«Ο Ρομπέν των Δασών Προστάτης των Φτωχών» στο Θέατρο Αυλαία

«Ο Αλυσοδεμένος Ελέφαντας» του Χόρχε Μπουκάι στο Θέατρο «όροφως»
7 Φεβρουαρίου 2024
Βύσσινο+κήπος=Βυσσινόκηπος; Ένα διαφορετικό θεατρικό εργαστήρι για παιδιά 8-13 ετών
7 Φεβρουαρίου 2024
«Ο Αλυσοδεμένος Ελέφαντας» του Χόρχε Μπουκάι στο Θέατρο «όροφως»
7 Φεβρουαρίου 2024
Βύσσινο+κήπος=Βυσσινόκηπος; Ένα διαφορετικό θεατρικό εργαστήρι για παιδιά 8-13 ετών
7 Φεβρουαρίου 2024

 

Η παράσταση «Ο Ρομπέν των Δασών Προστάτης των Φτωχών» ανεβαίνει σε κείμενο και σκηνοθεσία Γιώτας Τζουάνη, από τις 17 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Αυλαία. Ο Ρομπέν των Δασών, εμβληματικός και ατίθασος, έρχεται να αποκαταστήσει την αδικία, να συντρέξει τους φτωχούς και να υπερασπιστεί με τόλμη αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Μια παράσταση για όλη την οικογένεια, με πολύ χορό, τραγούδι δράση, με πολλά μηνύματα και γέλιο που θα κλέψει τις καρδιές σας.

 

 

 

Υπόθεση του έργου

Αγγλία 1157 και όλα κυλούν ήρεμα και αρμονικά, ώσπου ο Βασιλιάς Ριχάρδος ανακοινώνει στον λαό του, ότι θα φύγει, για να πάρει μέρος, στην Γ Σταυροφορία. Ωσότου γυρίσει, αφήνει στην θέση του, τον αδερφό του, Ιωάννη Ακτήμονα, τον οποίο ορίζει αντικαταστάτη του, πιστεύοντας ότι θα βασιλέψει δίκαια και ειρηνικά, συνεχίζοντας το έργο του.

Δυστυχώς όμως συμβαίνει το εντελώς αντίθετο. Επιβάλλει στον λαό, αβάσταχτους φόρους και μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, μετατρέπει την Αγγλία φτωχικά και δυστυχισμένη χώρα. Ο Ρομπέν των Δασών. Ένας νέος με όραμα, γεμάτος αρετές, που είναι ιδανικές να υπάρχουν σε κάθε κοινωνία. Η προστασία των αδύναμων, η επαναστατική διάθεση, η ευγένεια, η ενσυναίσθηση και η γενναιότητα είναι κάποιες από αυτές. Με φόντο το δάσος του Σέργουντ, ο Ρομπέν μαζί με τους φίλους του και την στήριξη της αγαπημένης του Μάριον θα πολεμήσουν μαζί την αδικία. Στόχος του να προστατέψει τους φτωχούς και να τους προσφέρει όσα έχουν ανάγκη για να ζήσουν μια τίμια ζωή αλλά και να φτιάξει μια ομάδα που όλοι θα έχουν κοινό μέλημα το καλό και την αγάπη σε όλο το Βασίλειο.

Ένα έργο με κωμικές καταστάσεις, με πολλά μηνύματα, με υπέροχη μεσαιωνική μουσική, με φαντασμαγορικά σκηνικά και εκπληκτικά κουστούμια. Μια παράσταση, που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον, μικρών και μεγάλων. Δέκα εξαιρετικοί ηθοποιοί, σε μια μεγάλη παραγωγή με την υπογραφή της Γιώτας Τζουάνη. Παιδαγωγικοί στόχοι: Μια παράσταση για τη δύναμη και την αξία της φιλίας.

 

 

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Ο Ρομπέν των Δασών Προστάτης των Φτωχών»

Κείμενο- Σκηνοθεσία: Γιώτα Τζουάνη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ρία Ντεγιάννη
Σκηνικά: Χάρης Σεπεντζής
Κινησιολογία-Χορογραφίες: G.T & Ξένια Καμπανού
Ήχος-Φώτα: Μιχάλης Παπαευαγγέλου
Μουσική: Μεσαιωνική
Μουσική Σύνθεση: Μιχάλης Παπαευαγγέλου
Σπαθογραφίες – Κονταρομαχίες: Ξένια Καμπάνου
Παραγωγή: Νέα Αυλαία ΑΜΚΕ
Επικοινωνία: Νταίζη Λεμπέση

 

Παίζουν: Πάνος Γεωργούλης, Ρία Ντεγιάννη, Γιώργος Κοντοπάνος, Βάνα Γκέκα, Γεωργία Φώσκολου, Ευγένιος Γκετσέρας, Ξένια Καμπάνου, Κωνσταντίνος Γιαννάτσης, Κωνσταντίνας Σπαθή, Άλσο Πάγια

 

Πού: Θέατρο Αυλαία, 2ας Μεραρχίας & Κουντουριώτου 182, Πασαλιμάνι – Πειραιάς, τηλ. 210 4297771 και 6906 461616

Πότε: από 17 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο στις 17.00. Έως Κυριακή των Βαίων (καθημερινές πρωινές παραστάσεις δίνονται κατόπιν προγραμματισμού για σχολεία και συλλόγους)

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (με διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (γενική είσοδος), 8 ευρώ (ειδικές τιμές: συνταξιούχοι, άνεργοι, ομαδικά, φοιτητές κλπ)

Εισιτήρια διαθέσιμα στο Ταμείο του Θεάτρου, στο τηλέφωνο 210 4297771 και στο more.gr

Εισιτήρια online: O ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ | Εισιτήρια online! | More.com

Email: info@avlaiatheatro.gr
Web: www.avlaiatheatro.gr