Η Χριστίνα Κυριαζίδη με την performance «Της Λήθης»

Ο Ηλίας Κουνέλας σκηνοθετεί την υπαρξιακή κωμωδία «Θα έχει τα μάτια σου»
19 Νοεμβρίου 2023
«White Dwarf»: μία διαδραστική εγκατάσταση εικονικής πραγματικότητας σε σκηνοθεσία Γιολάντας Μαρκοπούλου
19 Νοεμβρίου 2023
Ο Ηλίας Κουνέλας σκηνοθετεί την υπαρξιακή κωμωδία «Θα έχει τα μάτια σου»
19 Νοεμβρίου 2023
«White Dwarf»: μία διαδραστική εγκατάσταση εικονικής πραγματικότητας σε σκηνοθεσία Γιολάντας Μαρκοπούλου
19 Νοεμβρίου 2023

 

 

Η Χριστίνα Κυριαζίδη υπογράφει την ποίηση, την σκηνοθεσία και την ερμηνεία της παράστασης «Της Λήθης», η οποία παρουσιάζεται από τις 25 Νοεμβρίου στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα.

Η παράσταση «Της Λήθης» είναι μια χοροθεατρική σκηνική σύνθεση (solo performance) βασισμένη στην ποιητική συλλογή (λάμδα θήτα) της Χριστίνας Κυριαζίδη. Αποτελεί το δεύτερο μέρος της τριλογίας Κόκκινο / Της Λήθης / Σώμα, μια σύμπραξη της Ελληνίδας ποιήτριας και ερμηνεύτριας Χριστίνας Κυριαζίδη και του Ισλανδού συνθέτη Smári Gudmundson.

 

 

Η τριλογία αφορά τη Γυναίκα και εξερευνά όλες τις πτυχές και προβληματικές της γυναικείας υπόστασης και ταυτότητας – αρχέτυπης, οντολογικής, σεξουαλικής, πολιτικής και κοινωνικής. Η παράσταση «Της Λήθης» πραγματεύεται την πανδημία της λήθης και πως πλήττει τη σύγχρονη γυναίκα.

Μέσα από θραύσματα ιστοριών διαφορετικών γυναικών τη στιγμή που η μνήμη τις εγκαταλείπει, παρακολουθούμε το χρονικό ενός σιωπηλού θρήνου. Πρόκειται όμως για μια σιωπή θορυβώδη, γεμάτη άλματα μνήμης, από όπου ξεπηδούν φωνές γυναικών: θύματα γυναικοκτονίας, πολιτειακής βίας, προσφυγιάς, εγκατάλειψης. Μια σειρά γυναικών συναντιούνται πρόσκαιρα και αποσπασματικά λίγο πριν βυθιστούν στην λήθη. Η παράσταση είναι βασισμένη σε ποίηση και πεζά κείμενα της Χ. Κυριαζίδη με επιπλέον αναφορές στην «Πόλις» του Κ. Καβάφη και την «Ανθρώπινη Φωνή» του J. Cocteau.

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Της Λήθης»

Ποίηση, Σκηνοθεσία, Ερμηνεία: Χριστίνα Κυριαζίδη
Μουσική: Smári Gudmundsson
Σκηνικά: Σταμάτης Λεόντιος
Φωτισμοί: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Επικοινωνία: Ελπίδα Χαρίτου
Φωτογραφίες: Κατερίνα Αρβανίτη
Παραγωγή: OurStories AMKE
Διάρκεια: 50 λεπτά

 

Πού: Τεχνοχώρος Φάμπρικα, Μεγάλου Αλεξάνδρου 125 και Ευρυμέδοντος, Αθήνα 104 35

Πότε: από 25 Νοεμβρίου 2023 και κάθε Σάββατο στις 21.30 και Κυριακή στις 20.30. Έως 21 Ιανουαρίου 2024

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (μειωμένο: φοιτητές, άνεργοι ΟΑΕΔ, ΑμΕΑ, συνοδός ΑμΕΑ)

Εισιτήρια στο ταμείο του θεάτρου και στο ticketservices.gr

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/tis-lithis/

Περισσότερες πληροφορίες: http://christinakyriazidi.com/

Social Media:
Facebook

Facebook event

Instagram

 

 

 

Βιογραφικό

Η Χριστίνα Κυριαζίδη είναι Ελληνίδα συγγραφέας, ηθοποιός, μουσικός, podcaster και ραδιοφωνική παραγωγός με έδρα το Βερολίνο. Σπούδασε υποκριτική και θεατρική συγγραφή στην Ελλάδα και την Μεγάλη Βρετανία και έχει εργαστεί ως ηθοποιός, δραματουργός και παιδαγωγός θεάτρου σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Νότιας Αμερικής.

Έχει συνεργαστεί με διεθνή θεατρικά γκρουπ όπως το Odin Τeatret και έχει δημιουργήσει 17 solo performances που έχουν περιοδεύσει σε φεστιβάλ στην Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Αργεντινή και Βραζιλία. Τα θεατρικά της έργα έχουν βραβευτεί και παρουσιαστεί στην Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Βραζιλία και την Ισπανία, και η ποίηση της έχει δημοσιευτεί στην Ελλάδα.

Είναι επίσης ιδρύτρια του project STORY FOR FOOD, με έδρα το Βερολίνο, με το οποίο συλλέγει ηχητικές ιστορίες σε 14 γλώσσες και διοργανώνει εκδηλώσεις προφορικής αφήγησης και ραδιοφωνικές εκπομπές.

Τέλος είναι η ιδρύτρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Αφήγησης Ιστοριών και Παραστατικών Τεχνών “We Love Stories” στα Χανιά της Κρήτης.