«Αράφ» με Ράνια Σχίζα, Ιωσήφ Πολυζωίδη και Φώτη Λαζάρου

Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες με όραμα και άποψη στο 8ο MIRfestival
7 Νοεμβρίου 2023
Το «Αντίο Μπάτμαν» σκηνοθετεί ο Γιάννης Αγγελάκης
7 Νοεμβρίου 2023
Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες με όραμα και άποψη στο 8ο MIRfestival
7 Νοεμβρίου 2023
Το «Αντίο Μπάτμαν» σκηνοθετεί ο Γιάννης Αγγελάκης
7 Νοεμβρίου 2023

 

Η παράσταση του νέου θεατρικού έργου του Γιάννη Τσίρου με τον τίτλο «Αράφ», παρουσιάζεται από τις 8 Νοεμβρίου στο θέατρο Αποθήκη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη, με τους ηθοποιούς Ράνια Σχίζα, Ιωσήφ Πολυζωίδη και Φώτη Λαζάρου.

 

 

 

Για το έργο

Κανένας, Άνθρωπος ή Σκύλος, δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αύριο. Το μέλλον εκ προοιμίου είναι ρευστό και μη ορατό. Κάποιο απρόβλεπτο γεγονός μπορεί να ανατρέψει τις βεβαιότητες του παρόντος και η ζωή μας να βρεθεί σε συνθήκες που δεν ελέγχονται. Το κακό ξεκινά όταν αυτοί που έχουν τον έλεγχο αδιαφορούν. Το χειρότερο, όταν αυτή η αδιαφορία θέτει σε κίνδυνο τις ζωές μας και το χείριστο, όταν ο Άνθρωπος και ο Σκύλος βρεθούν σε μια κοινή και παράλληλη πορεία, στερημένη ακόμα και από την παλιά φιλία τους.

Σ΄ ένα νησί, ένας ξενοδόχος, ένας κηπουρός και μία κτηνίατρος, στέκονται απέναντι, ενώ είναι μαζί. Στην ίδια γη. Είναι αντιμέτωποι με μία κοινωνία που υποκρίνεται και απαιτεί διαρκώς, χωρίς καμία επίγνωση της ενοχής της. Μία σύγχρονη ιστορία, με ηθικά διλήμματα, συγκρούσεις και ερωτήματα που πρέπει κάποτε να απαντηθούν. Με ανθρώπους ή σκύλους που ψάχνουν φάρους σε ακτές και μία θάλασσα ελεύθερη να τους ταξιδέψει.

 

 

Ο Γιώργος Παλούμπης λέει για το έργο

«Η τρίτη μου συνεργασία με το Γιάννη Τσίρο (Αόρατη Όλγα, Αξύριστα Πηγούνια) με φέρνει εκ νέου αντιμέτωπο με ένα κείμενο πρόκληση μέσα από το οποίο η παράσταση καλείται να επικοινωνήσει με το θεατή αφενός σε επίπεδο ψυχαγωγικό – εφόσον το έργο ξεδιπλώνεται μέσα από ανατροπές και χιούμορ – και αφετέρου σε επίπεδο βαθιά κοινωνικό, ψυχολογικό εώς και φιλοσοφικό. Το φάσμα των ανθρώπινων νοοτροπιών, θέσεων, πράξεων και αποφάσεων ανοίγεται στο “ΑΡΑΦ”, έχοντας από τη μία την ιδιοτέλεια και τη σκληρότητα των χαρακτήρων και από την άλλη την ενσυναίσθηση και την τρυφερότητα τους. Ένα ακόμα έργο “μικρόκοσμου”, μια αλληγορία που βάζει τον άνθρωπο “στο μικροσκόπιο” αλλά τελικά μιλάει για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, στη χώρα μας, αλλά και πέρα από αυτή».

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Αράφ»

Κείμενο: Γιάννης Τσίρος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης
Σκηνικά – Κοστούμια: Νατάσσα Παπαστεργίου
Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας
Μουσική σύνθεση: Κώστας Νικολόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Παναγιώτα Παπαδημητρίου
Βοηθός σκηνογράφου – ενδυματολόγου: Μαριάνθη Ράδου
Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή
Video promo: Θωμάς Παλυβός
Μακιγιάζ/Hair Styling φωτογράφισης- Σχεδιασμός Μακιγιάζ παράστασης: Διονυσία Κωνσταντίνου
Οργάνωση παραγωγής: Χρυσαντίνα Κουλουμπού
Εκτέλεση παραγωγής: Ρίτα Κώνστα
Παραγωγή: Αθηναϊκά Θέατρα & Artinfo
Επικοινωνία: Ελίνα Λαζαρίδου, Ελένη Λιλή
Τμήμα Επικοινωνίας: Ειρήνη Τσίκα

Παίζουν: Ράνια Σχίζα, Ιωσήφ Πολυζωίδης, Φώτης Λαζάρου

Πού: Θέατρο Αποθήκη, Σαρρή 40, Αθήνα

Πότε: από 8 Νοεμβρίου 2023 και κάθε Τετάρτη στις 20.00, Πέμπτη – Παρασκευή στις 21.00, Σάββατο στις 21.15, Κυριακή στις 18.00

Τιμές εισιτηρίων: Τετάρτη- Πέμπτη – Παρασκευή: 18 ευρώ (κανονικό), 15 ευρώ (μειωμένο: φοιτητικό- ανέργων- παιδικό έως 12 ετών- ΑΜΕΑ χωρίς κινητικά προβλήματα), Σάββατο – Κυριακή: 20 ευρώ (κανονικό), 17 ευρώ (φοιτητικό- ανέργων- παιδικό έως 12 ετών- ΑΜΕΑ χωρίς κινητικά προβλήματα)

Αγορά εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/theatro-apothiki/araf/ – Artinfo.gr και 211 1000365 – 210 9213310

Για ομαδικές κρατήσεις: κ. Κώστας Μπάλτας 6972 217952