«Επιστροφή στον φόνο» στο θέατρο Eliart

«Εικόνες από το μέλλον» από την Εβίτα Κανέλλου
31 Οκτωβρίου 2023
«Τρεις Ψηλές Γυναίκες» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
31 Οκτωβρίου 2023
«Εικόνες από το μέλλον» από την Εβίτα Κανέλλου
31 Οκτωβρίου 2023
«Τρεις Ψηλές Γυναίκες» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
31 Οκτωβρίου 2023

 

Η συναρπαστική ιστορία μυστηρίου της Αγκάθα Κρίστι «Επιστροφή στον φόνο» (Go back for murder) που διασκεύασε για το θέατρο η ίδια η συγγραφέας, ανεβαίνει για πρώτη φορά σε ελληνική θεατρική σκηνή από το θέατρο Eliart, από τις 27 Οκτωβρίου, σε μετάφραση Αντώνη Γαλέου και σκηνοθεσία Γιώργου Φρατζεσκάκη. Τα γουρουνάκια είναι πέντε. Το ένα είναι ο δολοφόνος. Και ο λύκος αυτή τη φορά δεν είναι ο κακός, αλλά εκείνος που θα λύσει το μυστήριο. Πώς όμως, χωρίς κανένα χειροπιαστό στοιχείο στα χέρια του. Τίποτα δεν είναι όπως νομίζουμε και όπως φαίνεται.

Μια ιστορία φόνου και συνεχών ανατροπών. Το συνεχές κυνηγητό ανάμεσα στον ένοχο και τα γουρουνάκια κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Η δράση του έργου κυλάει συναρπαστικά από το παρελθόν στο παρόν: Ο θεατής μπαίνει στη θέση του Επιθεωρητή και μελετά την κάθε μαρτυρία ξεχωριστά. Ποια είναι η «ανατριχιαστική» αλήθεια;

 

 

 

 

Η υπόθεση του έργου

Δεκαπέντε χρόνια πριν, η όμορφη Κάρολαϊν Κρέιλ καταδικάστηκε για τον φόνο του συζύγου της και πέθανε στη φυλακή. Τώρα η κόρη της αναθέτει στον Επιθεωρητή Τέρνμπολ να αποκαταστήσει τη μνήμη της. Υπήρχαν ακόμη πέντε ύποπτοι και όσο το σκέφτεται ο Επιθεωρητής τόσο επανέρχεται στο μυαλό του εκείνο το παιδικό τραγουδάκι με τα πέντε γουρουνάκια – το ένα πήγε στην αγορά, το άλλο στο σπίτι κλείστηκε καλά, και πάει λέγοντας. Κάποιο από τα πέντε γουρουνάκια, όμως, ίσως έκανε έναν φόνο και μένει ακόμη ατιμώρητο. Αν είναι έτσι, όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει, όσα αποδεικτικά στοιχεία κι αν έχουν καταστραφεί, ο δαιμόνιος ντετέκτιβ θα το βρει, βάζοντας τη λογική του να δουλέψει.

 

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Επιστροφή στον φόνο»

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Φρατζεσκάκης
Σκηνικό – Κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης
Βοηθός σκηνοθέτη: Στυλιανή Κλείδωνα
Art Work: Δημήτρης Παγγές
Φωτογραφία – Video: Γιώργος Κρίκος
Επικοινωνία: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου | Art Ensemble
Παραγωγή: Γιάννης Ρουμελιώτης

Ερμηνεύουν:
Επιθεωρητής Τέρνμπολ: Γιώργος Φρατζεσκάκης
Φίλιπ Μπλέηκ: Σαράντος Γεωγλερής
Άμυας Κρέιλ: Κωνσταντίνος Λάγκος
Μέρεντιθ Μπλέηκ: Παναγιώτης Καρμάτης
Καρολάιν Κρέιλ-Κάρλα: Ελένη Μπουκουβάλα
Έλσα Γκρηρ: Στέλλα Κοσμοπούλου
Μις Ουίλλιαμς: Κορίνα Αλεξανδρίδου
Άντζελα Γουόρεν: Στυλιανή Κλείδωνα

Voice off: Αντώνης Ραμπαούνης

Ευχαριστούμε τον Κυριάκο Κουρουτσαβούρη για τη συμβολή του στο casting της παράστασης.

 

Πού: Θέατρο Eliart, Κωνσταντινουπόλεως 127, Βοτανικός, τηλ. 210 3477677

Πότε: από 27 Οκτωβρίου 2023 και κάθε Παρασκευή 21.00, Σάββατο 18.15 (απογευματινή) και 21.00, Κυριακή 18.00 (απογευματινή)

Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά

Εισιτήρια: 19 ευρώ (γενική είσοδος), 17 ευρώ (φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑμεΑ, άνω των 65), 15 ευρώ (γκρουπ, άνω των 15 ατόμων)

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/pente-mikra-gourounakia-go-back-for-murder και στο ταμείο του Θεάτρου Eliart