Ο Δημήτρης Τσιάμης σκηνοθετεί τις «Τρεις Αδελφές»

«Διαβάστηκε..» στο Red Jasper Cabaret Theatre
9 Φεβρουαρίου 2024
«Ο Ρόζενκραντζ και ο Γκίλντενστερν είναι νεκροί» στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής
9 Φεβρουαρίου 2024
«Διαβάστηκε..» στο Red Jasper Cabaret Theatre
9 Φεβρουαρίου 2024
«Ο Ρόζενκραντζ και ο Γκίλντενστερν είναι νεκροί» στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής
9 Φεβρουαρίου 2024

 

Η παράσταση «Οι Τρεις Αδελφές» (στη σπηλιά της Εκάτης) ανεβαίνει από τις 23 Φεβρουαρίου στο Bios σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τσιάμη. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Λυσάνδρα Αναστασοπούλου, Μάιρα Γραβάνη, Αλίκη Στενού και ο σκηνοθέτης.

 

Η παράσταση «Οι Τρεις Αδελφές» (στη σπηλιά της Εκάτης) προσεγγίζει το έργο του Α.Τσέχωφ και τη διαδρομή των ηρωίδων του ως μια διαβατήρια τελετή. Συνδέει τα τσεχωφικά πρόσωπα με διαφορετικές εκδοχές του αρχέτυπου των τριών γυναικών αδελφών (Τρεις Μάγισσες, Τρεις Μοίρες, Τρεις Χάριτες) καθώς και με την τρίμορφη Εκάτη, και διερευνά τη σχέση μας με το χρόνο και το πεπρωμένο, με το νόημα της ζωής και την αναζήτηση της ευτυχίας, με τη θηλυκή αρχή, το άγνωστο και το μυστικό.

 

 

 

Οι Τρεις Αδελφές ασφυκτιούν σε ένα τόπο και σε ένα παρόν που δεν τους επιτρέπει να υπάρξουν ολοκληρωμένες, να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους και να ζήσουν. Αδυνατούν να συμφιλιωθούν με το χρόνο που περνάει, τη νεότητα και την ομορφιά που χάνονται και τη μνήμη που εξασθενεί. Ονειρεύονται την ευτυχία και ελπίζουν να τη βρουν σε κάποια μελλοντική επιστροφή στη δική τους γη της επαγγελίας, στη Μόσχα. Οι συνθήκες της ζωής τους όμως όλο και χειροτερεύουν και τις οδηγούν σε μια σκληρή δοκιμασία, σε μια δύσκολη μετάβαση και στη συνειδητοποίηση πως «η ευτυχία δεν είναι τόπος».

Η παράσταση «Οι Τρεις Αδελφές» (στη σπηλιά της Εκάτης) εστιάζει στην πνευματική διαδρομή των τσεχωφικών τριών γυναικών, στις εσωτερικές συγκρούσεις και στις πολλαπλές μεταμορφώσεις τους. Ένας άνδρας τις συνοδεύει στην κατάβαση τους στην «σπηλιά της Εκάτης» και τις στηρίζει στο πέρασμα τους από το σκοτάδι στο φως και στον αναγεννημένο τους εαυτό. Η φιλοσοφία του για το σκοπό της ζωής και οι προφητείες του για ένα μέλλον φωτεινό εμπνέουν στις τρεις γυναίκες μια νέα στάση ζωής με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις μελλοντικές γενιές.

Οι Τρεις Αδελφές, ως φυσικά, μεταφυσικά ή μυθολογικά όντα, είναι πάντα τρεις μυστηριώδεις αδελφές συνδεδεμένες μεταξύ τους με έναν τρόπο αινιγματικό και μία ισχυρή θηλυκή δύναμη. Γυναίκες που συνεργάζονται και ενεργούν ως μία ύπαρξη για έναν κοινό σκοπό. Οι Τρεις Αδελφές της παράστασης εξέρχονται από τη «σπηλιά της Εκάτης» με μία καινούρια γνώση, με πίστη, αλλά και με τη δύναμη να επηρεάσουν το πεπρωμένο τους.

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Οι Τρεις Αδελφές» (στη σπηλιά της Εκάτης)

Σκηνοθεσία/ δραματουργική επεξεργασία: Δημήτρης Τσιάμης
Εικαστική σκηνογραφία/κοστούμια: Μαίρη Ζυγούρη
Επιμέλεια κίνησης: Ελένη Χατζηγεωργίου
Σχεδιασμός Φωτισμού: Εβίνα Βασιλακοπούλου
Βοηθοί σκηνοθέτη: Θεώνη Σιδεράκου, Λουκάς Παπουτσής
Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη
Φωτογραφίες: Κωστής Καλλιβρετάκης/ Επεξεργασία εικόνας: Μαίρη Ζυγούρη
Video Trailer: Γιώργος Αποστολόπουλος
Παραγωγή: Εταιρία Θεάτρου PER THEATER FORMANCE

Ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Λυσάνδρα Αναστασοπούλου, Μάιρα Γραβάνη, Αλίκη Στενού, Δημήτρης Τσιάμης

 

Πού: Bios, Πειραιώς 84, 10435, Αθήνα http://pireos84.bios.gr

Πληροφορίες και τηλ. κρατήσεων: 210 3425335

Πότε: από Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 και κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 20.00. Έως Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων: 14 ευρώ (γενική είσοδος), 10 ευρώ (μειωμένο)

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: MORE.COM

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού