφτη»
26 Φεβρουαρίου 2024

 

 

Η παράσταση του έργου «Darknet» της Ρόουζ Λεβενστάιν παρουσιάζεται από τις 22 Φεβρουαρίου και κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στο θέατρο 104.

Ζούμε σε έναν κόσμο όπου τα μέσα μαζικής δικτύωσης έχουν τον έλεγχο των συναλλαγών και των επιλογών μας. Υπάρχει ένας λεπτομερής χάρτης με τη προσωπικότητα μας εκεί έξω και εταιρείες που ούτε καν γνωρίζουμε που γίνονται πλουσιότερες από αυτόν.

Η Όκταπους γνωρίζει τι θέλεις να φας πριν το ζητήσεις, γνωρίζει πότε πρέπει να ανέβεις στο διάδρομο, πότε είναι η κατάλληλη περίοδος να κάνεις παιδί και όλα αυτά γιατί βλέπει τη «μεγάλη εικόνα». Καλώς ήρθατε στην όκταπους! Η κολοσσιαία εταιρεία τεχνολογίας που σου επιτρέπει να ανταλλάσσεις τα δεδομένα σου για την ασφάλεια σου. Δεν είναι όμως όλοι έτοιμοι να θυσιάσουν τη προσωπική τους ζωή για μια πιο «άνετη» ζωή.

 

 

Μία έφηβη διεισδύει στα έγκατα του ίντερνετ για να σώσει τη μητέρα της. Ένας νεαρός χάκερ προσπαθεί να ανατρέψει το σύστημα μέσω μιας εικονικής ομάδας και ένας καταδικασμένος ηλεκτρονικός εγκληματίας κάνει την επιλογή του ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς κόσμους «ελευθερίας».

Το «Darknet» πραγματεύεται τη σύγχρονη κοινωνία στο κόσμο των δεδομένων και των πληροφοριών που μοιράζουμε απλόχερα, στο κόσμο της τεχνολογίας και των εικονικών σχέσεων όπου ο κάθε ένας μπορεί να εκφέρει ελεύθερα την άποψη του και να είναι όποιος θέλει, στο κόσμο όπου η παρακολούθηση είναι αναπόσπαστο κομμάτι όλων μας.

Τι είναι αυτά όμως που επιλέγουμε να μοιράσουμε, πως επιλέγουμε να χρησιμοποιούμε την ελευθερία μας, τι ανταλλάσσουμε για την ασφάλεια μας, για την αυτονομία μας, και τέλος τι είναι αυτά που θέλουμε να κρύψουμε και γιατί;

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Darknet»

Κείμενο: Ρόουζ Λεβενστάιν
Μετάφραση/Σύλληψη ιδέα: Παναγιώτα Αβραμοπούλου
Σκηνικά – Κοστούμια: Σπυριδούλα Παπαγεωργίου
Σχεδιασμός φωτισμού: Μελίνα Μάσχα
Πρωτότυπη μουσική: Στέφανος Παραμύθης
Επικοινωνία: Χάρης Θάνος
Παραγωγή: Επυρροή

Παίζουν: Αγγελική Κυρκοπουλου, Θοδωρής Λουφόπουλος, Λίλη Τέγου, Νεφέλη Πιτσή, Νικόλας Χατζηβασιλειάδης, Παναγιώτα Αβραμοπουλου, Χρυσούλα Σταμπολάκη

 

Πού: Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Αθήνα 118 54, τηλ. 210 3455020 και 6951 269828

Πότε: από 22 Φεβρουαρίου 2024 και κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.00

Διάρκεια παράστασης: 120 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων: από 12 ευρώ

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: DARKNET :: TicketServices.gr