«Δύο σταγόνες κονιάκ» με την Κατερίνα Γκατζόγια

«Υπήρξα τόσοι άλλοι»: το νέο βιβλίο του Αλέξη Σταμάτη
10 Νοεμβρίου 2023
Ο David Murray στο Half Note Jazz Club
10 Νοεμβρίου 2023
«Υπήρξα τόσοι άλλοι»: το νέο βιβλίο του Αλέξη Σταμάτη
10 Νοεμβρίου 2023
Ο David Murray στο Half Note Jazz Club
10 Νοεμβρίου 2023

 

Σκηνές και μουσικές από τον Ερωτόκριτο ως τη Μπέλλου

Η Μαρία Κατσιώνη σκηνοθετεί την παράσταση «Δύο σταγόνες κονιάκ», η οποία παρουσιάζεται στις 19 Νοεμβρίου, στη Galerie Δημιουργών, με συνοδεία ζωντανής μουσικής και τραγουδιού από τους μουσικούς Δημήτρη Καλογερά, Λεωνίδα Καλογερά και Νίκο Επίσκοπο. Ερμηνεύει η Κατερίνα Γκατζόγια.
Τη διασκευή και συρραφή των κειμένων έχουν επιμεληθεί η σκηνοθέτις Μαρία Κατσιώνη και η ηθοποιός Κατερίνα Γκατζόγια. Η παράσταση ανέβηκε με επιτυχία το 2023 στο «Θεατράλε» στην Αθήνα και από τότε περιοδεύει σε περιοχές της Ελλάδας και στα Ιεροσόλυμα.

 

 

Η Ιβάνα, μια σπουδαία γυναικεία μορφή που όντας κοριτσάκι ξεκίνησε την καλλιτεχνική της πορεία στα περιπλανώμενα μπουλούκια, μέσα από την εξιστόρηση των αναμνήσεών της που γεννιούνται στο άκουσμα τραγουδιών της εποχής που την συνόδευσαν, περιγράφει τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες των θιάσων της μεταπολεμικής εποχής, καθώς και την τεράστια επιτυχία που γνώρισε τη δεκαετία του 1950 στο ελληνικό θέατρο.

Το «Δύο σταγόνες κονιάκ» είναι ένα αφήγημα με στιγμές από την ζωή της και μια ζωντανή αναπόληση των ρόλων, της μουσικής και των τραγουδιών που την σημάδεψαν. Σαν πατούσε στη σκηνή, ζωντάνευε το περίγραμμα και το περιεχόμενο μιας φιγούρας γεμάτης με εσωτερικές συγκρούσεις και εξωτερικές τριβές, που είτε συνέβησαν σε χρόνους περασμένους, είτε διαδραματίστηκαν σε εποχές σύγχρονες. Πάνω στη σκηνή, άρχιζε το όνειρο της, ζούσε ότι δεν είχε βιώσει, άγγιζε αυτό που της φάνταζε άφταστο. Ήταν ελεύθερη.

Η Ιβάνα, μέσα από την εξιστόρηση των αναμνήσεών της, μεταμορφώνεται πότε σε ηρωίδες του Λόρκα και πότε σε μαντάμ Σουσού. Ξαναβιώνει την θλιβερή ιστορία της Ελισάβετ Μαρτινέγκου αλλά και της Σάρα από την θυσία του Αβραάμ. Τα υπόλοιπα θα μας τα αποκαλύψει η ηθοποιός Κατερίνα Γκατζόγια με τις μοναδικές ερμηνείες της.

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Δύο σταγόνες κονιάκ»

Σκηνοθεσία: Mαρία Κατσιώνη
Τραγούδι – κιθάρα: Δημήτρης Καλογεράς και Λεωνίδας Καλογεράς
Πιάνο – θεατρικές παρεμβάσεις: Νίκος Επίσκοπος
Σκηνογραφία: Διονυσία Μπλαζάκη
Επιμέλεια κίνησης: Γεωργία Καραμέρου
Βοηθός σκηνής – μακιγιέζ: Κρυσταλλία Γεωργούλη
Ερμηνεύει η Κατερίνα Γκατζόγια

 

Πού: Galerie Δημιουργών, Ελαιών 1α, Νέα Κηφισιά, Αθήνα, 145 64 (είσοδος από Χελιδονούς 28), τηλ. 210 6251732

Πότε: Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023, στις 19.30

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά

Εισιτήρια: 10 ευρώ γενική είσοδος