Ματίνα Περγιουδάκη: «Η “Τούνδρα” είναι ένα έργο ευφυές, καινούργιο, φρέσκο, με πολύ χιούμορ πάνω σε πικρές αλήθειες για την αδηφάγα και νευρωτική φύση του ανθρώπου»
4 Ιανουαρίου 2024
«Κεκλεισμένων των θυρών» στο θέατρο Αλκμήνη
5 Ιανουαρίου 2024
Ματίνα Περγιουδάκη: «Η “Τούνδρα” είναι ένα έργο ευφυές, καινούργιο, φρέσκο, με πολύ χιούμορ πάνω σε πικρές αλήθειες για την αδηφάγα και νευρωτική φύση του ανθρώπου»
4 Ιανουαρίου 2024
«Κεκλεισμένων των θυρών» στο θέατρο Αλκμήνη
5 Ιανουαρίου 2024

 

 

Μια παρουσίαση βιβλίου, μια έκθεση με εικαστικά έργα και μια performance, μας επαναφέρουν στο ψυχεδελικό σύμπαν των The Callas και της 20χρονης δημιουργικής πορείας τους. Πρόκειται για το happening / performance / παρουσίαση του «Love Solidarity Death (L.S.D.): The Book», την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου στη Μικρή Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

 

 

Πώς ξορκίζεις το παρελθόν και πώς διαμορφώνεις το μέλλον; Δημιουργώντας μικρές ουτοπίες σαν όπλο αντίστασης και επιβίωσης. Την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου στις 20.00, η Μικρή Σκηνή της Στέγης μετατρέπεται σε ένα ζωντανό installation και σε μια εκδήλωση που περιλαμβάνει την παρουσίαση του βιβλίου από την επιμελήτρια της έκθεσης Νάντια Αργυροπούλου, καθώς και χειροποίητα ρούχα, έκθεση εικαστικών έργων των The Callas από τη συλλογή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και live performance από τις Callasettes.

Τον Νοέμβριο του 2022, οι The Callas ήρθαν στη Στέγη με μια έκθεση-ψυχεδελικό ξόρκι στο παρελθόν, στο τώρα και στο μέλλον της ελληνικής εικαστικής και μουσικής σκηνής, γιορτάζοντας τα 20 χρόνια δημιουργίας τους.Τα ποπ-φολκ κεντήματα και υφαντά τους, τα γλυπτά και οι εγκαταστάσεις από κομμένα μάρμαρα των παλιών πεζοδρομίων της Αθήνας, τα κάδρα με τις working-class Μαντόνες, οι Psychladic ζωγραφικοί πίνακες από spray colors, αλλά και οι Callasettes επιστρέφουν για το νέο κεφάλαιο του project με τίτλο «Love Solidarity Death (L.S.D.)” και τη δημιουργία ενός ξεχωριστού βιβλίου.

 

 

Το «Love Solidarity Death (L.S.D.): The Book» είναι μια έκδοση που αποτυπώνει τη διαδικασία που οδήγησε στην ομότιτλη έκθεση των The Callas, συγκεντρώνοντας πλούσιο φωτογραφικό υλικό, προσχέδια και σημειώσεις για έργα, links από το documentation video της έκθεσης, συζητήσεις και κείμενα από όσους μπλέχτηκαν σε αυτό το ετερόκλητο σύμπαν των αδερφών Ιωνά: Νάντια Αργυροπούλου, Αφροδίτη Παναγιωτάκου, Myriam Ben Salah, Ian F. Svenonius, Paul Artrocker και Jim Sclavunos.

Η έκδοση, που κυκλοφορεί από τη Velvet Room Projects, με την υποστήριξη της Στέγης, αποτελεί μια βουτιά στο σύμπαν των The Callas κάνοντας μια εξερεύνηση στο εικαστικό, μουσικό, και κινηματογραφικό τους έργο, περνώντας μέσα από τις επιρροές και τις αναφορές τους σε έννοιες όπως η συντροφικότητα, το D.I.Y., η συλλογικότητα, η συνεχής δημιουργικότητα, η ανάγκη και η φιλία.

Σχεδιασμός Βιβλίου: Άντα Θεοδωρακάκη
Έκδοση: Velvet Room Projects
Τιμή: 18 ευρώ

 

 

Πληροφορίες για την παρουσίαση «Love Solidarity Death (L.S.D.): The Book»

Συντελεστές Happening
Σκηνοθεσία / Σενάριο: The Callas / Λάκης & Άρης Ιωνάς
Χορογραφία: Αγγελική Χατζή
Χορός: Αγγελική Χατζή, Δάφνη Κυριακίδου
Performance: The Callasettes (Ίρια Βρεττού, Άννα Γεωργάτου, Φιλίππα Δημητριάδη, Μελία Παπαδοπούλου, Ανίτα Πολυχρόνη, Λίνα Ρόκου)
Σχεδιασμός φωτισμών: Άγγελος Καλτσής
Ηχητική επιμέλεια: Χρήστος Μπεκίρης
Οργάνωση παραγωγής: Ειρήνη Ζωγράφου

 

Πού: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107, Μικρή Σκηνή

Πότε: Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024, από τις 20.00 έως 22.00

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου https://www.onassis.org/el/whats-on/love-solidarity-death-lsd-the-book