«Κεκλεισμένων των θυρών» στο θέατρο Αλκμήνη

«Love Solidarity Death (L.S.D.): The Book» στη Στέγη
4 Ιανουαρίου 2024
Ο Γιάννης Λεοντάρης σκηνοθετεί την παράσταση «Οθέλλος / Πορνογραφία»
5 Ιανουαρίου 2024
«Love Solidarity Death (L.S.D.): The Book» στη Στέγη
4 Ιανουαρίου 2024
Ο Γιάννης Λεοντάρης σκηνοθετεί την παράσταση «Οθέλλος / Πορνογραφία»
5 Ιανουαρίου 2024

Οι ηθοποιοί της παράστασης «Κεκλεισμένων των θυρών» που παρουσιάζεται στο θέατρο Αλκμήνη. (Φωτογραφίες: Γιάννης Βολιώτης).

 

Η παράσταση «Κεκλεισμένων των θυρών», ενός από τα πιο σημαντικά θεατρικά έργα του Ζαν Πολ Σαρτρ, ανεβαίνει στη σκηνή του Θεάτρου Αλκμήνη από τις 21 Ιανουαρίου και κάθε Κυριακή στις 21.00, από την Upstage Productions στο σκηνοθετικό ντεμπούτο της Έφης Κιούκη. Ένα ιλαρό υπαρξιακό δράμα, όπου οι ήρωες προσπαθούν να αναλογιστούν κατά πόσο ήταν ελεύθεροι να χαράξουν την πορεία της ζωής τους. Μια σύγχρονη ματιά, σε ένα διαχρονικό και βαθιά φιλοσοφικό έργο, με τους Αλέξανδρο Δαβιλά, Έφη Κιούκη, Ιωάννα Λαπέα και Νικόλα Γεωργανή.

 

 

Λίγα λόγια για το έργο

Ένα γκαρσόν υποδέχεται διαδοχικά τρεις ακούσιους επισκέπτες, σε ένα αμφιβόλου αισθητικής διακοσμημένο σαλόνι, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά… ένα δωμάτιο της κόλασης. Ο Γκαρσέν, η Ινές και η Εστέλ, άγνωστοι μεταξύ τους, αναρωτιούνται αν βρίσκονται μαζί τυχαία ή όλα είναι προμελετημένα. Καταδικασμένοι για διαφορετικές αμαρτίες ο καθένας, αναζητούν τον δήμιο. Συνειδητοποιούν, ότι θα περάσουν την αιωνιότητα οι τρεις τους μέσα σε αυτό το δωμάτιο που το φως δεν σβήνει ποτέ.

Μια οικτρή κόλαση χωρίς παλούκια, φωτιές και αδηφάγους βούρκους. Μονάχα τρεις μορφές να αντιπαλεύουν κάτω από το αιώνιο φως, αποκαλύπτοντας τα πιο σκοτεινά μυστικά τους. Καθώς απογυμνώνονται, αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν την αλήθεια και τις συνέπειες των πράξεών τους. «Η κόλαση είναι οι άλλοι». Ίσως και να είναι έτσι, αλλά για τους άλλους, οι «άλλοι» είμαστε εμείς.

Ο Γάλλος υπαρξιστής φιλόσοφος Ζαν Πωλ Σαρτρ (Jean Paul Sartre, 1905-1980) καλεί τους θεατές σε μια δίκη «Κεκλεισμένων των Θυρών», για να αποφασίσουν, αν τα πρόσωπα του έργου είναι θύτες ή θύματα, αλλά και να αναλογιστούν τα δικά τους προσωπικά αδιέξοδα, τις επιλογές, τις πράξεις τους, τη σχέση τους με την κοινωνία και με τον εαυτό τους.

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Κεκλεισμένων των θυρών»

Σκηνοθεσία-Απόδοση κειμένου-Καλλιτεχνική επιμέλεια: Έφη Κιούκη
Συνεργαζόμενος σκηνοθέτης: Γιάννης Ζαραφωνίτης
Μουσική: Ανδρέας Παππάς, Πάνος Τζαβέλλας
Επιμέλεια-Παραγωγή μουσικής: Βαγγέλης Ιωαννίδης
Τραγούδι: Ευγενία Ηλίου
Φωτογραφίες-Γραφιστικός σχεδιασμός: Γιάννης Βολιώτης
Μακιγιάζ: Παρασκευή Λιόλη
Σχεδιασμός φωτισμών: Γιάννης Βολιώτης, Γιάννης Ζαραφωνίτης
Δημόσιες Σχέσεις-Επικοινωνία: Νταίζη Λεμπέση
Παραγωγή: Upstage Productions

Πρωταγωνιστούν: Αλέξανδρος Δαβιλάς, Έφη Κιούκη, Ιωάννα Λαπέα, Νικόλας Γεωργανής

 

Πού: Θέατρο Αλκμήνη (Αλκμήνης 8-12, Κάτω Πετράλωνα) , τηλ. 210 3428650

Πότε: από 21 Ιανουαρίου 2024 και κάθε Κυριακή στις 21.00

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ (στα ταμεία του θεάτρου), 12 ευρώ (προπώληση), 10 ευρώ (ανεργίας, άνω των 65, φοιτητικό, ατέλειες, γκρουπ)

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/kekleismenon-ton-thyron-tou-jean-paul-sartre/ και στα ταμεία του Θεάτρου