«Η Σχολή Μαγείας και ο Μυστικός Γρίφος» στο Θέατρο Αθηνά
22 Ιανουαρίου 2024
Σοφία Παπάζογλου και Haig Yazdjian στο θέατρο «όροφως»
23 Ιανουαρίου 2024
«Η Σχολή Μαγείας και ο Μυστικός Γρίφος» στο Θέατρο Αθηνά
22 Ιανουαρίου 2024
Σοφία Παπάζογλου και Haig Yazdjian στο θέατρο «όροφως»
23 Ιανουαρίου 2024

O Θάνος Λέκκας και ο Δημήτρης Καπουράνης ερμηνεύουν στην παράσταση «Μια άλλη Θήβα» που σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. (Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας).

 

Η μεγάλη επιτυχία του Θεάτρου του Νέου Κόσμου «Μια άλλη Θήβα», που παίζεται με διαρκή sold out για δεύτερη σεζόν, μεταφέρεται στη σκηνή του Θέατρου Πόρτα από τις 3 Φεβρουαρίου. Η παράσταση συζητήθηκε ιδιαίτερα και λόγω των εξαιρετικών ερμηνειών των ηθοποιών, του Θάνου Λέκκα στο ρόλο του Συγγραφέα και του Δημήτρη Καπουράνη στο διπλό ρόλο Μαρτίν/Φεδερίκο. Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος ανέδειξε το πολυεπίπεδο αυτό έργο, με μια σκηνοθεσία που επαινέθηκε ιδιαίτερα από την κριτική και το κοινό για τον εξαιρετικό ρυθμό και την υποβλητική της ατμόσφαιρα.

 

 

Ένας συγγραφέας συναντά επί σειρά μηνών μέσα στη φυλακή έναν εικοσάχρονο πατροκτόνο, τον Μαρτίν. Σκοπός του είναι να γράψει ένα έργο βασισμένο στην ιστορία του νεαρού κρατούμενου, στον οποίο προτείνει να ερμηνεύσει τον εαυτό του στη θεατρική σκηνή. Όταν τελικά αυτό απαγορεύεται από το αρμόδιο υπουργείο, τον ρόλο αναλαμβάνει ο Φεδερίκο, ένας νεαρός ηθοποιός με τον οποίο δουλεύει ταυτόχρονα πλέον ο συγγραφέας. Ενδιαφέρον έχει ότι ο Σέρχιο Μπλάνκο θέλει να παίζονται οι δύο αυτοί ρόλοι από έναν ηθοποιό.

Ο Γαλλο-ουρουγουανός Σέρχιο Μπλάνκο, από τις πιο δυνατές σύγχρονες φωνές του ισπανόφωνου θεάτρου, μας παραδίδει μια σύγχρονη σπουδή για την ανδρική ταυτότητα, την καταπίεση, τη βία και το έγκλημα, την τιμωρία και τις διακρίσεις, αλλά ταυτόχρονα και τις ίδιες τις δημιουργικές διαδικασίες της τέχνης του θεάτρου, με αναφορές στο μύθο του Οιδίποδα αλλά και στο Έγκλημα και τιμωρία του Ντοστογιέφσκι.

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Μια άλλη Θήβα»

Κείμενο: Σέρχιο Μπλάνκο
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Επιμέλεια κίνησης: Ξένια Θεμελή
Σχεδιασμός σκηνικού: Κώστας Πολίτης
Κοστούμια: Κλαιρ Μπρέισγουελ
Σχεδιασμός φωτισμών – Βίντεο: Αποστόλης Κουτσιανικούλης
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
Βοηθός σκηνοθέτη: Θάνος Παπαδόγιαννης
Παίζουν: Θάνος Λέκκας, Δημήτρης Καπουράνης

 

Πού: Θέατρο Πόρτα, Μεσογείων 59, Αθήνα, τηλ. 210 7711333

Πότε: από τις 3 Φεβρουαρίου 2024 και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 19.00

Διάρκεια παράστασης: 105 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ (Α’ Ζώνη: γενική είσοδος), 18 ευρώ (Β’ Ζώνη: γενική είσοδος, 15 ευρώ (μειωμένο: άνεργοι, φοιτητές, ΑΜΕΑ, άνω των 65)

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/mia-alli-thiba-sto-theatro-porta/