«Ο Καραγκιόζης και το μαγικό μπαούλο» από το Θέατρο Σκιών Παναγιώτη Χατζηαναγνώστου 

Η Βάσω Γουλιελμάκη σκηνοθετεί την παράσταση «Ο Λούλης ταξιδεύει στην Αρχαία Ελλάδα»
7 Φεβρουαρίου 2024
«Πες το Ψέματα..»: δεύτερος κύκλος παραστάσεων στο Θέατρο Σταθμός
7 Φεβρουαρίου 2024
Η Βάσω Γουλιελμάκη σκηνοθετεί την παράσταση «Ο Λούλης ταξιδεύει στην Αρχαία Ελλάδα»
7 Φεβρουαρίου 2024
«Πες το Ψέματα..»: δεύτερος κύκλος παραστάσεων στο Θέατρο Σταθμός
7 Φεβρουαρίου 2024

 

Μια κωμωδία μυστηρίου

Το Θέατρο Σκιών Παναγιώτη Χατζηαναγνώστου – Το Στέκι του Καραγκιόζη παρουσιάζει την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στις 11.30, την παράσταση «Ο Καραγκιόζης και το μαγικό μπαούλο».

 

 

Υπόθεση του έργου

Δέκα λεπτά έξω από την πολιτεία της Καραγκιοζούπολης, βρίσκεται το σπίτι του γέρο Σκορδαλιά που μένει με την κόρη του, την Ελένη. Ο Καραγκιόζης που έχει πιάσει δουλειά ως υπηρέτης εκεί, ετοιμάζει το τραπέζι για το βραδινό φαγητό ώσπου ξαφνικά χτυπάει η πόρτα.

Ένας παλιός μυστηριώδης φίλος εμφανίζεται και φέρνει μαζί του δώρο για τον γέρο Σκορδαλιά ένα μπαούλο, το οποίο γρήγορα φέρνει μεγάλη αναστάτωση στο σπίτι τους.

Το μπαούλο το βράδυ ανοίγει… ένοχα μυστικά και κρυφές συμφωνίες που γρήγορα έρχονται στο φως φέρνουν τον Καραγκιόζη αντιμέτωπο με μεγάλους μπελάδες. Η συνέχεια επί σκηνής…

 

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Ο Καραγκιόζης και το μαγικό μπαούλο»

Πού: Θέατρο Σκιών Παναγιώτη Χατζηαναγνώστου – Το Στέκι του Καραγκιόζη, Τσακάλωφ 17, Κορυδαλλός (Στάση ΜΕΤΡΟ Κορυδαλλός)

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 4006312 και 6979 354681

Email: theatro_skion_chatzianagnostou@hotmail.com
Site: www.karagkiozis-chatzianagnostou.gr

Πότε:
Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024,  στις 11.30 : «Ο Καραγκιόζης και το μαγικό μπαούλο»
Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024,  στις 11.30 : «Οι αρραβώνες του Καραγκιόζη»
Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024,  στις 11.30 : «Αποκριάτικα Καραγκιοζομπερδέματα»
Κυριακή 3 Μαρτίου 2024,  στις 11.30 : «Η Αποκριάτικη φάρσα του Καραγκιόζη»

Ηλεκτρονικά εισιτήρια: https://www.more.com/…/theatro-skion-panagioti…/

 

 

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Χατζηαναγνώστου

Ο Παναγιώτης Χατζηαναγνώστου γεννήθηκε στο Κερατσίνι. Από μικρός είχε καλλιτεχνικές ανησυχίες, όπου μπαίνει στα παρασκήνια ενός από τα σπουδαιότερα είδη λαϊκής έκφρασης και τέχνης, το Θέατρο Σκιών. Γνωρίζει και μαθαίνει την τέχνη δίπλα σε παλιούς καταξιωμένους καραγκιοζοπαίχτες και συνεργάζεται με τους περισσότερους νέους παίκτες του είδους.

Την περίοδο 2007- 2008 παρακολουθεί στη «Δραματική Σχολή Μαίρης Ραζή» σεμινάρια αναπνοής, ορθοφωνίας και επικοινωνίας λόγου, με καθηγητή τον κ. Σωτήρη Τσόγκα. Από τότε δίνει παραστάσεις διασκεδάζοντας μικρούς και μεγάλους θεατές με μεγάλη επιτυχία σε όλη την Ελλάδα. Από το 2018, ιδρύει μόνιμη θερινή σκηνή στην Σαλαμίνα μέχρι και σήμερα, διατηρώντας το κλασσικό μαντράκι του Καραγκιόζη, που ξυπνάει νοσταλγικά συναισθήματα και γίνεται η αφορμή ώστε να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι πιο νέοι. Από το 2019, δημιουργεί μόνιμη χειμερινή σκηνή στο Θεατράκι «Υποβρύχιο».

Σήμερα έχει δημιουργήσει το στέκι του Καραγκιόζη στον Κορυδαλλό, όπου εκτός από τις παραστάσεις που δίνονται για το κοινό, προσφέρεται η δυνατότητα εκμάθησης της τέχνης του Θεάτρου Σκιών στα μικρά (αλλά και στα μεγάλα) παιδιά. Το Θέατρο Σκιών του Παναγιώτη Χατζηαναγνώστου δημιουργήθηκε από νέους ανθρώπους, που αγαπάνε το Ελληνικό, παραδοσιακό, Θέατρο Σκιών, με σκοπό να γνωρίζουν οι μικροί μας φίλοι το Θέατρο Σκιών και να θυμηθούν οι μεγάλοι.