«ΝτοΝτό!»: μια πρωτότυπη βρεφική παράσταση για ηλικίες από 12 μηνών έως 3 ετών

«Η ιστορία του σπασμένου καθρέφτη»: Μια παράσταση για όλη την οικογένεια
28 Οκτωβρίου 2023
«Μια τελεία… είναι μόνο η αρχή!» από την ομάδα Ονειρόδραμα
28 Οκτωβρίου 2023
«Η ιστορία του σπασμένου καθρέφτη»: Μια παράσταση για όλη την οικογένεια
28 Οκτωβρίου 2023
«Μια τελεία… είναι μόνο η αρχή!» από την ομάδα Ονειρόδραμα
28 Οκτωβρίου 2023

 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία κατά τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2022-23, η ομάδα ΒίΔα επανέρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με το τρυφερό και πρωτότυπο έργο για βρέφη «ΝτοΝτό!», το οποίο ανεβαίνει από τις 29 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 11.00.

...και ένα βράδυ,το παιδί στριφογυρίζει στο κρεβάτι του. Δεν βρίσκει το ΝτοΝτό! Ψάχνει από δω ψάχνει από κει, πουθενά! Τα κάνει όλα άνω κάτω, για να τον βρει. Γίνεται αστροναύτης και πάει στον πιο μακρινό άγνωστο πλανήτη. Δεν είναι εκεί.. Παίρνει την πιο βαθιά ανάσα και βουτάει μέσα στο βυθό! Ούτε εκεί… Ψάχνει ανάμεσα στα δέντρα και τα πουλιά, πάλι τίποτα. Και εκεί που νομίζει πως δεν θα τον ξαναβρεί ποτέ, τότε…!
Το δωμάτιο μου είναι ένας ολόκληρος κόσμος. Ήχοι, χρώματα και σχήματα με καλούν να τα ανακαλύψω. Το δωμάτιο μεταμορφώνεται και μαζί του κι εγώ! Γίνομαι αστέρι, ψάρι, λουλούδι, γίνομαι μουσική! Το δωμάτιο μου είναι η φαντασία μου. Είμαι εγώ.

 

 

Η ομάδα ΒίΔα δημιούργησε με χιούμορ και φαντασία μια βιωματική παράσταση για βρέφη και γονείς, για την σημαντική εκείνη φάση του παιδιού λίγο πριν κοιμηθεί! Μια παράσταση με διαδραστικά στοιχεία και την χρήση πολυαισθητικών ερεθισμάτων. Σε ένα απαλό, προστατευμένο περιβάλλον, σαν στο δωμάτιό μας, συνοδοί και βρέφη μοιράζονται μια ιστορία που διεγείρει τα συναισθήματα, γεμάτη όμορφες εκπλήξεις. Ο ταλαντούχος ηθοποιός και μουσικός Θανάσης Βοϊδήλος μάς ταξιδεύει με ήχους, χρώματα, μουσική και κίνηση σε κόσμους μαγικούς!

Η παράσταση απευθύνεται σε πολύ μικρούς θεατές, από 12 μηνών έως 3 ετών και είναι ειδικά προσαρμοσμένη στις πολλαπλές και σημαντικές φάσεις ανάπτυξης αυτής της ηλικιακής κατηγορίας.

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «ΝτοΝτό!»

Σύλληψη/Κείμενο/Σκηνοθεσία: Ομάδα ΒίΔα
Κίνηση: Πέπη Ζαχαροπούλου
Πρωτότυπη μουσική: Μάκης Παπαγαβριήλ
Σκηνικά-Κοστούμια: Χριστίνα Κωστέα
Ζωγραφική/Έντυπο υλικό: Σμαράγδα Καφετζή
Σχεδιασμός φωτισμού: Βασίλης Κλωτσοτύρας
Φωτογραφίες: Ιάκωβος Δρακούλης
Παίζει: Θανάσης Βοϊδήλος
*Ιδρυτικά μέλη της θεατρικής ομάδας ΒίΔαείναι η Βίκυ Καλπάκα – ηθοποιός και θεατροπαιδαγωγός και η Δάφνη Καφετζή – μουσικός, ηθοποιός και ψυχολόγος, με πλούσια εμπειρία σε παραστάσεις θεάτρου για παιδιά και ενήλικες καθώς και πολύχρονη εμπειρία στο θέατρο στην εκπαίδευση.

 

Πού: Στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς, τηλ. 210 4143310

Πότε: από 29 Οκτωβρίου 2023 και κάθε Κυριακή στις 11.00

Διάρκεια παράστασης: 40 λεπτά

Τιμή εισιτηρίου: 9 ευρώ

Ώρες ταμείου ΔΘΠ (Ηρ. Πολυτεχνείου 32, μέσα στο κτίριο του ΔΘΠ, 2104143310):
Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10.00 -14.00 και 18.00- 21.00
Σάββατο 18.00-21.00
Κυριακή 18.00-21.00
Τρίτη κλειστό

Εισιτήρια online: https://www.more.com/theater/ntonto/2osxronos/