Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Κρις Ραντάνοφ και Μαρία Νεφέλη Δούκα στον «Κανίβαλο που έφαγε έναν Ρουμάνο»

Δημήτρης Γκουτζαμάνης και Κρίστη Παπαδοπούλου στην «Τραγική Ιστορία Των Μακμπέθ»
3 Φεβρουαρίου 2024
Διαγωνισμός για την παράσταση «Τάο»
3 Φεβρουαρίου 2024
Δημήτρης Γκουτζαμάνης και Κρίστη Παπαδοπούλου στην «Τραγική Ιστορία Των Μακμπέθ»
3 Φεβρουαρίου 2024
Διαγωνισμός για την παράσταση «Τάο»
3 Φεβρουαρίου 2024

Η Μαρία Νεφέλη Δούκα., ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος και ο Κρις Ραντάνοφ ερμηνεύουν στην παράσταση «Ο κανίβαλος που έφαγε έναν Ρουμάνο». (Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου).

 

Ο βραβευμένος συγγραφέας Δημήτρης Σωτάκης διασκευάζει για το θέατρο το βιβλίο του «Ο κανίβαλος που έφαγε έναν Ρουμάνο», στην ομότιτλη παράσταση που ανεβαίνει από τις 4 Μαρτίου στο Θέατρο Μικρός Κεραμεικός. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Κρις Ραντάνοφ και Μαρία Νεφέλη Δούκα.

 

 

 

Ο Ζέριν είναι ένας εύπορος, μοναχικός άνδρας. Ζει σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη, απολαμβάνοντας τη γαλήνη, που του προσφέρει η οικονομική του άνεση. Μοναδικό του πάθος η μανία του για τη Ρουμανία, μια χώρα, την οποία, για έναν απροσδιόριστο λόγο, λατρεύει εμμονικά, όμως ποτέ δεν έχει επισκεφτεί. Τελείως αναπάντεχα, μια οικογένεια μεταναστών από τη Ρουμανία που καταφτάνει στην πόλη, θα έρθει να βάλει φωτιά στη ζωή του και να δημιουργήσει εκρηκτικές συνθήκες, μεταμορφώνοντας καθετί που μέχρι εκείνη την ώρα έμοιαζε κανονικό, σε μια περιπέτεια χωρίς επιστροφή.

Τι σημαίνει ευτυχία; Πόσες θυσίες- κυριολεκτικά και μεταφορικά – πρέπει να συμβούν για να γίνει αυτή η ιδέα πραγματικότητα; Έχει όρια αυτή η αναζήτηση: Και τελικά, αυτή η ιδεατή κατάσταση, που περιμένουμε κα τόσο ακριβά πληρώνουμε για να την κατακτήσουμε μήπως απλώς είναι ακόμα μια εμμονή;

 

 

 

Ο Δημήτρης Σωτάκης τοποθετεί τη δράση του έργου σε ένα περιβάλλον σχεδόν μεταφυσικό.. Οι ήρωες, ο τόπος, η ίδια η φύση της ιστορίας οδηγούν προς μια κατεύθυνση υπερβατική, μα πλήρως οργασμική, με τους ήρωες να ασφυκτιούν μέσα στους κοινωνικούς ρόλους που τους έχουν δοθεί και την ίδια στιγμή να ξεπερνούν τα ίδια τους τα όρια, αναζητώντας την συναισθηματική πληρότητα, την ηδονή, και τέλος την προσωπική τους ευτυχία. …..Μια ιστορία που μοιάζει με ένα όνειρο, με ερωτικό παιχνίδι, ωστόσο πρόκειται ταυτόχρονα για μια κριτική στην ίδια την κοινωνική δομή, στην οποία στηρίζεται η ζωή του σύγχρονου ανθρώπου.

 

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Ο κανίβαλος που έφαγε έναν Ρουμάνο»

Συγγραφέας: Δημήτρης Σωτάκης
Δραματουργική επεξεργασία: Δημήτρης Σωτάκης, Αγγελική Καρυστινού
Σκηνοθεσία: Αγγελική Καρυστινού
Σκηνικά- Κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρη
Μουσική: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης
Φωτισμοί: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Βίντεο: Στέφανος Κοσμίδης
Σύμβουλος Σκηνοθεσίας: Δημήτρης Σωτάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Νάγη Παρασκευοπούλου
Παραγωγή: Βασίλης Κωνσταντουλάκης
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Νταίζη Λεμπέση
Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Τρέιλερ: Στέφανος Κοσμίδης

Παίζουν: Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Κρις Ραντάνοφ, Μαρία Νεφέλη Δούκα
Στα βίντεο της παράστασης παίζουν: Μάνια Παπαδημητρίου, Βαγγέλης Ψωμάς και η Chef Γωγώ Δελογιάννη

 

Πού: Θέατρο Μικρός Κεραμεικός, Ευμολπιδών, 13, Γκάζι (στάση μετρό Κεραμεικός), τηλ. 210 3454831

Πότε: από 4 Μαρτίου 2024 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.30

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ (προπώληση), 14 ευρώ (στο ταμείο), 10 ευρώ (ομαδικό, άνω των 10 ατόμων), 5 ευρώ (ατέλειες δραματικές σχολών)

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: Ticketservices.gr