Είδαμε το «Αντίο Μπάτμαν» σε σκηνοθεσία Γιάννη Αγγελάκη

Γλυκερία Καλαϊτζή: «Θα έλεγα ότι ο Ίψεν με την “Έντα Γκάμπλερ” έγραψε ένα έργο για το μέλλον»
27 Νοεμβρίου 2023
«Boulevard Humaine» της Ζωής Δημητρίου
28 Νοεμβρίου 2023
Γλυκερία Καλαϊτζή: «Θα έλεγα ότι ο Ίψεν με την “Έντα Γκάμπλερ” έγραψε ένα έργο για το μέλλον»
27 Νοεμβρίου 2023
«Boulevard Humaine» της Ζωής Δημητρίου
28 Νοεμβρίου 2023

Η παράσταση «Αντίο Μπάτμαν» παρουσιάζεται στον χώρο ΠΛΫΦΑ σε σκηνοθεσία Γιάννη Αγγελάκη. (Φωτογραφίες: Ιωάννης Καμπάνης).

 

 

Από τον τίτλο της παράστασης, καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για ένα έργο που αφορά τον εν λόγω σούπερ ήρωα. Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να δείτε τον Μπάτμαν να κάνει τις καλές ή τις κακές του πράξεις, αλλά αυτό που θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον είναι οι τρεις ηθοποιοί που μεταμορφώνονται σε σούπερ ήρωες και για ογδόντα λεπτά βάζουν σε λειτουργία… τις σούπερ δυνάμεις τους, για να απολαύσουμε την παράσταση «Αντίο Μπάτμαν» που παρουσιάζεται στο κτήριο 7Α, στον χώρο ΠΛΥΦΑ, για τέσσερις ακόμα παραστάσεις.

 

Η ηθοποιός Μαίρη Ντίνου. (Φωτογραφίες: Ιωάννης Καμπάνης).

 

Οι ηθοποιοί Νικόλας Μπράβος και Μαίρη Ντίνου, κάνουν τα μαγικά τους, καθώς καλούνται να ενσαρκώσουν αρκετούς ρόλους ο καθένας τους και μάλιστα ακόμα και μέσα στην ίδια σκηνή. Μπορείτε να φανταστείτε πώς ένας ηθοποιός ερμηνεύει μια κατσαρίδα, χωρίς να φαίνεται ότι φοράει ένα παιδικό αποκριάτικο κοστούμι; Κι όμως το εμπνευσμένο κοστούμι που έχει φτιάξει η Ελλάδα Δαμιανού – όχι μόνο για την κατσαρίδα αλλά για κάθε ρόλο- δίνουν το κλικ στη Μαίρη Ντίνου, μαζί με τα στοιχεία live electronics που έχουν αλλοιώσει τη φωνή της, να ερμηνεύσει αυτόν τον χαρακτήρα, λες και όντως είναι αυτό το αλλόκοτο και ιδιαίτερο έντομο.

Να σας πω για τον φυλακισμένο, τον μαφιόζο ή για τον Μπάτμαν που υποδύεται ο Νικόλας Μπράβος ή για το ρόλο της Δ. που ερμηνεύει η Θεοδώρα Καμπόσου; Θα σας αφήσω να ανακαλύψετε το ταλέντο των τριών ηθοποιών επί σκηνής, οι οποίοι με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη τους Γιάννη Αγγελάκη, φαίνεται ότι έχουν αφιερώσει χρόνο και κόπο σε αυτή τη δουλειά.

Και οι τρεις ηθοποιοί έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό, με τη συνεργασία του Νίκου Καλύβα στην κίνηση, της Ελλάδας Δαμιανού στα σκηνικά και τα κοστούμια και του Γιώργου Αγιαννίτη στον σχεδιασμό φωτισμού.

 

Η ηθοποιός Θεοδώρα Καμπόσου. (Φωτογραφίες: Ιωάννης Καμπάνης).

 

Ο Τάσος Θεοφίλου, έγραψε το «Αντίο Μπάτμαν» λίγους μήνες πριν τη σύλληψή του και εκδόθηκε ενώ ήταν κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού το 2013. Πάνω σε αυτό το αστυνομικό διήγημα βασίστηκε ο σκηνοθέτης Γιάννης Αγγελάκης, ο οποίος υπογράφει και τη διασκευή του έργου για το θέατρο. Ο Αγγελάκης -στην πρώτη του σκηνοθετική δουλειά- έχει βάλει και μια προσθήκη από τις «Αόρατες Πόλεις» του Ίταλο Καλβίνο, για να μας δώσει ένα τελικό κείμενο με πολλές ανατροπές, συνεχή δράση και παράδοξες καταστάσεις που εξελίσσονται στη Γκόθαμ Σίτυ.

Η ενδιαφέρουσα σκηνοθεσία της παράστασης συνδυάζεται με τον πρωταγωνιστικό ρόλο της μουσικής, που επίσης υπογράφει ο Αγγελάκης, ο ίδιος άλλωστε είναι μουσικός και συνθέτης. Live electronics, ατμόσφαιρες, μουσική, φωτισμοί και δυνατές ερμηνείες, το «Αντίο Μπάτμαν» είναι μια παράσταση που αποδομεί τον Μπάτμαν ως σούπερ ήρωα των κόμικς και μας αφήνει να αναρωτηθούμε «τελικά έχουμε ανάγκη από σούπερ ήρωες»;

 

 

Οι ηθοποιοί Νικόλας Μπράβος και Μαίρη Ντίνου. (Φωτογραφίες: Ιωάννης Καμπάνης).

 

Ο Νικόλας Μπράβος. (Φωτογραφίες: Ιωάννης Καμπάνης).

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Αντίο Μπάτμαν»

Ερμηνεύουν: Θεοδώρα Καμπόσου, Νικόλας Μπράβος και Μαίρη Ντίνου

Κείμενα: Τάσος Θεοφίλου
Σκηνοθεσία, Διασκευή, Μουσική: Γιάννης Αγγελάκης
Σκηνικά- Κοστούμια: Ελλάδα Δαμιανού
Κίνηση: Νίκος Καλύβας
Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιώργος Αγιαννίτης
Βοηθός Σκηνοθεσίας: Ιόλη Εξάρχου
Φωτογραφία/Αφίσα/Βίντεο: Ιωάννης Καμπάνης
Επικοινωνία: Γιώτα Δημητριάδη
Παραγωγή: Ars Nova Experimentalis Εταιρεία Τέχνης και Πολιτισμού ΑΜΚΕ

 

Πού: ΠΛΥΦΑ (Κτήριο 7Α), Κορυτσάς 39, Αθήνα 104 47, τηλ. 698 7142735

Πότε: από 11 Νοεμβρίου 2023 και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20.30 Για 10 παραστάσεις

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ (γενική είσοδος), 12 ευρώ (μειωμένο)

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά

Αγορά εισιτηρίων μόνο ηλεκτρονικά

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: ΑΝΤΙΟ ΜΠΑΤΜΑΝ | Εισιτήρια online! | More.com

ΠΡΟΣΟΧΗ είσοδος μόνο με ηλεκτρονική αγορά μέσω more.gr Στο θέατρο δεν θα υπάρχει η δυνατότητα για αγορά εισιτηρίου.