Ο Μανώλης Δούνιας σκηνοθετεί το «Ulster American»
1 Νοεμβρίου 2023
Ο «Εσωτερικός Θρίαμβος» της Έπης Νικολακοπούλου
1 Νοεμβρίου 2023
Ο Μανώλης Δούνιας σκηνοθετεί το «Ulster American»
1 Νοεμβρίου 2023
Ο «Εσωτερικός Θρίαμβος» της Έπης Νικολακοπούλου
1 Νοεμβρίου 2023

Ο Βασίλης Κολοβός και ο Αλέξανδρος Λογοθέτης στην ταινία «Εξέλιξη» που σκηνοθετεί ο Περικλής Χούρσογλου.

«Βλέπω τον πατέρα μου στον καθρέφτη»

 

Η ταινία «Εξέλιξη» ετοιμάζεται για τη Φεστιβαλική πρεμιέρα της στο 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, Αποθήκη 1, Λιμάνι: Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023 στις 19.00 ), ενώ από την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου θα προβάλλεται στις φιλόξενες αίθουσες της Ταινιοθήκης της Ελλάδας. Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Περικλής Χούρσογλου. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Αλέξανδρος Λογοθέτης, Βασίλης Κολοβός, Ελένη Γερασιμίδου, Δημήτρης Ναζίρης και Γιώτα Μηλίτση. Έκτακτη εμφάνιση: Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη.

 

2012. Ο Νίκος μένει στην Αθήνα. Είναι σκηνοθέτης και διδάσκει σκηνοθεσία κινηματογράφου στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.
Ζητά από τον πατέρα του, τον κύριο Αντρίκο, να τον συνοδεύσει στην τελετή ορκωμοσίας για την εξέλιξη του στην ανώτερη βαθμίδα στο Πανεπιστήμιο. Ένα ταξίδι πατέρα – γιού με το τρένο, με τον χρόνο να κυλάει προς τα πίσω.

 

 

Πληροφορίες για την ταινία «Εξέλιξη»

Παραγωγή: Soul Productions – Ιωάννα Σουλτάνη
Σενάριο – Σκηνοθεσία: Περικλής Χούρσογλου
Σύμβουλοι Σεναρίου: Γιάν Φλάϊσερ, Νίκος Παναγιωτόπουλος
Φωτογραφία: Γιώργος Αργυροηλιόπουλος
Σκηνικά: Δημήτρης Πολυχρονιάδης
Κοστούμια: Χρύσα Σερδάρη
Ήχος: Νίκος Παπαδημητρίου
Μοντάζ: Τάκης Γιαννόπουλος – Δημήτρης Πολυδωρόπουλος
Μακιγιάζ: Χαρά Μαυροφρύδη
Δ. Παραγωγής: Αργύρης Στεργιόπουλος
Βοηθοί Σκηνοθέτες: Αναστασία Φλωκατούλα, Στράτος Κούβελας

 

 

 

Σημείωμα Σκηνοθέτη

Θέλησα να μιλήσω για την εμπειρία 19 χρόνων που δίδαξα «Σκηνοθεσία» στο Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Τη χαρά που ένιωθα σε ένα καλό μάθημα, τις ελπίδες να φτιάξουμε μία από τις καλλίτερες σχολές κινηματογράφου στην Ευρώπη, τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε για τον κινηματογράφο.  Ειδικότερα για τη διδασκαλία του, πώς η ψευδαίσθηση μετατρέπεται σε συγκίνηση. «Όλα είναι ψέματα -λέει ο «Νίκος» σε μία άσκηση- όμως τα αισθήματά μας, είν’ αληθινά».

 

Για τρεις γενιές. Του «κυρίου Αντρίκου», των φοιτητών -τις χωρίζει γκρεμός- και του «Νίκου» ανάμεσα να προσπαθεί να περάσει το πάθος του στους νέους κινηματογραφιστές.  Τέλος να μιλήσω, για έναν γιο που με πολύ μεγάλη καθυστέρηση ζητά από τον πατέρα του την επιβεβαίωση.
Π. Χούρσογλου