Μαίρη Ντίνου: «Σκέφτομαι ότι δε χρειαζόμαστε σούπερ ήρωες, αλλά πίστη και δουλειά με τον εαυτό μας και ανθρώπους συνοδοιπόρους»

«Ήρθαν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά! (δυστυχώς)» λέει ο Κώστας Κουτσολέλος
8 Δεκεμβρίου 2023
«Η πρόβα» στο θέατρο NOŪS
8 Δεκεμβρίου 2023
«Ήρθαν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά! (δυστυχώς)» λέει ο Κώστας Κουτσολέλος
8 Δεκεμβρίου 2023
«Η πρόβα» στο θέατρο NOŪS
8 Δεκεμβρίου 2023

 

 

Συνέντευξη στη Μαριλένα Θεοδωράκου

 

Τρεις ηθοποιοί εναλλάσσονται ασταμάτητα σε αλλόκοτους χαρακτήρες και μας μεταφέρουν συνεχώς σε παράδοξες καταστάσεις που εξελίσσονται στη Γκόθαμ Σίτυ. Η Μαίρη Ντίνου, μία εξ αυτών, μιλάει στο theatermag για τους πολλαπλούς ρόλους που ερμηνεύει στην παράσταση «Αντίο Μπάτμαν», που παρουσιάζεται στο ΠΛΥΦΑ και για δύο επιπλέον παραστάσεις στις 16 και 17 Δεκεμβρίου.

 

Στην παράσταση «Αντίο Μπάτμαν» θα σας δούμε να ερμηνεύετε αρκετούς ρόλους. Ποιοι είναι και πώς έχετε καταφέρει να μπαίνετε από τον έναν ρόλο στον άλλο;

Ναι, είναι αλήθεια, ερμηνεύω αρκετούς ρόλους: Τον Μπούμπη, την Κατσαρίδα, τον Αστυνόμο, τον Δήμαρχο, τον Επιστήμονα, την Οικονομική Σύμβουλο, το Πουλί και έναν πολίτη που μάχεται τον Μπάτμαν σε μια σκηνή μάχης. Το να μπαίνω και να περνάω γρήγορα από τον έναν ρόλο στον άλλον έχει να κάνει με την εξάσκηση, δηλαδή με τις αρκετές πρόβες που έχουμε κάνει, τη συγκέντρωση και την ακρίβεια σε ό, τι κάνω. Αυτό έχω στο μυαλό μου και αυτό προσπαθώ να κάνω κάθε φορά.

 

 

Θα θέλατε να μας μιλήσετε για τον τίτλο της παράστασης; Γιατί «Αντίο Μπάτμαν»;

Ήρθε η ώρα για την αποκαθήλωση του Μπάτμαν, για όλα αυτά που ξέραμε μέχρι τώρα για τον Μπάτμαν. Όχι με την έννοια ότι θα δούμε μια διαφορετική ιστορία για τον Μπάτμαν και το υπόβαθρό του, αλλά μέσα από αυτό το κείμενο και αυτήν την παράσταση, ερχόμαστε σε επαφή με μια διαφορετική οπτική και ερμηνεία για το τι σημαίνει σούπερ ήρωας, για το που αρχίζει και τελειώνει η δικαιοσύνη, για το ποιοι έχουν το δικαίωμα να την απονέμουν και σε βάρος (;) ποιων. Οπότε λέμε από τη μία «Αντίο» σε όσα ξέραμε και από την άλλη «Αντίο» σε όσα πρεσβεύει ο Μπάτμαν ως ήρωας και σύμβολο.

 

Μοιράζεστε τη σκηνή με τη Θεοδώρα Καμπόσου και τον Νικόλα Μπράβο. Πώς είναι η συνεργασία σας;

Άψογη! Τη Δώρα τη γνωρίζω χρόνια, τον Νικόλα τον γνώρισα σε αυτή τη δουλειά, ωστόσο και με τους δύο ήταν η πρώτη μου επαγγελματική επαφή και κύλησε ομαλά, μπορώ να πω. Είχαμε και τις δύσκολες στιγμές μας, αλλά νομίζω ότι είναι κάτι λογικό και φυσικό με την τόσο καθημερινή και πολύωρη τριβή που υπάρχει κατά το διάστημα των προβών.

