Η Έλλη Βοζικιάδου σκηνοθετεί τον «Ποπολάρο»

Διαγωνισμός για την παράσταση «Ένας βλάκας και μισός»
3 Νοεμβρίου 2023
Η Ειρήνη Λαμπρινοπούλου σκηνοθετεί «Το Διαβατήριο»
3 Νοεμβρίου 2023
Διαγωνισμός για την παράσταση «Ένας βλάκας και μισός»
3 Νοεμβρίου 2023
Η Ειρήνη Λαμπρινοπούλου σκηνοθετεί «Το Διαβατήριο»
3 Νοεμβρίου 2023

 

Η παράσταση του έργου «Ο Ποπολάρος» του Γρηγόρη Ξενόπουλου ανεβαίνει από τις 4 Νοεμβρίου, στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού «Θυμέλη – Έλλη Βοζικιάδου», σε σκηνοθεσία Έλλης Βοζικιάδου. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Ασημάκης, Αμαλία Κλημοπούλου, Δέσποινα Παντελίδου, Ζωή Φουρνιστάκη, Χρίστος Γεωργίου, Γιάννης Σιγάλας, Ανδρέας Αποστόλου, Έλλη Λορέντη και Βίκυ Θεοφανάκη.

 

 

Λίγα λόγια για το έργο

Στα τέλη του 19 ου αιώνα, ο λαός της Επτανήσου και ειδικά της Ζακύνθου είναι χωρισμένος σε δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα: τους άρχοντες – αργόσχολους και κληρονομικά πλούσιους και τους ποπολάρους – νέους επιστήμονες, εμπόρους και τεχνίτες. Το καλοκαίρι στη Μπόχαλη, στα κτήματα του πατέρα της κόντε Ντιμάρα η Έλντα πλήττει με την ανούσια παρέα των δύο ανόητων ξαδελφών της, της Κιάρας και της Τερέζας.

Για να περάσει την ώρα της επιτρέπει στο νεαρό Ζέπο Πεμπονάρη – ποπολάρο στην καταγωγή και φοιτητή της Νομικής – να την πλησιάσει. Όταν επιστρέφουν στην πόλη, ο Ζέπος νομίζει πως η Έλντα τον αγαπά αληθινά μέχρι που ενημερώνεται από την Τερέζα, την ξαδέλφη της ότι η Έλντα δεν θέλει πλέον να τον ξαναδεί κι εκείνος θυμώνει, αντιδρά και τη διεκδικεί.

Ο πατέρας της Έλντας γίνεται έξαλλος διότι εκείνο το διάστημα ετοιμάζεται να την παντρέψει με κάποιον εγγλέζο αντίστοιχης κοινωνικής τάξεως. Ο Ζέπος επαναστατεί και στρέφεται ενάντια σε όλη την τάξη των ευγενών, μα οι άρχοντες είναι ισχυροί!!! Θα καταφέρει αυτός, ένας «ποπολάρος» να τα βάλει μαζί τους και να κερδίσει την καρδιά της αγαπημένης του Έλντας;

Η παράσταση σεβόμενη τη σπάνια γραφή του σπουδαίου Έλληνα συγγραφέα είναι δοσμένη σε κλασική γραμμή, στην ατμόσφαιρα της εποχής που διαδραματίζεται και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.

 

 

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Ο Ποπολάρος»

Σκηνοθεσία: Έλλη Βοζικιάδου
Μουσική: Διονύσης Κούτσης
Σκηνικά: Γιώργος Πολυχρονιάδης
Κοστούμια:  Έλσα Βώκου
Βοηθός σκηνοθέτη: Λόρνα Κούτση
Κατασκευή κοστουμιών: Ελευθερία Αργυρού
Φωτισμοί:  Ιωάννα Διονέλλη
Ηχοληψία: Αλέξανδρος Μπιλάλης
Digitalmarketing: WEBMARKET – reGroup.gr
Επικοινωνία παραστάσεων: Άντζυ Νομικού
(angienomikou@gmail.com)

Παραγωγή: Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού «Θυμέλη – Έλλη Βοζικιάδου»

 

Ηθοποιοί: Βασίλης Ασημάκης, Αμαλία Κλημοπούλου, Δέσποινα Παντελίδου, Ζωή Φουρνιστάκη, Χρίστος Γεωργίου, Γιάννης Σιγάλας, Ανδρέας Αποστόλου, Έλλη Λορέντη, Βίκυ Θεοφανάκη

 

Πού: Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού «Θυμέλη – Έλλη Βοζικιάδου», Μοσχονησίων 32, Πλατεία Αμερικής. τηλ. 210 8657677, www.thymeli-culture.gr

Πότε: από 4 Νοεμβρίου 2023 και κάθε Σάββατο στις 20.30. Έως 6 Ιανουαρίου 2024

Διάρκεια παράστασης: 130 λεπτά (με διάλειμμα)

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: more.gr

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ (γενική είσοδος), 8 ευρώ (φοιτητές, άνεργοι, συνταξιούχοι), 7 ευρώ (ομαδικό άνω των 20 ατόμων)

Οργάνωση ομαδικών επισκέψεων (group): Ιωάννα Κούτση