Η «Ερωφίλη» από τη θεατρική ομάδα Μήδεια στο Θέατρο Αλκμήνη

Η Νάντια Κοντογεώργη σκηνοθετεί το «Burn this»
25 Ιανουαρίου 2024
«Terror» στο Θέατρο Βασιλάκου – Μαριάννα Τόλη
25 Ιανουαρίου 2024
Η Νάντια Κοντογεώργη σκηνοθετεί το «Burn this»
25 Ιανουαρίου 2024
«Terror» στο Θέατρο Βασιλάκου – Μαριάννα Τόλη
25 Ιανουαρίου 2024

 

 

Την παράσταση του έργου «Ερωφίλη» του Γεωργίου Χορτάτση, παρουσιάζει η θεατρική ομάδα Μήδεια σε σκηνοθεσία Εμμανουήλ Γ. Μαύρου στο Θέατρο Αλκμήνη κάθε Τετάρτη από τις 31 Ιανουαρίου. Η Ερωφίλη, κόρη του Φιλόγονου, είναι κρυφά παντρεμένη με τον στρατηγό του πατέρα της, Πανάρετο. Όταν ο Φιλόγονος ανακαλύψει την μυστική ένωση των δύο νέων, θα τους εκδικηθεί με τον πιο σκληρό, αιμοσταγή και μακάβριο τρόπο.

 

 

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Φιλόγονος μετά από ένα καταστροφικό πόλεμο και την ίδρυση ενός νέου κόσμου, άρπαξε με τη βία την διακυβέρνηση σκοτώνοντας τον αδελφό του, που ήταν ο νόμιμος κυβερνήτης. Στη συνέχεια νυμφεύτηκε τη χήρα του δολοφονημένου αδελφού του, και έκανε μαζί της μια κόρη, την Ερωφίλη.

Στο έρημο κτίσμα από σίδερο και νερό όπου έχει μεγαλώσει η κόρη του βασιλιά, έχει ανατραφεί και ένα αγόρι που ξεχωρίζει για την ανδρεία και την αρετή του, ο Πανάρετος. Ο έρωτας ενώνει τους δύο νέους και παντρεύονται κρυφά. Όταν ο Φιλόγονος αποφασίζει να παντρέψει την κόρη του με τον γιο κάποιου άλλου κυβερνήτη μιας νομάδας, στέλνει τον Πανάρετο ως μεσάζοντα για το προξενιό της Ερωφίλης. Το ζευγάρι νιώθει τότε ότι ήρθε η ώρα της αποκάλυψης. Όταν η κρυφή τους ένωση έρχεται στο φως, ο Φιλόγονος θα εκδικηθεί τους δύο νέους με τον πιο σκληρό, αιμοσταγή και μακάβριο τρόπο.

Η πιο δημοφιλής τραγωδία του θεάτρου της Κρητικής Αναγέννησης, γραμμένη γύρω στα 1600 από τον μεγάλο ποιητή Γεώργιο Χορτάτση, σε μια δυστοπική προσέγγιση από τον σκηνοθέτη Εμμανουήλ Μαύρο. Διατηρώντας το υψηλό επίπεδο της γλώσσας και τον έμμετρο λόγο δημιουργεί μια παράσταση δραματικού πάθους, που στοχεύει στην κατάλυση των αρχετύπων και στην απονομή της λαϊκής δικαιοσύνης. Με συμμάχους τους ηθοποιούς της θεατρικής ομάδας ΜΗΔΕΙΑ, αναδεικνύουν το σκηνικό πλούτο αυτού του σπουδαίου δείγματος της αναγεννησιακής ελληνικής δραματουργίας.

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Ερωφίλη»

Συγγραφέας: Γεώργιος Χορτάτσης
Σκηνοθεσία: Εμμανουήλ Γ. Μαύρος
Μουσική: Βασίλης Χατζημακρής
Σκηνικά – Art Director: Ρένα Σανταμούρη με την RS Architecture + Design Studio
Κινησιολογία – Χορογραφίες: Δάφνη Μαρκάκη
Κουστούμια: Ρένα Σανταμούρη
Φωτισμοί: Γρηγόρης Θεοδωρίδης & Εμμανουήλ Μαύρος
Β. Σκηνοθέτη: Στυλιανή Κλείδωνα
Φωτογράφιση: Ιωάννα Χαραλάμπου
Μουσική Επιμέλεια & Ηχητικός Σχεδιασμός: Βασίλης Χατζημακρής, Εμμανουήλ Γ. Μαύρος
Μουσικοί: Μάνος Καρτέρης (Λαούτο), Δημήτρης Φλεβάρης (Κιθάρα – Ούτι), Ραφαήλ Λουλούδης (Μπάσο – Πλήκτρα), Omar Reda (Drums)
Studio Ηχογραφήσεων: Studio 133
Σκηνοθέτης Trailer: Εμμανουήλ Μαύρος
Post Production & Editing: Μανώλης Πετρής
Οργάνωση Παραγωγής: Εμμανουήλ Μαύρος
Επικοινωνία: Ειρήνη Λαγουρού
Πaραγωγή: Medea Pictures

Διανομή:
Χριστίνα Μάλλιου – Ερωφίλη
Γιώργος Λιάκος – Πανάρετος
Σάββας Πογιατζής – Φιλόγονος
Στέφανος Τσιφάς – Σύμβουλος
Γιώτα Τσιότσκα – Νένα
Σοφία Γεωργοπούλου – Κορασίδα
Δάφνη Μαρκάκη – Χάρος
Μάνος Σφυράκης – Ασκιά

 

Πού: Θέατρο Αλκμήνη (κεντρική Σκηνή), Αλκμήνης 8 – 12, Κάτω Πετράλωνα (ΜΕΤΡΌ: Στάση Κεραμεικός  / ΤΡΟΛΕΙ: 21 Στάση ΚΑΜΠΑ/ ΟΑΣΑ: 049, 815, 838, 914, Γ18 Στάση ΚΑΜΠΑ & 035 Στάση ΙΚΑ). Το θέατρο Αλκμήνη εξυπηρετεί ΑΜΕΑ

Πότε: από 31 Ιανουαρίου 2024 και κάθε Τετάρτη στις 20.30

Εισιτήρια: 15 ευρώ (γενική είσοδος), 12 ευρώ (μειωμένο: Φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑμεΑ, 65+), 13 ευρώ (ομαδικό: 10+εισιτήρια), 5 ευρώ (ατέλεια ΣΕΗ, ΕΕΣ, Π.Ε.ΣΥ.Θ. κατόπιν διαθεσιμότητας θέσεων)

Προπώληση εισιτηρίων: ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΟΡΤΑΤΣΗ – ΕΡΩΦΙΛΗ | Εισιτήρια online! | More.com και στο ταμείο του θεάτρου ΑΛΚΜΗΝΗ

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο, εδώ και στα social media της Θεατρικής Ομάδας ΜΗΔΕΙΑ: Facebook Page & Instagram Profile

Email: medeatheatregroup@gmail.com και production@medeapictures.com