Βύσσινο+κήπος=Βυσσινόκηπος; Ένα διαφορετικό θεατρικό εργαστήρι για παιδιά 8-13 ετών

«Ο Ρομπέν των Δασών Προστάτης των Φτωχών» στο Θέατρο Αυλαία
7 Φεβρουαρίου 2024
Η Βάσω Γουλιελμάκη σκηνοθετεί την παράσταση «Ο Λούλης ταξιδεύει στην Αρχαία Ελλάδα»
7 Φεβρουαρίου 2024
«Ο Ρομπέν των Δασών Προστάτης των Φτωχών» στο Θέατρο Αυλαία
7 Φεβρουαρίου 2024
Η Βάσω Γουλιελμάκη σκηνοθετεί την παράσταση «Ο Λούλης ταξιδεύει στην Αρχαία Ελλάδα»
7 Φεβρουαρίου 2024

 

 

Θα φυτέψουμε έναν άλλο βυσσινόκηπο, ακόμα πιο όμορφο απ’ αυτόν, θα το δεις, θα καταλάβεις, και μια γαλήνια, βαθιά χαρά θα πλημμυρίσει την ψυχή σου, όπως ο ήλιος όταν γέρνει πριν βραδιάσει, και τότε θα μπορέσεις πάλι να χαμογελάσεις. «Βυσσινόκηπος», Α. Τσέχωφ

 

Πώς θα ήταν ο «Βυσσινόκηπος» του Τσέχωφ, σε μία γειτονιά του σήμερα; Πώς θα ήταν αν μία ομάδα παιδιών ερχόταν αντιμέτωπη με την καταστροφή μίας όασης σε ένα αστικό τοπίο γεμάτο κτίρια και πολυκατοικίες; Τι θα κάνουν; Θα την υπερασπιστούν ή θα μείνουν παγιδευμένα σε μία μεταβατική εποχή;

 

Το INDAK art lab, το πιο ανήσυχο κέντρο παραστατικών τεχνών, δημιούργησε ένα πολύ ξεχωριστό θεατρικό εργαστήρι: Μία φιλική προς το παιδί διασκευή του έργου «Βυσσινόκηπος» του Άντον Τσέχωφ. Απευθύνεται σε ηλικίες 8-13 ετών και έρχεται ν’ αναστατώσει τη θεατρική σκηνή! Από το εργαστήριο θα προκύψει παράσταση που στο τέλος της σεζόν θα παιχτεί σε θέατρο της Αθήνας. Η Ήρα Παπακωνσταντίνου και η Εύα Σταυρογιάννη εισηγούνται του εργαστηρίου, το οποίο ξεκινάει το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο από τις 17.00 έως τις 19.00 στο INDAK art lab.

 

 

Γιατί να γράψω το παιδί μου

Ένα έργο για το τέλος μιας εποχής. Ένα έργο για τον κόσμο που αλλάζει. Μία γιορτή για την αλλαγή και το μυστήριο της ζωής. Αυτή η σύγχρονη διασκευή του Βυσσινόκηπου, όχι μόνο διερευνά τις περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής μας, αλλά ενσταλάζει επίσης ένα αίσθημα ευθύνης και ακτιβισμού στους μικρούς μας ηθοποιούς, τονίζοντας τη σημασία της συμμετοχής των νέων σε περιβαλλοντικά ζητήματα και υποστηρίζοντας ένα βιώσιμο μέλλον.

Παράλληλα, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το μεγάλο θεατρικό συγγραφέα και το έργο του και αντιλαμβάνονται τη σημασία και τα βασικά θέματα του έργου μέσα από σύγχρονους προβληματισμούς.

Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να εκφράσουν όλα αυτά τα συναισθήματα και τις σκέψεις που τους κατακλύζουν μέσω της τέχνης. Επιπλέον, μπορούν να πειραματιστούν με διαφορετικά μέσα ενισχύοντας την αυτοέκφραση και τη δημιουργικότητά τους. Με την καθοδήγηση της χορογράφου Εύας Σταυρογιάννη και της ηθοποιού Ήρας Παπακωνσταντίνου εξερευνούν σιγά σιγά πιο σύνθετα θέματα και έννοιες, τα οποία προκύπτουν από τις ανησυχίες τους, ώστε να οδηγηθούν σε βαθύτερη και πιο ουσιαστική έκφραση.

Τα μαθήματα είναι δίωρα σε εβδομαδιαία βάση. Στο τέλος της χρονιάς πραγματοποιείται παράσταση σε θέατρο της Αθήνας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
-Υποκριτική|Θεατρικό Παιχνίδι

– Χορό |Κίνηση

– Τραγούδι

– Δημιουργία παράστασης

 

 

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Εισηγήτριες: Ήρα Παπακωνσταντίνου, Εύα Σταυρογιάννη

Πού: INDAK art lab, Υμηττού 154, Παγκράτι, τηλ. 210 7565472

Πότε: από το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024 και κάθε Σάββατο, 17:00-19:00

Κόστος: 60 ευρώ / μήνα

Διάρκεια προγράμματος: 10 Φεβρουαρίου 2024 – 29 Ιουνίου 2024

Περισσότερες πληροφορίες στο: www.indak.gr

Κράτηση θέσης: Βύσσινο+Κήπος=Βυσσινόκηπος; | INDAK art lab