Ο Γιουτζήν Τσάπλιν με το «Chaplin Pianissimo» στο Μέγαρο

Τρεις ηθοποιοί μιλούν για την «Τάξη» που ανεβαίνει στο θέατρο Κυδωνία
3 Ιανουαρίου 2024
Διαγωνισμός για την παράσταση «Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος»
4 Ιανουαρίου 2024
Τρεις ηθοποιοί μιλούν για την «Τάξη» που ανεβαίνει στο θέατρο Κυδωνία
3 Ιανουαρίου 2024
Διαγωνισμός για την παράσταση «Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος»
4 Ιανουαρίου 2024
Ο γιος του Τσάρλι Τσάπλιν και εγγονός του Ευγένιου Ο’ Νηλ, Γιουτζήν Τσάπλιν, έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Σάββατο 27 Ιανουαρίου με την παράσταση «Chaplin Pianissimo», την οποία παρουσιάζει στις 18.30 και στις 21.00, όπου αφηγείται την ιστορία του πατέρα του με όχημα τις συγκλονιστικές μουσικές του, την προβολή σπάνιου οπτικού υλικού, ανέκδοτες ιστορίες και προσωπικές αναμνήσεις. Ένα μοναδικό και συγκινητικό ταξίδι στην ατμόσφαιρα της εποχής των διαχρονικών αριστουργημάτων της έβδομης τέχνης μέσα από την εξίσου σπάνια μουσική ιδιοφυΐα του Τσάρλι Τσάπλιν.

 

 

Ο Γιουτζήν Τσάπλιν (Eugene Chaplin), γιος του Τσάρλι Τσάπλιν και εγγονός του Ευγένιου Ο’ Νηλ, αφηγείται την ιστορία του πατέρα του και μεταφέρει στους θεατές την πιο άγνωστη πτυχή του: αυτή του συνθέτη. Μια μουσική αφήγηση βαθιά συγκινητική μέσα από αναμνήσεις και ανέκδοτες ιστορίες που σχετίζονται με την κινηματογραφική κληρονομιά του Τσάρλι Τσάπλιν αναδεικνύοντας τη σημασία της μουσικής στις ταινίες του. Ο Zαν-Πασκάλ Μπεντύς (Jean-Pascal Beintus) και ο Συλβάν Μοριζέ (Sylvain Morizet), δύο από τους καλύτερους ενορχηστρωτές και διασκευαστές στον κόσμο του κινηματογράφου, τον πλαισιώνουν μουσικά στο πιάνο.

 

Οι δύο αυτοί μουσικοί αποτίουν φόρο τιμής στον Τσάπλιν μένοντας πιστοί στον ήχο του και μεταγράφοντας τις πιο διάσημες παρτιτούρες του σε σουίτες για δύο πιάνα.  Μέσα από την προβολή εικόνων της καριέρας και της ζωής του, και υπό τον ήχο των δύο πιάνων, οι θεατές ταξιδεύουν στην ατμόσφαιρα της εποχής των διαχρονικών αριστουργημάτων της έβδομης τέχνης για να βιώσουν την εξίσου σπάνια μουσική ιδιοφυΐα του Τσάρλι Τσάπλιν.

 

 

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Chaplin Pianissimo»

 

Πού: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα, τηλ. 210 7282333
Πότε: Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 στις 18.30 και στις 21.00
Εισιτήρια: από 8 έως 40 ευρώ
Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: https://www.megaron.gr/event/chaplin-pianissimo/ 
Συμπαραγωγή: Πολιτιστικός Οργανισμός «Λυκόφως», Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

 

Ο Γιουτζήν Τσάπλιν, γιος του Τσάρλι Τσάπλιν.