«Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικάντζαροι» στο Θέατρο Ροές

«Κεραυνός» με τον Αλμπέρτο Εσκενάζη
1 Δεκεμβρίου 2023
Δώρος Δημοσθένους και Βικτωρία Ταγκούλη στην «Πεντάμορφη και το Τέρας… αλλιώς»
2 Δεκεμβρίου 2023
«Κεραυνός» με τον Αλμπέρτο Εσκενάζη
1 Δεκεμβρίου 2023
Δώρος Δημοσθένους και Βικτωρία Ταγκούλη στην «Πεντάμορφη και το Τέρας… αλλιώς»
2 Δεκεμβρίου 2023

 

Νοσταλγώντας τα παιδικά τους Χριστούγεννα, οι Ρουμπαγιάτ θυμούνται και παρουσιάζουν στο Θέατρο Ροές, τη μουσικοθεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, γελαστούς και μουτρωμένους, λογικούς και παράλογους με τίτλο «Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικάντζαροι», η οποία ελιναι βασισμένη στο πολυαγαπημένο παραμύθι των Χάρη & Πάνου Κατσιμίχα «Αγέλαστη Πολιτεία». Από την Κυριακή 24 έως και Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου με διπλές παραστάσεις στις 11.00 και 13.00.

Παρέα με τους καλικάντζαρους και τον Ζαχαρία Σπανό στην αφήγηση, «μαγεύουνε τα ζωντανά κι οι γάιδαροι λαλούνε», πριονίζουν το δέντρο που στηρίζει τον απάνω κόσμο και συνεχίζουν το γλέντι σε μια πολιτεία που δε θα είναι ποτέ ξανά ίδια. Από την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου και μέχρι και την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου οι Ρουμπαγιάτ βρίσκουν το αντίδοτο για να μην γίνουν και οι δικές μας πολιτείες… αγέλαστες!

 

Λίγα λόγια για το παραμύθι

Οι καλικάντζαροι, χάρη στην δημιουργική κατεργαριά τους και το ελεύθερο πνεύμα τους, καταφέρνουν να δώσουν χαρά και χαμόγελα στους δυστυχισμένους ανθρώπους μιας πόλης που έχουν μάθει να ζουν μόνοι και να κοιτάζουν μόνο το συμφέρον τους. Μια παράσταση με έντονη αλληλεπίδραση με τους μικρούς και μεγάλους θεατές που συμμετέχουν στην εξέλιξη της ιστορίας και ανακαλύπτουν όλοι μαζί το ματζούνι της ευτυχίας!

 

Λίγα λόγια για τους συντελεστές

Οι Ρουμπαγιάτ είναι ένα μουσικό σχήμα από τη Θεσσαλονίκη. Δημιουργήθηκε το 2013 και από τότε έχει ενεργή παρουσία τόσο εντός, όσο και εκτός πόλης, μετρώντας πολλές ζωντανές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα. Βασισμένοι στην πολυφωνία, οι Ρουμπαγιάτ επιχειρούν μια σύγχρονη ερμηνευτική προσέγγιση σε τραγούδια του έντεχνου και του παραδοσιακού χώρου από πληθώρα περιοχών. Ο Ζαχαρίας Σπανός φέρνει εκτός από τη σκηνική του παρουσία, την εμπειρία θεατρικών και κινηματογραφικών παραγωγών και κυρίως την επαγγελματική του ενασχόληση με την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία παιδιών για περισσότερα από 20 χρόνια.

 

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικάντζαροι»

Πού: Θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, Γκάζι, Αθήνα, τηλ. 210 3474312

Πότε: από Κυριακή 24 έως και Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023, στις 11.00 και 13.00

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: Εισιτήρια online! | More.com