«Χορός: We are here prepared for tragedy» από τη Σοφία Μαυραγάνη

«βάιζα» από τη Χριστίνα Ματθαίου
24 Νοεμβρίου 2023
Πέντε ηθοποιοί μιλούν για την παράσταση «Μετά την Τρικυμία»
25 Νοεμβρίου 2023
«βάιζα» από τη Χριστίνα Ματθαίου
24 Νοεμβρίου 2023
Πέντε ηθοποιοί μιλούν για την παράσταση «Μετά την Τρικυμία»
25 Νοεμβρίου 2023

 

 

H Σοφία Μαυραγάνη παρουσιάζει την παράσταση χορού με τίτλο «Χορός: We are here prepared for tragedy», η οποία ανεβαίνει από τις 2 Δεκεμβρίου στην Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών του Εθνικού Θεάτρου. Ερμηνεύουν (με αλφαβητική σειρά): Αντώνης Αντωνόπουλος, Μαρία Βούρου, Νέγρος του Μοριά (Kevin Ansong), Μαρία Τσιμά, Αντιγόνη Φρυδά, Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη, Larry Gus (Παναγιώτης Μελίδης).

 

 

 

Μια παράσταση στα όρια της διάλεξης, του χορού, της συναυλίας και του θεάτρου για τις τραγωδίες που αξίζει να ζούμε και εκείνες που δεν αξίζει να ζούμε. Εκκινώντας από τους χορούς των αρχαίων τραγωδιών η παράσταση θέτει σύγχρονους προβληματισμούς γύρω από τη συλλογική δράση και τη δυνατότητά της να διαμορφώνει κριτικές παρεμβάσεις, να διεκδικεί την κοινωνική αλλαγή και να απαιτεί το αδύνατο. Πρωταγωνιστής της παράστασης είναι ο Χορός.

Η χορογράφος Σοφία Μαυραγάνη σε συνεργασία με την ομάδα των περφόμερ και υπό τους ήχους της μουσικής του Larry Gus στήνει έναν αιρετικό χορό για τη σύγχρονη ελληνική τραγωδία. Χορικά τραγωδιών και απόψεις σημαντικών διανοητών/-τριών της εποχής μας συνθέτουν ένα ενιαίο, συλλογικό και ταυτόχρονα πρωτότυπο κείμενο.

Μέσα από τη συνάντηση της υποκριτικής, του χορού, και της περφόρμανς, δημιουργείται ένα σώμα πολυφωνικό και ανομοιογενές που διεκδικεί, καταγγέλλει, προβληματίζεται, διχάζει και διχάζεται. Πώς το υποκείμενο διατηρεί την αυτονομία του και ταυτόχρονα επαναπροσδιορίζεται μέσα σε ένα σύνολο; Πώς λειτουργεί ως μέλος μιας κοινωνικής ομάδας και πώς ορίζεται το ποιος/ποια ανήκει στην ομάδα; Ποιου/ποιας η τραγωδία είναι άξια να θρηνηθεί;

 

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Χορός: We are here prepared for tragedy»

Σύλληψη, σκηνοθεσία, χορογραφία: Σοφία Μαυραγάνη
Σύμβουλος δραματουργίας: Ειρήνη Μουντράκη
Επιστημονική συνεργάτιδα: Έλενα Τζελέπη
Καλλιτεχνική συνεργάτιδα: Μιράντα Μανασιάδη
Μουσική: Larry Gus (Παναγιώτης Μελίδης)
Κοστούμια: Βασιλεία Ροζάνα
Επιμέλεια σκηνικού χώρου: Θάλεια Ιωαννίδου
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου
Φωτογράφος παράστασης: Θεόφιλος Τσιμάς
Βίντεο παράστασης: Χρήστος Συμεωνίδης

Διανομή (με αλφαβητική σειρά): Αντώνης Αντωνόπουλος, Μαρία Βούρου, Νέγρος του Μοριά (Kevin Ansong), Μαρία Τσιμά, Αντιγόνη Φρυδά, Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη, Larry Gus (Παναγιώτης Μελίδης)

 

Πού: Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών, Θέατρο Rex – Σκηνή «Κατίνα Παξινού»

Πότε: από 2 Δεκεμβρίου 2023 και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00

Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr και στο 210 7234567 (με χρήση πιστωτικής-χρεωστικής κάρτας)