 

 

Κατά τη γνώμη σας τι συμβολίζουν οι σούπερ ήρωες στις μέρες μας; Τους έχουμε ανάγκη ή όχι;

Για εμένα συμβολίζουν και μεταφράζονται ως έλλειψη πίστης στον εαυτό ή αδυναμία ή ανικανότητα, για διάφορους λόγους, του ατόμου που τους χρειάζεται και δυσκολεύεται να είναι κύριος του εαυτού του. Κάποιοι τους έχουν ανάγκη και κάποιοι όχι. Σκέφτομαι ότι δε χρειαζόμαστε σούπερ ήρωες, αλλά πίστη και δουλειά με τον εαυτό μας και ανθρώπους συνοδοιπόρους.

 

Πώς συνεργαστήκατε με τον σκηνοθέτη Γιάννη Αγγελάκη;

Ο Γιάννης είναι παιδικός φίλος της Δώρας και τον γνώρισα μέσω αυτής πριν προκύψει η παράσταση. Η γνωριμία μου μαζί του ήταν ευτύχημα και θεωρώ πως επίσης συνεργαστήκαμε άψογα. Ο Γιάννης έχει χαρακτηριστικά που θαυμάζω και πιστεύω πως είναι και αυτά που έκαναν «εύκολη» τη συνεργασία μας.

 

 

Θα θέλατε να μας δώσετε μια εικόνα από μια σκηνή της παράστασης;

Στον τελευταίο μου ρόλο, στην τελευταία σκηνή βλέπω ένα εκτυφλωτικό, κόκκινο φως και τίποτα άλλο. Οι ατάκες μου είναι: «Σκέφτομαι, πως ίσως να έχω πεθάνει κι εγώ. Σκέφτομαι, πως ακόμα και σε αυτόν τον κόσμο, εδώ, δεν υπάρχει ευτυχία». Αυτή η εικόνα, αυτή η στιγμή είναι για εμένα απελευθερωτική. Δεν ξέρω πώς το βλέπουν οι άλλοι.

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Αντίο Μπάτμαν»

Ερμηνεύουν: Θεοδώρα Καμπόσου, Νικόλας Μπράβος και Μαίρη Ντίνου

Κείμενα: Τάσος Θεοφίλου
Σκηνοθεσία, Διασκευή, Μουσική: Γιάννης Αγγελάκης
Σκηνικά-Κοστούμια: Ελλάδα Δαμιανού
Κίνηση: Νίκος Καλύβας
Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιώργος Αγιαννίτης
Βοηθός Σκηνοθεσίας: Ιόλη Εξάρχου
Βοηθός Σκηνογράφου/Ενδυματολόγου: Χριστίνα Ζαχαρία
Ηχοληψία: Κωνσταντίνος Μπαράς
Φωτογραφία/Γραφιστικά: Ιωάννης Καμπάνης
Επικοινωνία: Γιώτα Δημητριάδη
Παραγωγή: Ars Nova Experimentalis Εταιρεία Τέχνης και Πολιτισμού ΑΜΚΕ

 

Πού: ΠΛΥΦΑ (Κτήριο 7Α), Κορυτσάς 39, Αθήνα 104 47, τηλ. 698 7142735

Πότε: από 11 Νοεμβρίου 2023 και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20.30 Για 10 παραστάσεις (παράταση παραστάσεων λόγω επιτυχίας 16 και 17 Δεκεμβρίου)

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ (γενική είσοδος), 12 ευρώ (μειωμένο)

Αγορά εισιτηρίων μόνο ηλεκτρονικά

Προπώληση: ΑΝΤΙΟ ΜΠΑΤΜΑΝ | Εισιτήρια online! | More.com

ΠΡΟΣΟΧΗ είσοδος μόνο με ηλεκτρονική αγορά μέσω more.gr Στο θέατρο δεν θα υπάρχει η δυνατότητα για αγορά εισιτηρίου.