Η πολυβραβευμένη «Δάφνη» της Ραφαέλλα Μάρκους για πρώτη φορά στην Ελλάδα

«Play it again, Sam» στο Θέατρο Faust
30 Ιανουαρίου 2024
Διαγωνισμός για την παράσταση «Πες μου ότι είναι ψέμα…Επιχείρηση Ωρωπός»
30 Ιανουαρίου 2024
«Play it again, Sam» στο Θέατρο Faust
30 Ιανουαρίου 2024
Διαγωνισμός για την παράσταση «Πες μου ότι είναι ψέμα…Επιχείρηση Ωρωπός»
30 Ιανουαρίου 2024

 

 

Από το Fringe Festival του Εδιμβούργου όπου απέσπασε το «Summerhall Lustrum Award» και από το Soho Theatre στο Λονδίνο όπου απέσπασε το «SoHo Playhouse Medal of Excellence», η παράσταση του πολυβραβευμένου έργου «Δάφνη» της Ραφαέλλα Μάρκους, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα κουίρ παραμύθι για τον έρωτα, την αποδοχή και την επιβολή της εξουσίας, που κάνει πρεμιέρα στις 3 Φεβρουαρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Θέατρο ΕΛΕΡ. Με τη Λίλα Μπακλέση και την Άρτεμη Γρύμπλα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, να υπογράφουν και τη σκηνοθεσία σε συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Μπιμπή.

Η πολυσυζητημένη βρετανίδα συγγραφέας του έργου θα βρίσκεται στη χώρα μας στις 11 Φεβρουαρίου για να παρακολουθήσει την παράσταση και να συμμετάσχει σε ανοιχτό QnA με τους θεατές και τους δημιουργούς της παράστασης. Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Νάστος.

 

 

Μετά τη μεγάλη sold out επιτυχία των «Οι Κάτω απ’ τ’ αστέρια» σε Ελλάδα και εξωτερικό, οι Άρτεμις Γρύμπλα, Λίλα Μπακλέση και Κωνσταντίνος Μπιμπής, συμπράττουν ξανά για να παρουσιάσουν για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό το βραβευμένο έργο ΔΑΦΝΗ της Ραφαέλλα Μάρκους. Στο Θέατρο ΕΛΕΡ από τις 3 Φεβρουαρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Ένα κουίρ παραμύθι για τον έρωτα, την αποδοχή, την επιβολή της εξουσίας και τελικά… την φωτοσύνθεση. Μια ιστορία για όλα όσα θα μπορούσαν να έχουν συμβεί διαφορετικά. Ένα σύγχρονο θρίλερ, γραμμένο μόλις το 2022, που συνδιαλέγεται με τον αρχαιοελληνικό μύθο της Δάφνης και του Απόλλωνα.

Η Δάφνη είναι μία σύγχρονη γυναίκα που σιχαίνεται τις ταμπέλες και λατρεύει τα φυτά. Προσπαθεί να επιβιώσει στον έξω κόσμο, σ’ αυτόν τον ετεροκανονικό κόσμο: ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Ένα βράδυ, ερωτεύεται μία γυναίκα – μια γουόντερ γούμαν. Και ακριβώς τη στιγμή που πιστεύει ότι έχει κατακτήσει την ευτυχία, ένα (όχι και τόσο) μικρό μυστικό από το παρελθόν της, έρχεται να ταράξει τη σχέση και τη ζωή της.

Καθώς το τίμημα που πληρώνει για να μπορέσει να το κρατήσει κρυφό μεγαλώνει, το μυστικό της την βαραίνει ολοένα και περισσότερο, την τυλίγει σαν τις ρίζες ενός δέντρου που την αναγκάζουν να μένει ακίνητη. Το δέρμα της σιγά σιγά καλύπτεται με τον φλοιό της ενοχής. Και η Δάφνη θέλει όσο τίποτε πια να πετάξει ένα κομμάτι του εαυτού της. Να γίνει όλα όσα δεν είναι.

Ένα αστικό θρίλερ, που πραγματεύεται, με χιούμορ και ευαισθησία, τον δύσκολο και μοναχικό δρόμο της αποδοχής του εαυτού μας.

Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στο Fringe festival του Εδιμβούργου αποσπώντας τα βραβείο «Summerhall Lustrum Award 2022» και στο Soho Theatre στο Λονδίνο κερδίζοντας το «SoHo Playhouse Medal of Excellence 2022».

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Δάφνη»

Μετάφραση & Ερμηνεία: Άρτεμις Γρύμπλα & Λίλα Μπακλέση
Σκηνοθεσία: Άρτεμις Γρύμπλα, Λίλα Μπακλέση, Κωνσταντίνος Μπιμπής
Σκηνικά – Κοστούμια: Μαρία Παπαδοπούλου
Μουσική: Αλεξάνδρα Κατερινοπούλου
Επιμέλεια κίνησης: Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου
Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Βλασσόπουλος
Βοηθός σκηνοθετών: Εύα Διαμαντή
Φωτογραφίες & Trailer: Σοφοκλής Μπιμπής
Παραγωγή: Floating Orchard Theatre Company & Θέατρο Αυλαία Θεσσαλονίκη

QnA με τη συγγραφέα του έργου Ραφαέλλα Μάρκους την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου. Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Νάστος.

 

Πού: Θέατρο ΕΛΕΡ, Φρυνίχου 10, Πλάκα, τηλ.  211 7353928

Πότε: από 3 Φεβρουαρίου 2024 και κάθε Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 19.00

Τιμές εισιτηρίων: από 15 ευρώ

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: Δάφνη της Rafella Marcus, Αθήνα | Εισιτήρια online! | More.com

 

 

 

Η παράσταση πραγματοποιείται με την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του ΥΠΠΟ