«Ήταν ένα μικρό χαρτάκι» από το ΚουκλοΘέατρο Αλεξίας Αλεξίου στο Paraga

Η Βίκυ Βολιώτη επιστρέφει με το «Kabarett Katakombe»
8 Νοεμβρίου 2023
«Γιατί Τώρα» από τη Θεατρική Oμάδα Ανδρομέδα
8 Νοεμβρίου 2023

 

Το μουσικό παραμύθι «Ήταν ένα μικρό χαρτάκι» της Αντιγόνης Παρούση και του Αλέξη Κυριτσόπουλου, παρουσιάζεται τα απογεύματα του Σάββατου, στο νέο χώρο τεχνών Paraga. Η κουκλοπαίκτρια Αλεξία Αλεξίου επιλέγει να παρουσιάσει μία τρυφερή ιστορία, φτιαγμένη εξ ολοκλήρου από χαρτί, κόντρα στην εποχή της τεχνολογίας. Πρόκειται για μία παράσταση κουκλοθέατρου με μικτές τεχνικές η οποία απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-8 ετών.

 

 

Η παράσταση επιδιώκει να ψυχαγωγήσει τα παιδιά μέσα από τους έξυπνους και αστείους διαλόγους, τα πρωτότυπα τραγούδια και τη μουσική, αλλά και να γνωρίσει στα παιδιά τις ποιότητες και τα είδη του χαρτιού, καθώς και να τα εισάγει ομαλά και με παιγνιώδη τρόπο στη χρήση των σύνθετων λέξεων. Μετά την παράσταση ακολουθεί στοχευμένη καλλιτεχνική δράση με εργαστήριο χάρτινων κουκλών και παιχνίδι/εμψύχωση.

Ένα μικρό χαρτάκι τριγυρίζει στο σπίτι και στην πόλη του, ρωτώντας όλους τους «μεγάλους» (μαμά χαρτοπετσέτα, μπαμπά χαρτόκουτο, παππού στυπόχαρτο, δασκάλα κα Ντοσιέ, κλπ) τι δουλειά να κάνει όταν μεγαλώσει. Οι προτάσεις τους είναι ελκυστικές, πειστικές, αλλά το χαρτάκι για να αποφασίσει θέλει πρώτα να γνωρίσει όλες τις προοπτικές. Το ταξίδι αναζήτησης ως τη μεγάλη απόφαση, θα συμβάλλει καθοριστικά στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς του.

 

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Ήταν ένα μικρό χαρτάκι» – ΚουκλοΘέατρο Αλεξίας Αλεξίου

Σενάριο: Aντιγόνη Παρούση, Αλέξης Κυριτσόπουλος
Σκηνοθεσία: Αντιγόνη Παρούση
Μουσική: Nικόλας Τσαφταρίδης
Στίχοι: Mαργαρίτα Κουλεντιανού.
Εμψύχωση, σχεδιασμός, υλοποίηση δράσης: Aλεξία Αλεξίου
Για παιδιά ηλικίας 4-8 ετών

 

Πού: Paraga -χώρος τεχνών, Καλλιρρόης 89, Νέος Κόσμος (Μετρό «Φιξ» / Στάση Τραμ «Κασομούλη»), τηλ. 210 3227507 – 6937 714733

Πότε: από 18 Νοεμβρίου 2023 και στις 18, 25 Νοεμβρίου 2023, 2, 9, 16 Δεκεμβρίου 2023, 13, 20, 27 Ιανουαρίου 2024

Ώρα έναρξης: 17.30

Διάρκεια παράστασης: 50 λεπτά

Τιμή εισιτήριου: 8 ευρώ

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: ” Ήταν ένα μικρό χαρτάκι” – Κουκλοθέατρο Αλεξίας Αλεξίου | Εισιτήρια online! | More.com

Διάρκεια δράσης μετά την παράσταση: 40 λεπτά

Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ (απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση)