Η Τάνια Δρογώση με την «Περιπλάνηση…» στη γκαλερί Αργώ

Διαγωνισμός για την παράσταση «Πες μου ότι είναι ψέμα…Επιχείρηση Ωρωπός»
30 Ιανουαρίου 2024
Η ζωή και το έργο της Μαρίκας Νίνου στην παράσταση «Με φώναζαν ΝτελιΜαρίκα»
30 Ιανουαρίου 2024
Διαγωνισμός για την παράσταση «Πες μου ότι είναι ψέμα…Επιχείρηση Ωρωπός»
30 Ιανουαρίου 2024
Η ζωή και το έργο της Μαρίκας Νίνου στην παράσταση «Με φώναζαν ΝτελιΜαρίκα»
30 Ιανουαρίου 2024

 

 

Σε μια συναρπαστική εικαστική αφήγηση με οδηγό τη φύση και το φυσικό τοπίο, μια γοητευτική περιήγηση στις διαφορετικές φάσεις και τις δημιουργικές εναλλαγές της, μας καλεί η Τάνια Δρογώση, με τη νέα της ατομική έκθεση με τίτλο «Περιπλάνηση…», που εγκαινιάζεται στη γκαλερί Αργώ την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου.

Η δημιουργός παρουσιάζει μια σειρά νέων έργων ζωγραφικής και χαρακτικής που δημιούργησε τα τελευταία χρόνια, στα οποία αφουγκράζεται τους κραδασμούς της φύσης, τους ψιθύρους, τα μηνύματα που στέλνει, τα οποία αποκωδικοποιεί στη συνέχεια με έναν εντελώς προσωπικό τρόπο, που μας μεταφέρει σε μια νέα γη, γεμάτη εσωτερική διαύγεια και καθαρότητα.

 

 

Όπως σημειώνει η ιστορικός τέχνης Λουίζα Καραπιδάκη, που έχει την επιμέλεια της έκθεσης:
«Με τον μονολεκτικό τίτλο Περιπλάνηση η έκθεση της Τάνιας Δρογώση περικλείει ολάκερα σύμπαντα από τον κύκλο ζωής του φυσικού κόσμου, ενώ συνειρμικά η καλλιτέχνις υπαινίσσεται τις αέναες περιπλανήσεις στον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου και την επίπονη πορεία με τις συνεχείς συναισθηματικές μεταπτώσεις.
Η Δρογώση διατυπώνει ζωγραφικά ή με διάφορες τεχνικές της χαρακτικής τις μορφικές εναλλαγές στη φύση, τις φάσεις από την άνθηση στον μαρασμό, από τη φθορά στην αναγέννηση, και ενίοτε τη συνύπαρξη των αντιφατικών καταστάσεων, της αλλοίωσης και της ανάπλασης. Μέσα από τις φανταστικές αλλά ρεαλιστικής χροιάς συνθέσεις της ξεπροβάλλει μια συναρπαστική εικαστική αφήγηση με την απαράμιλλη γοητεία και τις χρωματικές διαβαθμίσεις του φυσικού τοπίου, τις μυρωδιές του στεριανού ανέμου, τις υφές των ξερόκλαδων και των αποσαθρωμένων δέντρων, τη συνύπαρξη χλωρού-ξηρού και τις διαδρομές του ζωογόνου και ελπιδοφόρου φωτός πάνω στη γη».

 

 

 

Πληροφορίες για την έκθεση ζωγραφικής – χαρακτικής «Περιπλάνηση…»

Πού: Γκαλερί Αργώ, Νεοφύτου Δούκα 5, Κολωνάκι Αθήνα, τηλ. 210 7249333, www.argo-gallery.gr

Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024, 19:30-22:30

Διάρκεια έκθεσης: έως 24 Φεβρουαρίου 2024

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή: 10:00-14:00 & 17:00-20:00, Σάββατο: 11:00-15:00.

 

Βιογραφικό Τάνια Δρογώση

Η Τάνια Δρογώση γεννήθηκε στην Αθήνα. Παρακολούθησε μαθήματα ελεύθερου σχεδίου και ζωγραφικής στο Εργαστήριο της Ειρήνης Κουτρίδου και της εικαστικού Ράνιας Καπελιάρη, μαθήματα χαρακτικής στο «ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ» με δασκάλους τη Δήμητρα Σιατερλή και τον Pino Padolfini. Είναι μέλος στο «Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος» και στην «Ένωση Ελλήνων Χαρακτών». Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε τρείς ατομικές εκθέσεις κι έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ζει κι εργάζεται στην Αθήνα.
www. taniadrogossi.gr

Ατομικές εκθέσεις
2019 Immaginaria gallery-«L’ Oscurita dell’ atimo vissuto» Φλωρεντία-επιμ. Paola Facchina
2018 Περί Τεχνών Καρτέρη-«Ατάκτως ερριμμένα»- επιμ. Αθηνά Σχινά
2016 Χώρος Τέχνης ΈΝΑ-«CORPUS» επιμ. Γ. Σταθόπουλος

 

 

Η εικαστικός Τάνια Δρογώση.