«Ο Αλυσοδεμένος Ελέφαντας» του Χόρχε Μπουκάι στο Θέατρο «όροφως»

Τέσσερις παραστάσεις για τον «Βασιλιά Βάτραχο» και με αποκριάτικο πάρτι
7 Φεβρουαρίου 2024
«Ο Ρομπέν των Δασών Προστάτης των Φτωχών» στο Θέατρο Αυλαία
7 Φεβρουαρίου 2024
Τέσσερις παραστάσεις για τον «Βασιλιά Βάτραχο» και με αποκριάτικο πάρτι
7 Φεβρουαρίου 2024
«Ο Ρομπέν των Δασών Προστάτης των Φτωχών» στο Θέατρο Αυλαία
7 Φεβρουαρίου 2024

 

 

Το Θέατρο «όροφως» με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει, κατόπιν ζήτησης από το κοινό, ότι η παιδική του σκηνή παρουσιάζει για τέσσερις ακόμα παραστάσεις (10-11 και 24-25 Φεβρουαρίου), την παράσταση του έργου «Ο Αλυσοδεμένος Ελέφαντας» του Χόρχε Μπουκάι, ενώ συνεχίζονται και για τον Φεβρουάριο – Μάρτιο 2024 οι καθημερινές παραστάσεις για σχολεία.

«…Με την επιλογή αυτή θελήσαμε να ερευνήσουμε ένα εναλλακτικό είδος θεάτρου όπου πέρα από τη γνωστή θεατρική δράση η ποιητικότητα του λόγου και η μουσική αποτελούν βασικά συστατικά της παράστασης…»

Τη διασκευή του έργου και τους στίχους των τραγουδιών υπογράφει ο Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, καταξιωμένος λογοτέχνης παιδικών έργων (“Τη νύχτα που έλαμψε το άστρο”, “Η μοναξιά του χαρταετού” κ.ά.)

Τη μουσική έχει γράψει ο Γιώργος Δίπλας, γνωστός από τη μακρόχρονη θητεία του στο χώρο του θεάτρου (παιδικών και ενήλικων έργων), με πολύ σημαντική εργογραφία (Μαριενίνα Κριεζή “Μουσικά παραμύθια”, Σοφία Φίλντιση “Τραγούδια για παιδιά” Α’ Κρατικό Βραβείο, Λάκη Κουρεζή “Ο χρόνος ειν’ ένα παιδί που παίζει”, “Χάνσελ και Γκρέτελ” και “Μόμο” ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας).

Τα σκηνικά και τα κοστούμια δημιούργησε ο Πάρης Λαλιώτης, με μακρά θητεία στο θέατρο δρόμου όπως και μακρόχρονη παρουσία υψηλής αισθητικής στα δρώμενα του Πατρινού Καρναβαλιού.

Την κίνηση επιμελείται η Κατερίνα Καϊμά, performer και χορεύτρια.

Στη σκηνοθεσία η Ελένη Καραμούζη, απόφοιτος της Σχολής “Νέο Ελληνικό Θέατρο” του Γιώργου Αρμένη και καλλιτεχνική διευθύντρια του θεάτρου “όροφως”. Ως ηθοποιός έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες παραστάσεις ενώ στην πορεία της ως σκηνοθέτης περιλαμβάνονται παραστάσεις όπως “Ένα παραμύθι για δύο”, “Μάνα, μητέρα, μαμά”, “Ευτυχισμένος πρίγκηπας”, “Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα”, «Η αρπαγή της πριγκίπισσας Αιώρας”, «Ο Ιππότης με την Σκουριασμένη Πανοπλία», «Οι Ακροβάτες» κ.ά.

 

 

Λίγα λόγια για το έργο

«Ο Αλυσοδεμένος Ελέφαντας» είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα του Χόρχε Μπουκάι. Ένα έργο το οποίο διαπραγματεύεται πόσο σημαντικό είναι να μην εγκαταλείπεις τα όνειρά σου και να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου. Το διαχρονικό κείμενο του Χόρχε Μπουκάι, που πραγματεύεται την ανάγκη του ανθρώπου να αποδεσμευτεί από τις πάσης φύσεως αλυσίδες που τον κρατούν περιορισμένο στη ζωή, γίνεται η αφορμή για ένα πρωτότυπο θεατρικό σε σύλληψη Κωνσταντίνου Κυριακόπουλου.

Το έργο απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους αλλά και σε όλη την οικογένεια.

Σας περιμένουμε να γελάσουμε και να συγκινηθούμε μαζί με τον «Αλυσοδεμένο Ελέφαντα» σε αυτό το μεγάλο, παράξενο, δύσκολο και υπέροχο τσίρκο που λέγεται ζωή…!

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Ο Αλυσοδεμένος Ελέφαντας»

Σκηνοθεσία: Ελένη Καραμούζη
Διασκευή – Κείμενα – Στίχοι: Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος
Μουσική: Γιώργος Δίπλας
Σκηνικά – Κοστούμια: Πάρης Λαλιώτης
Κίνηση: Κατερίνα Καϊμά
Φωτισμοί – Ήχος: Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος
Αφίσα: Σοφία Δέλγα
Παραγωγή: θέατρο «όροφως»

Ηθοποιοί: Κατερίνα Καϊμά, Μαίρη Νταλαμάγκα, Ελευθερία Παναγιωτοπούλου

Η ιστορία του Αλυσοδεμένου Ελέφαντα του Χόρχε Μπουκάι κυκλοφορεί σε βιβλίο από τις εκδόσεις Opera σε μετάφραση του Κρίτωνα Ηλιόπουλου.

 

Πού: θέατρο «όροφως», Όθωνος Αμαλίας 112, Πάτρα

Πληροφορίες: 2611 810 983 και 6939 835 990

Πότε: 10-11 και 24-25 Φεβρουαρίου 2024, στις 17.30

Εισιτήρια: 8 ευρώ (γενική είσοδος)

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων:  Ο Αλυσοδεμένος Ελέφαντας του Χόρχε Μπουκάι | Εισιτήρια online! | More.com