Μία έκθεση και ένα αφιέρωμα στο Μέγαρο για τα εκατό χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας

«medea loading» στο ΠΛΥΦΑ
14 Δεκεμβρίου 2023
«Ο Μορμόλης» για πέμπτη χρονιά από τη Συντεχνία του Γέλιου
14 Δεκεμβρίου 2023
«medea loading» στο ΠΛΥΦΑ
14 Δεκεμβρίου 2023
«Ο Μορμόλης» για πέμπτη χρονιά από τη Συντεχνία του Γέλιου
14 Δεκεμβρίου 2023

 

Με μία έκθεση και ένα αφιέρωμα τιμά το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Μαρία Κάλλας (1923-1977), από τη γέννηση της οποίας συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια, προσφέροντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να βιώσουν, μέσα στους χώρους του, μια ολοκληρωμένη εμπειρία περιήγησης στον κόσμο της απόλυτης ντίβας. Η έκθεση «Καληνύχτα, σας αγαπώ» και το αφιέρωμα «Η μαγεία της Κάλλας» θα διαρκέσουν έως τις 30 Ιανουαρίου 2024 και φιλοξενούνται αντίστοιχα στο Φουαγιέ Ισογείου της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης» και στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη». Η είσοδος στην έκθεση και στο αφιέρωμα είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://www.megaron.gr/event/ekthesi

 

 

Πληροφορίες για την έκθεση «Καληνύχτα, σας αγαπώ: 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας»

Η έκθεση στοχεύει στην ανάδειξη της προσωπικότητας της μεγάλης ντίβας εντός αλλά και εκτός της σκηνής. Ο τίτλος της είναι εμπνευσμένος από μια φράση που θυμούνται τα μέλη του οικιακού προσωπικού της Μαρίας Κάλλας, Μπρούνα Λούπολι, Φερρούτσο Μετσάντρι και Έλενα Ποτσάν,: «Κάθε βράδυ, μαζί με την καληνύχτα της, μας έλεγε: σας αγαπώ!»

Η έκθεση βασίζεται σε προσωπικά αντικείμενα-ενθυμήματα και φορέματα της Μαρίας Κάλλας από τη συλλογή του Νίκου Χαραλαμπόπουλου. Συμπληρώνεται από ένα κοστούμι-δείγμα που έκανε ο Γιάννης Τσαρούχης για την παράσταση της όπερας Μήδεια στην Επίδαυρο, μακέτες κοστουμιών της Lila de Nobili [Λίλα ντε Νόμπιλι] από την παράσταση Λα Τραβιάτα στη Σκάλα του Μιλάνου, μία μακέτα του Piero Tosi [Πιέρο Τόζι] για την ταινία Μήδεια του Pier-Paolo Pasolini [Πιερ-Πάολο Παζολίνι] και μακέτες κοστουμιών του Γιάννη Τσαρούχη, δάνεια από ιδρύματα και ιδιώτες. Επιμέλεια έκθεσης: Λίλη Πεζανού.

 

Πού: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Φουαγιέ Ισογείου, Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης

Πότε: από 3 Δεκεμβρίου 2023 έως 30 Ιανουαρίου 2024

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή / 10.00 – 18.00

Είσοδος ελεύθερη

 

 

 

Πληροφορίες για το αφιέρωμα «Η μαγεία της Κάλλας»

Mε αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» παρουσιάζει έως τις 30 Ιανουαρίου 2024 ένα αφιέρωμα που δίνει την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει την κορυφαία σοπράνο μέσα από βιβλία, παρτιτούρες, προγράμματα συναυλιών, περιοδικά, οπτικοακουστικό υλικό (LP, cd, dvd) και βάσεις δεδομένων που ανήκουν στη συλλογή της Βιβλιοθήκης. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν το υλικό εντός του χώρου της Βιβλιοθήκης. Το αφιέρωμα πλαισιώνεται από αρχειακά τεκμήρια για την Μαρία Κάλλας από τη δωρεά Κωνσταντίνου και Βικτωρίας Πυλαρινού και από το αρχείο του βαθύφωνου Νίκου Ζαχαρίου.

Σχεδιασμός και επιστημονική επιμέλεια: Gabriella Spanò, μουσικολόγος Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»

Πού: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Χώρος υποδοχής και εξυπηρέτησης αναγνωστών της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη»

Πότε: έως 30 Ιανουαρίου 2024

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή | 10.00 – 16.45, Τετάρτη | 10.00 – 19.00

Είσοδος ελεύθερη