Ο πιανίστας Lambert από τη μουσική σκηνή του Βερολίνου στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ

«Ο Άσχημος»: οχτώ ρόλοι για τους ηθοποιούς Ορφέα Αυγουστίδη, Γιάννη Κλίνη, Μαίρη Μηνά, Ηλία Μουλά
18 Νοεμβρίου 2023
«Η Μπάμπουσκα» της Ξένιας Καλογεροπούλου στο ΔΘΠ
18 Νοεμβρίου 2023
«Ο Άσχημος»: οχτώ ρόλοι για τους ηθοποιούς Ορφέα Αυγουστίδη, Γιάννη Κλίνη, Μαίρη Μηνά, Ηλία Μουλά
18 Νοεμβρίου 2023
«Η Μπάμπουσκα» της Ξένιας Καλογεροπούλου στο ΔΘΠ
18 Νοεμβρίου 2023

 

 

Στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών Microcosmos του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πραγματοποιείται φέτος ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι, που κινείται πέρα από ταμπέλες και είδη, με πρωταγωνιστές μουσικούς που σε όλη την πορεία τους εξερευνούν τις απεριόριστες δυνατότητες του ήχου.
Μετά την επιτυχημένη πρώτη συναυλία της σειράς με τον σαξοφωνίστα Oded Tzùr, ο Φάρος του ΚΠΙΣΝ υποδέχεται την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στις 21.00 τον ανατρεπτικό Βερολινέζο πιανίστα Lambert, ο οποίος συνδυάζει ποικίλες όψεις της σύγχρονης τζαζ με ηλεκτρονικά και ροκ στοιχεία σε μία άκρως θεατρική συναυλία, που υλοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Συνθέτης, πιανίστας και παραγωγός, ο Lambert ξεχωρίζει στη σύγχρονη βερολινέζικη μουσική σκηνή τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο γιατί εμφανίζεται πάντα φορώντας μάσκα – συντηρώντας έτσι την παράδοση που εγκαινίασαν ήδη από τα 70s οι καλιφορνέζοι Residents στην ποπ –, αλλά και γιατί είναι αδύνατον να τον κατατάξεις μουσικά με απόλυτη σαφήνεια.

 

 

Ο Lambert, με το φερώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ του που κυκλοφόρησε το 2014, φάνηκε πως θα τάραζε τα νερά της λεγόμενης σύγχρονης κλασικής μουσικής σκηνής, όμως επέδειξε έναν δημιουργικό χαμαιλεοντισμό κυκλοφορώντας κάθε χρόνο και κάτι διαφορετικό που συνήθως ανέτρεπε προηγούμενα δεδομένα. Μετά από μια πολύ ενδιαφέρουσα δισκογραφία, δημιουργικές συνεργασίες (με τον Άγγλο τραγουδιστή της folk Brookln Dekker και τον οραματιστή συμπατριώτη του Stimming) και ιδιόμορφα σάουντρακ, όλοι περίμεναν να λυθεί το μυστήριο μέσα από τους πιο πρόσφατους δίσκους του που φέρουν τους «εύγλωττους» τίτλους True (2019), False (2020) και Open (2022).

Και έρχεται ο φετινός δίσκος του με τίτλο Αll This Time, που τοποθετεί τα πράγματα σε ένα άλλο επίπεδο και θέτει το ερώτημα: είναι η τζαζ ο πραγματικός μουσικός εαυτός του; Σίγουρα η τζαζ είναι μια από τις πρωταρχικές επιδράσεις και ενασχολήσεις του Lambert – και εδώ φαίνεται καθαρά, τόσο από το επίπεδο δεξιοτεχνίας που τον χαρακτηρίζει ως πιανίστα, όσο και από τις ξεκάθαρες αναφορές του, από τον Bill Evans ως τον Keith Jarrett, ή από την ευαισθησία που ερμηνεύει ένα στάνταρντ όπως το “Cry Me a River” της Barbra Streisand. Με τη σύμπραξη, δε, του Felix Weigt στο μπάσο και του Luca Marini στα ντραμς, έχουμε ένα κλασικό τζαζ πιάνο τρίο. Εντούτοις, ο Lambert δεν μένει στη νεανική του μουσική αγάπη, αλλά μοιράζεται μαζί μας ποικίλες όψεις της σύγχρονης τζαζ, με χρήση ηλεκτρονικών και εμφανών ροκ στοιχείων, αποκαλύπτοντας έτσι ένα μόνο μέρος του μουσικού εαυτού του, αφήνοντας ανοιχτό τον δρόμο για ένα συναρπαστικό άμεσο μέλλον.

