Τα «Χρυσά Κουπιά» της Μαρίας Παπαγιάννη από το Kids Theater στο θέατρο Αργώ
26 Νοεμβρίου 2023
Ο Γιώργος Βάλαρης σκηνοθετεί τον «Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας» στο «Embassy Theater»
26 Νοεμβρίου 2023
Τα «Χρυσά Κουπιά» της Μαρίας Παπαγιάννη από το Kids Theater στο θέατρο Αργώ
26 Νοεμβρίου 2023
Ο Γιώργος Βάλαρης σκηνοθετεί τον «Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας» στο «Embassy Theater»
26 Νοεμβρίου 2023

 

 

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ανάδειξης του έργου σύγχρονων Ελληνίδων και Ελλήνων χορογράφων «Τετάρτες Χορού» του θεάτρου Θησείον, θα παρουσιαστεί η παράσταση χορού «Dreams of Time» σε σύλληψη – σκηνοθεσία – χορογραφία της Δάφνης Αντωνιάδου.

Στο «Dreams of Time», η Δάφνη Αντωνιάδου σκηνοθετεί, χορογραφεί και εξερευνά οπτικά και ηχητικά τη δημιουργική διαδικασία του σύμπαντος, μέσα από το κοσμικό και το ανθρώπινο γίγνεσθαι. Παράλληλα, εξερευνά τα άκρα της ανθρώπινης κατάστασης, μέσα από το πρίσμα της ιδιοσυγκρασίας, της ευαισθησίας και της υπέρμετρης δύναμης που διέπουν τη γυναικεία φύση, δημιουργώντας κάπου ανάμεσα στη σεξουαλικότητα και τον τρόμο, μια σειρά από αισθητηριακές εμπειρίες.

 

 

 

Σκηνοθετικό σημείωμα

Το έργο – ένα σκηνικό γεγονός των αισθήσεων που εγκωμιάζει τις αδιόρατες κοσμικές δυνάμεις – ξεδιπλώνεται ως ένα θέαμα πόνου. Παρουσιάζεται ως ένα κράμα εμπειριών, εικόνων, αισθήσεων και αντιλήψεων που έχουν διαμορφωθεί μέσα μου, μέσα στα χρόνια.

Αναφέροντας τα παραπάνω μιλάμε για την καθημερινότητα, τα όνειρα, τους εφιάλτες και την αντιληπτική εμπειρία της ανθρώπινης κατάστασης συνολικά. Τρυφερότητα, βία, ανάγκη, σεξουαλικότητα, θάνατος συνυπάρχουν πάνω στο πλάτωμα του χρόνου, στην υλικότητα του και καταγράφονται εκ νέου δημιουργώντας δυναμικές συσχετίσεις οι οποίες ενδεχομένως προσφέρουν μια στρεβλή ποιητική οπτική. Η γυναικεία εμπειρία ως αισθητηριακή αποτελεί τον πυρήνα γύρω από τον οποίο εκτυλίσσονται όλα.

H παράσταση θα προβληθεί για οκτώ Τετάρτες και συγκεκριμένα στις 6, 13, 20 και 27 Δεκεμβρίου 2023 και 6, 13, 20 και 27 Μαρτίου 2024.

Έκανε sold out πρεμιέρα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στα πλαίσια του ARC FOR DANCE FESTIVAL το Σεπτέμβρη του 2022 και πραγματοποιήθηκε με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Dreams of Time»

Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Χορογραφία: Δάφνη Αντωνιάδου
Πρωτότυπη μουσική: Constantine Skourlis, Stephan Richter
Σχεδιασμός Φωτισμού: Βαγγέλης Μούντριχας
Σύμβουλος Φωτιστικού Σχεδιασμού και Σκηνογραφίας: Theresa Baumgartner
Ερμηνεία: Ξένια Σταθούλη, Σοφία Μαρτίου
Σχεδιασμός Σκηνικών Αντικειμένων: Βαγγέλης Ρήνας
Σχεδιασμός Κοστουμιών: Χριστίνα Λαρδίκου
Κατασκευή Κοστουμιών: Ειρήνη Μαγγίνα
Ηχητικός Σχεδιασμός: Νικόλας Καζάζης
Κατασκευή Σκηνικών Αντικειμένων: HELLAS 3D
Φωτογραφίες, βίντεο: Μυρτώ Γρηγορίου
Γραφιστική επιμέλεια: Δημήτρης Γκέλμπουρας
Υπεύθυνη Παραγωγής: Λυδία Λαμπροπούλου
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Κατερίνα Π. Τριχιά

 

Πού: Θησείον, Ένα Θέατρο Για Τις Τέχνες, Τουρναβίτου 7, Αθήνα 105 53

Πότε: Τετάρτες 6, 13, 20 και 27 Δεκεμβρίου 2023 και 6, 13, 20 και 27 Μαρτίου 2024, στις 21.30

Διάρκεια παράστασης: 40 λεπτά

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/dance/dreams-of-time

 

Η χορογράφος Δάφνη Αντωνιάδου. (Φωτογραφίες: Μυρτώ_Γρηγορίου).

 

Σύντομο βιογραφικό της Δάφνης Αντωνιάδου

Η Δάφνη Αντωνιάδου είναι ανεξάρτητη χορογράφος και performer. Το έργο της έχει περιγραφεί ως «κινηματογραφικό» και «δυναμικά συμβολικό». Η καλλιτεχνική της πρακτική επικεντρώνεται στη χρήση του σώματος ως εργαλείου για τη διερεύνηση των ορίων της ανθρώπινης κατάστασης.

Στα προηγούμενα έργα της περιλαμβάνονται τα “Matter” (2017), ”Fos” (2018) και “Echoes of an Inner Universe” (2020). Την περίοδο 2020-2022, η Αντωνιάδου δημιούργησε το τρίπτυχο ”Vanishing Point” σε συνεργασία με τον χορογράφο Αλέξανδρο Βαρδαξόγλου και τον συνθέτη Constantine Skourlis. Το τρίπτυχο αποτελείται από μια χορογραφία, μια εγκατάσταση πολυμέσων και μια ταινία, όλα παραγωγή του ONASSIS STEGI.

Ως χορεύτρια και performer έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους σκηνοθέτες, χορογράφους και καλλιτέχνες, όπως η Έφη Μπίρμπα, ο Γιώργος Ζώης, ο Christof Migone, η Rafika Chawishe, οι Danae & Dionisios, οι Jukstapoz, η Jasmin Vardimon. Μεταξύ άλλων έχει λάβει το βραβείο ARTWORKS του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος το 2021 και έχει αναδειχθεί καλλιτέχνης του δικτύου Aerowaves το 2022.

Η τελευταία συνεργασία της Αντωνιάδου με τον συνθέτη Φίλιππο Σακαγιάν, για το έργο του ”Dionysian Skin” παρουσιάστηκε στο IRCAM/ Center Pompidou. Το νέο της έργο ”DREAMS OF TIME” έκανε πρεμιέρα στο ARC FOR DANCE FESTIVAL 2022 και υποστηρίχθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας. Πρόσφατα εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη για τα “Βατράχια” της Έφης Μπίρμπα που έκανε πρεμιέρα στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου τον Ιούλιο του 2023.