Ο «Άρης» της Σοφίας Αδαμίδου για έκτη χρονιά

«Η πρόσληψη του Ίψεν στην Ελλάδα»: το νέο βιβλίο της Άννας Σταυρακοπούλου
10 Ιανουαρίου 2024
Τζίλιαν Άντερσον και Έλεν Μίρεν στο «Λευκό Πουλί»
10 Ιανουαρίου 2024
«Η πρόσληψη του Ίψεν στην Ελλάδα»: το νέο βιβλίο της Άννας Σταυρακοπούλου
10 Ιανουαρίου 2024
Τζίλιαν Άντερσον και Έλεν Μίρεν στο «Λευκό Πουλί»
10 Ιανουαρίου 2024

Ο Τάσος Σωτηράκης υπογράφει τη σκηνοθετική επιμέλεια και ερμηνεύει στην παράσταση «Άρης». (Φωτογραφίες: Εβίτα Σκουρλέτη).

 

 

 

H παράσταση του έργου «Άρης» της Σοφίας Αδαμίδου, στην ερμηνεία – θρύλο του Τάσου Σωτηράκη συνεχίζεται με επιτυχία στο θέατρο Olvio από τις 12 Ιανουαρίου.

«Άρης». Το εμβληματικό έργο της Σοφίας Αδαμίδου με την ερμηνεία – θρύλο του Τάσου Σωτηράκη, που παρουσιάστηκε σε περισσότερες από τριάντα πόλεις και φεστιβάλ, σε Ελλάδα, Κύπρο και Ευρώπη, συνεχίζεται για 6η χρονιά, στο θέατρο OLVIO. Πριν γραφτεί το έργο από την συγγραφέα Σοφία Αδαμίδου, ο Τάσος Σωτηράκης είχε ξεκινήσει να μελετάει τη ζωή και την ιστορική και πολιτική πορεία του Άρη Βελουχιώτη. Την ανθρώπινη φύση του και τους αγώνες του.

Ο Τάσος Σωτηράκης συναντήθηκε με την Σοφία Αδαμίδου γύρω στο 2014 όταν και συζήτησαν για πρώτη φορά το θεατρικό “ανέβασμα” του «Άρη». Ο Τάσος πρότεινε στη Σοφία να φτιάξει έναν μονόλογο, όπως κι έγινε. Το 2017 η παράσταση πρωτοπαίχτηκε στον Τεχνοχώρο Cartel. H Σοφία Αδαμίδου αποκαλούσε αυτό το θεατρικό έργο, το αγαπημένο της παιδί. Ήταν ο παιδικός της ήρωας από τα χρόνια του σχολείου στην Κοζάνη, το σύμβολο που αγκάλιαζε με το λόγο του, τους αγρότες και τους εργάτες. Ένα πανανθρώπινο σύμβολο. Η παράσταση έκανε μια μεγάλη και πολύ πετυχημένη διαδρομή.

Οι φωτογραφίες της Εβίτας Σκουρλέτη είναι από την καρδιά της πόλης όπου έγινε η φωτογράφηση. Εκεί όπου σήμερα θα περπατούσε ο Άρης και θα αγωνιζόταν ξανά για το δίκιο όσων δεν έχουν φωνή.

 

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Άρης»

Συγγραφέας: Σοφία Αδαμίδου
Ερμηνεία – Σκηνοθετική επιμέλεια: Τάσος Σωτηράκης
Ο ηθοποιός Θοδωρής Τσουανάτος και ο μικρός Πέτρος Φλωράκης «έδωσαν» τις φωνές τους.
Μουσική: Villagers of Ioannina City (VIC). Το τραγούδι «Άρη μου», σε στίχους Αγλαΐας Κλάρα, μελοποίησε και ερμηνεύει η Ερωφίλη. Το μουσικό κομμάτι της έναρξης και του τέλους είναι του Βασίλη Καραγιάννη.
Κινησιολογία: Αγγέλα Πατσέλη
Φωτισμοί: Λάμπρος Παπούλιας
Επιμέλεια video: Ηλίας Φλωράκης
Ειδικά Εφέ: Προκόπης Βλασερός
Φωτογραφίες: Εβίτα Σκουρλέτη
Επικοινωνία: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου | Art Ensemble

 

Πού: Θέατρο Olvio, Ιερά Οδός 67 και Φαλαισίας 7, Αθήνα, τηλ. 210 3414118

Πότε: από 12 Ιανουαρίου 2024 και κάθε Παρασκευή στις 21.00 και κάθε Σάββατο στις 18.15

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά

Εισιτήρια: από 10 ευρώ

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/tickets/theater/aris-olvio/