«Γλυκογιορτινά παιχνίδια»: θέατρο με τη συμμετοχή των παιδιών

Apostol: «από την στάχτη στην έμπνευση» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
7 Δεκεμβρίου 2023
Η Ομάδα Θεάτρου Ε.Α.Ν. με τον «Ιππόκαμπο» στο Χώρο Κ4
7 Δεκεμβρίου 2023
Apostol: «από την στάχτη στην έμπνευση» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
7 Δεκεμβρίου 2023
Η Ομάδα Θεάτρου Ε.Α.Ν. με τον «Ιππόκαμπο» στο Χώρο Κ4
7 Δεκεμβρίου 2023

 

 

Το Θέατρο της Ημέρας για την γιορτινή περίοδο 2023 – 2024 προτείνει, μια μοναδική, τρυφερή και νοσταλγική παράσταση με τίτλο «Γλυκογιορτινά παιχνίδια», η οποία περιλαμβάνει θεατρικό παιχνίδι και την ενεργή συμμετοχή των παιδιών, που όμως συγκινεί ιδιαίτερα και τους μεγάλους. Μόνο για τρεις παραστάσεις στις 3, 10, και 17 Δεκεμβρίου.

 

 

Η γιαγιά μπροστά στο αναμμένο τζάκι ονειρεύεται, θυμάται και νοσταλγεί στιγμές από τα παιδικά της Χριστούγεννα και το παρελθόν. Αγαπημένα θέματα όπως: το στόλισμα του δέντρου, οι παλιές φωτογραφίες, τα ξεχασμένα παιχνίδια, ο παλιός κι ο νέος χρόνος, τα κάλαντα, η νεράιδα του χρόνου και τα γλυκά, ξαναζωντανεύουν με οδηγό τη φαντασία και το θεατρικό παιχνίδι και γίνονται παρόν.

Μέσα από το σκηνικό και θεατρικό παιχνίδι, που σαν μέθοδο εργασίας και άποψη, υπηρετεί με συνέπεια και επί μακρόν το Θέατρο της Ημέρας, τα παιδιά- με τη συμμετοχή των Εμψυχωτών – θεατροπαιδαγωγών, βιώνουν και κατανοούν τις καταστάσεις και τα μηνύματα του έργου και της παράστασης.

Τα παιδιά, συμμετέχουν ενεργά με μουσικά όργανα, ενδυματολογικά στοιχεία και αντικείμενα  που αξιοποιούνται με το θεατρικό παιχνίδι, ενώ τα διαδραστικά παιχνίδια προσαρμόζονται ανάλογα με την ηλικία τους.

 

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Γλυκογιορτινά παιχνίδια»

Κείμενο – Παιδαγωγική επιμέλεια – Σκηνοθεσία: Ανδρομάχη Μοντζολή
Ερμηνεύουν: Μαρσώ Φίλη, Βέρα Κανελλοπούλου και ειδικοί ηθοποιοί-εμψυχωτές-θεατροπαιδαγωγοί, απόφοιτοι της 3ετούς Σχολής Παιδαγωγικής Θεάτρου-Θεατρικού Παιχνιδιού του Θεάτρου της Ημέρας

 

Πού: Θέατρο της Ημέρας, Ν. Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι (Μετρό Πανόρμου) 115 24, Αθήνα, τηλ. 210 6929090, 210 6995777, info@theatro-imeras.gr, www.theatro-imeras.gr

Πότε: 3, 10 και 17 Δεκεμβρίου 2023, στις 12.00

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα 15 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ)

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/…/christmas/glykogiortina-paixnidia/ και στο ταμείο του θεάτρου τη μέρα της παράστασης

 

 

Το Θέατρο της Ημέρας, με πάνω από 30 χρόνια δυναμικής παρουσίας στα θεατρικά και παιδαγωγικά δρώμενα, είναι εταιρία αστική μη κερδοσκοπική. Ιδρύθηκε από την Ανδρομάχη Μοντζολή, διδάκτορα Θεατρολογίας του Παν/μίου Αθηνών, σκηνοθέτη, θεατρολόγο, που το διευθύνει καλλιτεχνικά και τον Λάκη Κουρετζή επίτιμο διδάκτορα του Παν/μίου Αθηνών, παιδαγωγό, συγγραφέα, δημιουργό της μεθόδου του Θεατρικού Παιχνιδιού, στη Διεύθυνση Σπουδών.

Οργανισμός καλλιτεχνικής και παιδευτικής θεατρικής έκφρασης με στόχους αμιγώς καλλιτεχνικούς, πνευματικούς και πολιτιστικούς με κύρια ενασχόληση την καλλιέργεια της Θεατρικής έκφρασης και της Θεατρικής παιδείας που επιδιώκει τη σύνδεση της Εκπαίδευσης με τις Τέχνες και τον Πολιτισμό και την παροχή της δυνατότητας σε ενήλικες και παιδιά, να προσεγγίσουν το θέατρο όχι μόνο ως περιστασιακό γεγονός, αλλά και σε κοινωνικό, ψυχολογικό, παιδαγωγικό κι αισθητικό επίπεδο.

Θεατρικές παραστάσεις για ενήλικες και παιδιά, σπουδές παιδαγωγικής θεάτρου τριετούς διάρκειας καθώς και σχετικά σεμινάρια, εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού εντός και εκτός θεάτρου για παιδιά όλων των ηλικιών και εφήβους, συνεργασίες με εκπαιδευτικούς και θεατρικούς φορείς στην Ελλάδα και την Ευρώπη, επιστημονικές ημερίδες, συνέδρια και φεστιβάλ, μουσικές, ποιητικές βραδιές και παρουσιάσεις βιβλίων στο Art café φουαγιέ του θεάτρου, πρωτότυπα πάρτι γενεθλίων με θεατρικό παιχνίδι, διακοπές στο θέατρο, ενοικίαση των δύο θεατρικών σκηνών για παραστάσεις και πρόβες σε θιάσους και ομάδες, αποτελούν τον βασικό κορμό των δραστηριοτήτων του Θεάτρου της Ημέρας.