 

 

Πληροφορίες για τη συναυλία Microcosmos: Lambert

Πού: Φάρος ΚΠΙΣΝ, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, 17674 Καλλιθέα, τηλ. 216 8091000

Πότε: Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023, στις 21.00

Εισιτήρια: 15 ευρώ (γενική είσοδος), 10 ευρώ (μειωμένο)

Προπώληση:
Ηλεκτρονικά στον ιστότοπο “https://www.ticketservices.gr/event/microcosmos-lambert-snfcc/?lang=el
Τηλεφωνικά στο 210 7234567 (Ticket Services)
Στο εκδοτήριο της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39, Αθήνα)

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ https://www.snfcc.org/Lambert καθώς και στις σελίδες του στα social media @SNFCC.

 

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) είναι ένας διεθνούς εμβέλειας, περιβαλλοντικά βιώσιμος δημόσιος χώρος έκφρασης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Σχεδιασμένο από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Renzo Piano και το RPBW, παραδόθηκε στην Ελληνική Πολιτεία και τους πολίτες τον Φεβρουάριο του 2017. Περιλαμβάνει τις νέες κεντρικές εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Μέσα από τη συνεχή υποστήριξη του ΙΣΝ, το ΚΠΙΣΝ συνεχίζει να επιτελεί τον ρόλο του ως ένας χώρος ανοιχτός και προσβάσιμος σε όλους. Από τη σύλληψη της ιδέας έως και τον Φεβρουάριο του 2026, το ΙΣΝ θα έχει διαθέσει στο ΚΠΙΣΝ συνολικά €633 εκατομμύρια ($764 εκατομμύρια).

Επιπλέον πληροφορίες για το ΚΠΙΣΝ:
• To τρέχον ωράριο λειτουργίας είναι:
o Πάρκο Σταύρος Νιάρχος: Δευ-Kυρ: 06.00-00.00
o Κεντρική Υποδοχή: καθημερινά 09.00-21.00
o Υποδοχή Κέντρου Επισκεπτών: καθημερινά 10.00-14.00 και 17.00-21.00
• Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi: SNFCC-FREE-WIFI.
• Εντός του ΚΠΙΣΝ λειτουργεί parking, χωρητικότητας 1000 θέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τον τιμοκατάλογο επισκεφθείτε το SNFCC.org.
• Οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ και αμαξίδια.
• Στους χώρους του ΚΠΙΣΝ λειτουργούν σημεία εστίασης στην Αγορά, στο Κέντρο Επισκεπτών, στον Φάρο και στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.
• Στο 5ο επίπεδο του κτιρίου της ΕΛΣ λειτουργεί το βραβευμένο -με δύο MICHELIN Αστέρια στον Οδηγό της Αθήνας για το 2022 και ένα MICHELIN Green Αστέρι για τη Βιώσιμη Γαστρονομία- εστιατόριο DELTA.
• Στο ΚΠΙΣΝ λειτουργεί το SNFCC Store με μία μεγάλη και διαρκώς εξελισσόμενη συλλογή από χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα.
• Το ΚΠΙΣΝ κατέκτησε την πλατινένια Πιστοποίηση LEED ως Πράσινο Κτίριο, την υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια. Το σύστημα παρέχει πιστοποίηση ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τις αρχές της αειφόρου δόμησης, με περιβαλλοντικά καινοτόμες πρακτικές αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθολογική χρήση του νερού, τη μείωση των εκπομπών CO2, τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των πόρων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους. Η πλατινένια πιστοποίηση του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την πρώτη διάκριση αυτού του είδους για πολιτιστικό έργο τέτοιας κλίμακας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.