Η Μαριτίνα Πάσσαρη σκηνοθετεί το «Α.Κ.Α.»
26 Ιανουαρίου 2024
Δημήτρης Μαραγκόπουλος και Έλλη Παπακωνσταντίνου- Παγκόσμια πρεμιέρα με την «Περσεφόνη» στο Μέγαρο
26 Ιανουαρίου 2024
Η Μαριτίνα Πάσσαρη σκηνοθετεί το «Α.Κ.Α.»
26 Ιανουαρίου 2024
Δημήτρης Μαραγκόπουλος και Έλλη Παπακωνσταντίνου- Παγκόσμια πρεμιέρα με την «Περσεφόνη» στο Μέγαρο
26 Ιανουαρίου 2024

 

 

«Όταν θα κοιτάζεις τον ουρανό, τη νύχτα, κι αφού εγώ θα κατοικώ σε ένα από αυτά, κι αφού εγώ θα γελώ σε ένα από αυτά, για ‘σένα λοιπόν θα είναι σαν να γελούν όλα τα αστέρια. Εσύ θα έχεις άστρα που ξέρουν να γελούν!»

 

Μια ξεχωριστή ματιά πάνω στο δεύτερο πιο πολυδιαβασμένο βιβλίο όλων των εποχών, τον Μικρό Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ έρχεται από τις 10 Φεβρουαρίου κάθε στο Κέντρο έρευνας μικτών παραστατικών τεχνών «Ρεκτιφιέ». Η παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας και το Ρόδο του» παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Παύλου Μελικίδη με τους Βασίλειο Γαλουτζή, Χρύσα Παπαδοπούλου και Μαριάννα Παπαευθυμίου και είναι αφιερωμένη σε όλους τους ενήλικες που κάποτε ήταν παιδιά.

 

 

Ο σκηνοθέτης του έργου και η Χρύσα Παπαδοπούλου, ορμώμενοι από την ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα δημιούργησαν μία θεατρική διασκευή που βασίζεται σε τρία λογοτεχνικά βιβλία: «Γη των ανθρώπων» και «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ και «Το τριαντάφυλλο θυμάται» της Νοτιοαμερικάνας γλύπτριας γυναίκας του, Κονσουέλο Εξυπερύ.

Με αφορμή την επέτειο των 80 ετών από το θάνατο του ζεύγους Εξυπερύ, «Ο Μικρός Πρίγκιπας και το Ρόδο του» έρχεται να ξετυλίξει το παρασκήνιο της συγγραφής και της δημιουργίας του μεγάλου αριστουργήματος του «Μικρού Πρίγκιπα», έργου που γράφτηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, γεγονός που συμβάλλει στην τεράστια διαχρονικότητά του.

 

 

Στον κόσμο της φαντασίας και της καθαρότητας

Η παράσταση είναι μία παραβολή, μια ποιητική αλληγορία που περιγράφει την πτώση του πιλότου Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ στην έρημο της Λιβύης και τη συνάντησή του με τον μυστηριώδη επισκέπτη από τον αστεροειδή Β-612. Δύο ιστορίες, δύο κόσμοι που συνδέονται με ένα αόρατο νήμα και μας εισάγουν στον κόσμο της φαντασίας και της καθαρότητας.

O Εξυπερύ πλάθει έναν χαρακτήρα στο πρόσωπο του οποίου καθρεφτίζεται ο ίδιος και η Κονσουέλο. Μια συνείδηση που οδηγεί στην εξέλιξη και την κάθαρση, αφήνοντας πίσω του τη βαναυσότητα, τη ματαιοδοξία, τη φαύλη εξουσία και την περιττή σοβαροφάνεια. Ανάμεσα σε αμμόλοφους και τη σιωπή της ερήμου, ο αεροπόρος έρχεται αντιμέτωπος με τον κόσμο των οάσεων και αναμνήσεων, ώσπου η έρημος να του αποκαλύψει το μυστικό της…

«Στη μέση της ερήμου δεν είμαι μονάχος…αυτό το μισοΰπνι μου είναι γεμάτο φωνές, αναμνήσεις, ψιθυριστές εκμυστηρεύσεις. Δεν διψώ ακόμα, νιώθω καλά, παραδίνομαι στον ύπνο όπως σε μια περιπέτεια. Η πραγματικότητα χάνει έδαφος μπροστά στο όνειρο…».

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας και το Ρόδο του»

Βασισμένη στο έργο των Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ και Κονσουέλο Εξυπερύ

Θεατρική Διασκευή και σύνθεση κειμένου: Παύλος Μελικίδης, Χρύσα Παπαδοπούλου
Σκηνοθεσία: Παύλος Μελικίδης
Φωτισμοί: Νίκος Νίκου
Επιμέλεια Κίνησης: Θάλεια Μαρί Παπαδοπούλου
Επιμέλεια Σκηνικών/Κοστουμιών: Δάφνη Αντωνίου
Επικοινωνία: Ράνια Παπαδοπούλου
Social Media: Θάνος Χατζόπουλος

Ερμηνεύουν: Βασίλειος Γαλουτζής, Χρύσα Παπαδοπούλου, Μαριάννα Παπαευθυμίου

 

Πού: Ρεκτιφιέ, Κέντρο έρευνας μικτών παραστατικών τεχνών, Κωνσταντινουπόλεως 125, Βοτανικός (https://shorturl.at/fjPVZ)

Πότε: από 10 Φεβρουαρίου 2024και κάθε Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00. Έως 24 Φεβρουαρίου 2024

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων: Ο Μικρός Πρίγκιπας και το Ρόδο του | Εισιτήρια online! | More.com

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (μειωμένο), 8ευρώ (ατέλειες)

Προσφορά προπώλησης: 10 ευρώ (για αγορές μέσω more.com έως 10/2)