«Circles»: Θεατρικό Βιωματικό Εργαστήρι με τη Στεύη Θεοδοσίου

4ο Φεστιβάλ Θεάτρου Βαλίτσας. Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής
13 Φεβρουαρίου 2024
Η Άμπι, ο Τράβις και η «Γαμήλια Καταστροφή»
13 Φεβρουαρίου 2024
4ο Φεστιβάλ Θεάτρου Βαλίτσας. Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής
13 Φεβρουαρίου 2024
Η Άμπι, ο Τράβις και η «Γαμήλια Καταστροφή»
13 Φεβρουαρίου 2024

 

Μήπως σου αρέσει να εκφράζεσαι δημιουργικά μέσα από το θέατρο, την αφήγηση ιστοριών και την επαφή με άλλους; Έχεις κοινωνικές ανησυχίες και θες να είσαι μέλος μιας ομάδας που αγκαλιάζει τις «διαφορετικότητες»; Η Challedu και η εισηγήτρια Στεύη Θεοδοσίου σε προσκαλούν να παρακολουθήσεις από την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου και για 12 συναντήσεις, τα βιωματικά εργαστήρια έκφρασης «Circles» στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα στο Μεταξουργείο.

 

Τα εργαστήρια είναι δωρεάν, δεν χρειάζονται καμία πρότερη εμπειρία και απευθύνονται σε όλα τα νέα άτομα 18-30 χρονών. Αν είσαι έτοιμος/η να τολμήσεις να ξεδιπλώσεις την δημιουργικότητά σου, στείλε δήλωση συμμετοχής στο stevi@challedu.com ή μήνυμα στη σελίδα, γράφοντας ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, email και 2-3 φράσεις για εσένα.

Σε έναν κύκλο 12 συναντήσεων, οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν τον εαυτό τους και την ομάδα μέσα από την τέχνη του Θεάτρου, της αφήγησης ιστοριών καθώς και διαφόρων βιωματικών ασκήσεων.

 

Λίγα λόγια για τα εργαστήρια

Κατά τη διάρκεια της ζωής μας βρισκόμαστε μέσα ή και έξω από κύκλους· ο οικογενειακός κύκλος, ο φιλικός κύκλος, και ούτω καθεξής. Όλοι και όλες, λίγο πολύ, νιώθουμε την ανάγκη να ανήκουμε κάπου, αλλά για να γίνει αυτό, χρειάζεται να γνωρίζουμε ποιοι είμαστε, για «να βρούμε ή να δημιουργήσουμε τις θέσεις μας σε όλους αυτούς τους κύκλους». Τα εργαστήρια αυτά λοιπόν, απευθύνονται σε νέους και νέες 18 έως 30 χρονών που έχουν την επιθυμία να εκφραστούν, να εξερευνήσουν τον εαυτό τους, να γίνουν μέρος μιας ομάδας και να δημιουργήσουν στο τέλος ένα συλλογικό καλλιτεχνικό έργο (η μορφή θα αποφασιστεί από την ομάδα). Δεν χρειάζεται καμία πρότερη εμπειρία. Για τα μαθήματα θα χρειαστούν άνετα ρούχα και ζεστές κάλτσες, καθώς τα παπούτσια θα αφαιρούνται για την είσοδο στο θέατρο.

 

 

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια

Η Στεύη Θεοδοσίου έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση. Από το 2013 ασχολείται με το θέατρο έχοντας παρακολουθήσει μεταξύ άλλων σεμινάρια δραματοθεραπείας, αφήγησης παραμυθιών (με τον Δ. Προύσαλη) και Θεάτρου της Έρευνας και Ξυλοπόδαρων (με τον Φ. Κατέχο στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα).
Ως εμψυχώτρια έχει συντονίσει εργαστήρια σε διάφορες ομάδες· σε παιδιά σχολικής ηλικίας στο Φουγάρο του Ναυπλίου, στην Κιβωτό του Kόσμου, καθώς και σε σχολεία της Αττικής με την ομάδα BrainFirst.

Αναφορικά με την εκπαίδευση ενηλίκων έχει συμμετάσχει ως επιστημονική σύμβουλος σε θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια για ενήλικες στο σχολείο των φυλακών Κορυδαλλού, και έχει πραγματοποιήσει βιωματικά εργαστήρια ενηλίκων στα πλαίσια ευρωπαϊκών προγραμμάτων, στο Handmade and Recycled Theater Festival καθώς και σε άτομα με νοητική υστέρηση σε συνεργασία με το ΠΕΚ/ΑΜΕΑ.

Από τον Μάιο του 2019 έως το 2021, αποτέλεσε μέλος της ομάδας Τιραντέλες, που δημιούργησε και παρουσίασε σε διάφορους χώρους την παιδική διαδραστική παράσταση «Ιστορίες της Ποντικότρυπας» και ασχολήθηκε και με την δημιουργική απασχόληση παιδιών σχολικής και προσχολικής ηλικίας.
Με προϋπηρεσία στην πολιτιστική διαχείριση και την διοργάνωση εκδηλώσεων έχει συντονίσει καλοκαιρινό πρόγραμμα Πολιτιστικής και Δημιουργικής Δραστηριότητας για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, έχει διοργανώσει φεστιβάλ, παραστάσεις, ψυχαγωγικές δράσεις κ.ά.
Από τον Αύγουστο του 2022 εργάζεται στην Challedu ως διαχειρίστρια έργων – Ερευνήτρια – Εκπαιδεύτρια και μέχρι σήμερα έχει διαχειριστεί περισσότερα από 12 ευρωπαϊκά και εθνικά έργα.

 

Πληροφορίες συμμετοχής στο εργαστήριο «Circles»

Η συμμετοχή είναι δωρεάν
Αριθμός συμμετοχών: 15-20 άτομα
***θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας***

 

Πού: Θέατρο Τεχνοχώρου Φάμπρικα: Μ. Αλεξάνδρου 125 και Ευρυμέδοντος, Αθήνα

Πότε: από την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 και κάθε Παρασκευή έως και τις 24 Μαίου 2024.

Ώρα: 16.00-18.00

Πληροφορίες – Κρατήσεις: stevi@challedu.com και στο τηλ. 211 1164892
www.challedu.com

Τα εργαστήρια διοργανώνονται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου ATOM. Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (EACEA). Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο EACEA δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τις εκφραζόμενες απόψεις.