Άννα Μενενάκου και Παναγιώτης Γαβρέλας στο «Lemons Lemons Lemons Lemons Lemons»
17 Φεβρουαρίου 2024
«Το Βεραμάν Φόρεμα» με την Άννα Βαγενά στο Θέατρο Μεταξουργείο
19 Φεβρουαρίου 2024
Άννα Μενενάκου και Παναγιώτης Γαβρέλας στο «Lemons Lemons Lemons Lemons Lemons»
17 Φεβρουαρίου 2024
«Το Βεραμάν Φόρεμα» με την Άννα Βαγενά στο Θέατρο Μεταξουργείο
19 Φεβρουαρίου 2024

 

Η ταινία «Εμπόλεμη Ζώνη» (Land of Bad) προβάλλεται στους κινηματογράφους από τις 22 Φεβρουαρίου, από τη Spentzos Film. Ένας αρχάριος ελεγκτής μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας και ένας έμπειρος πιλότος drone υποστηρίζουν μια ομάδα της Delta Force καθώς προσπαθούν να μετατρέψουν μια αποστολή που πήγε στραβά, σε επιχείρηση διάσωσης.

 

 

Με πρωταγωνιστές τους Russell Crowe και Liam Hemsworth, μια μυστική επιχείρηση των Ειδικών Δυνάμεων στις Νότιες Φιλιππίνες εξελίσσεται σε μια 48ωρη βίαιη μάχη για την επιβίωση. Όταν μια ελίτ ομάδα δέχεται ενέδρα στην εχθρική επικράτεια, ο αρχάριος αξιωματικός Kinney (Hemsworth) μένει μόνος, αλλά αποφασισμένος να μην αφήσει κανέναν πίσω. Με το αεροπορικό χτύπημα να πλησιάζει, η μόνη ελπίδα του Kinney εξαρτάται από την καθοδήγηση του πιλότου drone της Πολεμικής Αεροπορίας, Reaper (Crowe), ο οποίος καθοδηγεί τον Kinney στον δρόμο εκτός της εμπόλεμης ζώνης, προσπαθώντας να αποφύγει τον άγνωστο κίνδυνο, όπου κάθε κίνηση θα μπορούσε να είναι η τελευταία τους.

Ο σκηνοθέτης δηλώνει: «Είναι καταρχάς μια ταινία για τη φιλία. Κατά τη συγγραφή της ταινίας, αυτός ο δεσμός ήταν μεταξύ των βασικών χαρακτήρων, κολλημένοι σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση σε ένα τοπίο που δεν συγχωρεί. Όταν έφτασα στα γυρίσματα στην Αυστραλία, διαπίστωσα ότι αυτός ο δεσμός ξεπέρασε τη σελίδα με δύο τρόπους: Σφυρηλατήθηκε μεταξύ των ηθοποιών και είναι μια βασική αξία της χώρας στην οποία κάναμε τα γυρίσματα. Ήταν αυτή η συντροφικότητα – από την έρευνα και τη σύνταξη του σεναρίου με τον συν-σεναριογράφο και παραγωγό μου David Frigerio, μέχρι τις ιστορίες που ακούσαμε από πραγματικούς στρατιώτες της Delta Force, και αυτό που έζησα στα γυρίσματα – αυτό έκανε την ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ μια αξέχαστη εμπειρία».

 

 

 

 

Η ταινία προσέφερε επίσης μια άλλη συναρπαστική προοπτική για το καστ, καθώς ήταν η πρώτη φορά που ο Luke και ο Liam Hemsworth συνεργάστηκαν. «(Πάντα) ψάχνουμε για κάτι που θα ήταν σωστό να κάνουμε, και αυτό ακριβώς έγινε, λόγω περιστάσεων και καλής συγκυρίας» λέει ο Liam. «Νομίζω ότι ήταν ωραίο γιατί ο ρόλος που παίζει (ο Luke) στην ιστορία είναι σαν χαρακτήρας μεγαλύτερου αδερφού… Νομίζω ότι τα πράγματα ήρθαν πραγματικά φυσικά για μένα και εκείνον επειδή έχουμε αυτή τη σχέση». Ο Liam Hemsworth πιστεύει ότι η καθηλωτική ποιότητα της ταινίας θα είναι ορατή: «Ας ελπίσουμε ότι το κοινό θα κάνει αυτό το ταξίδι με τον Kinney και θα βιώσει πόσο δύσκολο & πόσο τρομακτικό είναι και θα δει τις φάσεις που περνάει, αντιμετωπίζοντας μια κατάσταση χωρίς ανάλογη εμπειρία».

 

 

Εργαζόμενος από μια βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Λας Βέγκας, ο Eddie Grim (ο Βραβευμένος με Όσκαρ, Russell Crowe) είναι ένας πιλότος drone που έχει αναλάβει την υποστήριξη μιας αποστολής ειδικών επιχειρήσεων της Delta Force. Στο πυκνό, ασταθές τοπίο όμως, η αποστολή γρήγορα πάει
στραβά, αφήνοντας πιλότο ως τη μόνη διέξοδο.

Για τον Russell Crowe, η ένταση είναι κεντρική για την ερμηνεία του ως Reaper: «Δεν είναι απαραιτήτως φυσικό μέλος αυτής της ομάδας… Ο άνθρωπος στο έδαφος με τον πιλότο μπορεί να μη συναντηθούν ποτέ. Στην ιστορία μας, υπάρχει μια οικειότητα που δημιουργείται μεταξύ του χειριστή στο έδαφος και του πιλότου λόγω των πραγμάτων που συμβαίνουν, και σίγουρα όταν πηγαίνει στραβά, ο πιλότος αισθάνεται υπεύθυνος. Και επομένως, πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να κρατήσει τον άνθρωπο ασφαλή και να τον βοηθήσει να πετύχει στην αποστολή του».

 

 

 

Πληροφορίες για την ταινία «Εμπόλεμη Ζώνη» (Land of Bad)

 

Διάρκεια: 110 λεπτά
Σκηνοθεσία: William Eubank
Σενάριο: David Frigerio, William Eubank
Πρωταγωνιστούν: Liam Hemsworth, Russell Crowe, Luke Hemsworth, Ricky Whittle and Milo

 

Από 22 Φεβρουαρίου 2024 στους κινηματογράφους από τη Spentzos Film