Κώστα Κουτρούλη, θα έχουμε «Κατ’ οίκον παράδοση»;

Παράταση παραστάσεων για το «Marika’s dream»
18 Ιανουαρίου 2024
Ο Βασίλης Παπαβασιλείου σκηνοθετεί την κωμωδία «Οι δύο χέστηδες»
18 Ιανουαρίου 2024
Παράταση παραστάσεων για το «Marika’s dream»
18 Ιανουαρίου 2024
Ο Βασίλης Παπαβασιλείου σκηνοθετεί την κωμωδία «Οι δύο χέστηδες»
18 Ιανουαρίου 2024

Ο Κώστας Κουτρούλης ερμηνεύει στην παράσταση «Κατ’ οίκον παράδοση».

 

 

Συνέντευξη στη Μαριλένα Θεοδωράκου

 

Τι συμβαίνει ανάμεσα σε έναν πελάτη και έναν διανομέα πίτσας, με αφορμή την καθυστερημένη παράδοση μιας παραγγελίας; Ο ηθοποιός Κώστας Κουτρούλης μιλάει στο theatermag για την παράσταση «Κατ’ οίκον παράδοση», που παρουσιάζεται κάθε Κυριακή στο Χώρο Κ4. Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία που σκοπό έχει να διασκεδάσει το κοινό αλλά και να το προβληματίσει, περί της έννοιας του δικαίου αλλά και της απόδοσης δικαιοσύνης. Το κείμενο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιάννης Κόκας.

 

 

Τι συμβαίνει στη μαύρη κωμωδία «Κατ’ οίκον παράδοση», θέλετε να μας βάλετε λίγο στο κλίμα του έργου;

Το έργο είναι ένα κοινωνικό-μαύρο-κωμικό θρίλερ, στο οποίο ένας διανομέας πίτσας καθυστερεί την παραγγελία ενός πλούσιου πελάτη μία ώρα. Κι ενώ στην αρχή όλα δείχνουν πως ο πελάτης έχει δίκιο, ξαφνικά ανακαλύπτουμε πως ο διανομέας γνωρίζει περισσότερα γι’ αυτόν τον πελάτη από όσα φαίνονται, όχι όμως όλα όσα χρειάζονται. Και κάπως έτσι το έργο παίρνει μια άλλη τροπή.

 

 

Ποιες ήταν οι πρώτες σας σκέψεις στην ανάγνωση του έργου;

Στην πραγματικότητα, λόγω του τρόπου δουλειάς μας, δεν υπήρξε «πρώτη ανάγνωση». Το έργο γραφόταν με βάση τους αυτοσχεδιασμούς μας με τον Δημήτρη (Μπούρα), οπότε και ένα μεγάλο μέρος του κείμενου, εφόσον γεννήθηκε από εμάς, ήταν σαν να το είχαμε ήδη «διαβάσει». Φυσικά και ένα άλλο ήταν έκπληξη και μας έκανε να φανταστούμε πτυχές που δεν είχαμε φανταστεί και μέσω της δουλειάς και της πρόβας ανακαλύπταμε συνεχώς κι άλλα πράγματα, όπως συμβαίνει πάντα, που μας έκαναν να νομίζουμε πως τελικά τίποτα δεν ξέραμε, όσο «δικό μας» κι αν ήταν.

 

Θα θέλατε να μας μιλήσετε για το ρόλο που ερμηνεύετε;

Ο Πελάτης είναι πλούσιος, πολύ, καθαρός, ακριβής, του αρέσει ο χορός, είναι ο σπουδαιότερος καλλιτέχνης της γενιάς του αλλά τον συναντάμε σε μία καμπή της ζωής του, όπου όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο.

 

 

Πώς δουλέψατε με τον ηθοποιό Δημήτρη Μπούρα, καθώς και με τον σκηνοθέτη Γιάννη Κόκα;

Με τον Δημήτρη γνωριστήκαμε στην πρώτη μας ακρόαση ακριβώς μόλις είχαμε αποφοιτήσει και οι δύο το 2018 από τις σχολές μας και – αφού κάνανε το λάθος και μας πήρανε – από τότε, 6 χρόνια μετά, δεν μπορώ να θυμηθώ πολλές στιγμές αλλά και δουλειές στις οποίες δεν συνυπήρξαμε. Είναι φίλος κι αδερφός και μαζί ήμασταν και στο ξεκίνημα της ομάδας Ε.Α.Ν. και εύχομαι πραγματικά να έχουμε πολλά ακόμα να ζήσουμε παρέα. Με τον Γιάννη επίσης έχουμε μια μακροχρόνια ιστορία με διάφορα διαλείμματα. Από καθηγητής μου, συμμαθητές και τώρα σε συνεργασία. Ήταν πολύ όμορφο να δουλεύω μαζί με τα παιδιά, ένιωσα τρομερή ασφάλεια και δημιουργικότητα.

 

Τελικά, έχει ο πελάτης πάντα δίκιο;

Σαν πελάτης θα πω «ναι»! Σαν Κώστας θα πω «όχι» και αυτό νομίζω είναι που προσπαθούμε να περάσουμε και με την παράσταση. Μια διφορούμενη αίσθηση δικαιοσύνης.

 

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Κατ’ οίκον παράδοση»

Κείμενο/ Σκηνοθεσία: Γιάννης Κόκας
Ήχος – Φώτα: Γιώργος Νικολουδάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Μπησάρα
Φωτογραφίες: Studio p56
Επιμέλεια Βίντεο: Άγγελος Μπάλλας
Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη
Γραφιστικά: Λυδία Καλαμάντη

Ερμηνεία: Κώστας Κουτρούλης, Δημήτρης Μπούρας

 

Πού: Χώρος Κ4, (οι άνθρωποι που Ακολουθούν τη Γη), Βεΐκου 28, Κουκάκι, Μετρό Σταθμός Ακρόπολη

Πότε: από 10 Δεκεμβρίου 2023 και κάθε Κυριακή στις 20.00

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ (γενική είσοδος), 10 ευρώ (μειωμένο/ατέλειες)

Διάρκεια παράστασης: 65 λεπτά

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ | Εισιτήρια online! | More.com