Πρωτοχρονιά με το «Lebensraum» του Θανάση Τριαρίδη

Η Νάντια Δαλκυριάδου με την παράσταση «Μάλο Μόμε ή Μικρό Κορίτσι»
15 Δεκεμβρίου 2023
Λάμπρος Γιώτης: «Κάθε παράσταση “Μετά τη Τρικυμία” έχει σκοπό να αποτελέσει μια διαφορετική ενισχυτική εμπειρία ψυχικής ανθεκτικότητας για το κοινό που συμμετέχει»
15 Δεκεμβρίου 2023
Η Νάντια Δαλκυριάδου με την παράσταση «Μάλο Μόμε ή Μικρό Κορίτσι»
15 Δεκεμβρίου 2023
Λάμπρος Γιώτης: «Κάθε παράσταση “Μετά τη Τρικυμία” έχει σκοπό να αποτελέσει μια διαφορετική ενισχυτική εμπειρία ψυχικής ανθεκτικότητας για το κοινό που συμμετέχει»
15 Δεκεμβρίου 2023

 

Μια πάρα πολύ δραματική κωμωδία…

Μετά την θερμή υποδοχή κοινού και κριτικών, η παράσταση του έργου «Lebensraum» του Θανάση Τριαρίδη, επιστρέφει για οκτώ παραστάσεις στο Faust την Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024. Η Γιώτα Σερεμέτη σκηνοθετεί τις ηθοποιούς Δέσποινα Αποστολίδου και Κατερίνα Σταθοπούλου.

«Το καθαυτό νόημα του Lebensraum συμπυκνώνεται σε τούτο: οι αληθινοί δολοφόνοι είναι – και θα είναι για πάντοτε – οι θεατές» σημειώνει ο συγγραφέας.

Το έργο εκκινεί από τη ναζιστική, επεκτατική θεωρία του Ζωτικού Χώρου και την μεταγράφει εφιαλτικά στο σήμερα. Τα όρια ανάμεσα στους ηθοποιούς και το κοινό καταργούνται. Ποιος θέτει το όριο ανάμεσα στην αθωότητα και την ενοχή και ποιος είναι σε θέση ν’ ανακαλύψει την αλήθεια πίσω από το ψέμα;

Δύο άνθρωποι συναντιούνται στη σκηνή, δύο γυναίκες. Η Χειρίστρια του Πειράματος – το οποίο πραγματοποιείται παρουσία κοινού – οδηγεί τη συμμετέχουσα – η οποία βρίσκεται εδώ με τη θέλησή της έναντι αμοιβής – από την Κούβα και το Σινσινάτι μέχρι την Κουάλα Λουμπούρ συνοδεία μουσικής μέχρι να συναντήσει στα σκοτεινά δάση της Πολωνίας τους Εβραίους παρτιζάνους και να έρθει αντιμέτωπη μ’ αυτό που γεννά τον φασισμό.

 

 

Είναι το Πείραμα μια απλή καταγραφή στατιστικών στοιχείων; Πόσο αλλοιώνεται η ανθρώπινη φύση μέσα από την ψυχική δοκιμασία του Πειράματος; Πώς μετατρέπεται η συμμετέχουσα σε πειραματόζωο και πόσο μακριά της επιτρέπει η ηθική της να προχωρήσει; Πόσο αμέτοχο είναι το κοινό; Πόσο πρόθυμοι είναι οι άνθρωποι να ακολουθήσουν εντολές γνωρίζοντας ότι θα βλάψουν άλλους;

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Lebensraum»

Κείμενο: Θανάσης Τριαρίδης
Σκηνοθεσία: Γιώτα Σερεμέτη
Σχεδιασμός φωτισμού: Κώστας Φιλίππογλου
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Γιώτα Δημητριάδη

Παίζουν: Δέσποινα Αποστολίδου, Κατερίνα Σταθοπούλου

 

Πού: Faust, Καλαμιώτου 11 και Αθηναΐδος 12, 10560 Αθήνα, τηλ. 210 3234095

Πότε: από Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Δευτέρα 01 Ιανουαρίου
Τρίτη 02 Ιανουαρίου
Δευτέρα 08 Ιανουαρίου
Τρίτη 09 Ιανουαρίου
Δευτέρα 15 Ιανουαρίου
Τρίτη 16 Ιανουαρίου
Δευτέρα 22 Ιανουαρίου
Τρίτη 23 Ιανουαρίου

Ώρα έναρξης: 20.30

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ (γενική είσοδος), 10 ευρώ (φοιτητικό, άνω των 65 ετών), 5 ευρώ (ανέργων, ΑΜΕΑ, ατέλειες)

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/lebensraum-peirama-gia-tin-kalosyni/