«Γυναίκες Χωρίς Σύνορα» στο 7ο Φεστιβάλ WIFT GR

Η Βιτόρια Κωτσάλου παρουσιάζει το «Bare»
27 Οκτωβρίου 2023
Η «Σεμέλη» στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας»
27 Οκτωβρίου 2023
Η Βιτόρια Κωτσάλου παρουσιάζει το «Bare»
27 Οκτωβρίου 2023
Η «Σεμέλη» στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας»
27 Οκτωβρίου 2023

 

Το WIFT GR – Women in Film and Television Greece (Γυναίκες στον Κινηματογράφο και στην Τηλεόραση – Ελλάδα) παρουσιάζει την ετήσια κινηματογραφική γιορτή του, το 7ο Φεστιβάλ WIFT GR 50/50 Ισότητα και στον Κινηματογράφο, το όποιο θα πραγματοποιηθεί στις 23-26 Νοεμβρίου 2023 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, με ελεύθερη είσοδο. Όπως κάθε χρόνο το Φεστιβάλ συμπίπτει ημερολογιακά και τιμά την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

 

Η φετινή θεματική

Η θεματική της έβδομης διοργάνωσης έχει τίτλο «Γυναίκες Χωρίς Σύνορα» και θα εστιάζει σε Ελληνίδες γυναίκες – επαγγελματίες του κινηματογράφου, από όλες τις ειδικότητες, που διακρίθηκαν σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου την τελευταία πενταετία (2018-2023). Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να παρουσιαστεί συγκεντρωμένη στην Ελλάδα η καλλιτεχνική εργασία γυναικών του κινηματογράφου που έχουν συμμετάσχει και διακριθεί σε διεθνείς διοργανώσεις την τελευταία πενταετία (Κάννες, Βενετία, Βερολίνο, Λοκάρνο, Κάρλοβι Βάρι, Σαν Σεμπαστιάν, Λονδίνο, Τραϊμπέκα, Τορόντο, Σάντανς, Κλερμόν Φεράν, διεθνή διαγωνιστικά τμήματα Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και Δράμας κ.ά.).

Θα προβληθούν ντοκιμαντέρ και ταινίες μυθοπλασίας μικρού και μεγάλου μήκους τις οποίες υπογράφουν ή στις οποίες έχουν συμμετοχή Ελληνίδες σκηνοθέτριες, σκηνογράφοι, διευθύντριες φωτογραφίας, ηθοποιοί, μοντέζ κ.λπ. Επιπλέον, για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, θα διοργανωθεί διαγωνιστικό τμήμα για ταινίες μικρού μήκους από Ελληνίδες δημιουργούς.

Εκτός από τις προβολές, στις εκδηλώσεις περιλαμβάνεται κεντρική συζήτηση με ομιλήτριες διαφόρων ειδικοτήτων που θα αναδείξουν πλευρές της θεματικής του Φεστιβάλ.

Το πλήρες πρόγραμμα του 7ου Φεστιβάλ WIFT GR 50/50 ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ θα ανακοινωθεί σύντομα.

 

Ανοιχτή πρόσκληση προς γυναίκες δημιουργούς για συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα «Μικρές Γυναικείες Ιστορίες»

Για πρώτη χρονιά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ WIFT GR 50/50 Ισότητα και στον Κινηματογράφο πραγματοποιείται ανοιχτή πρόσκληση προς γυναίκες δημιουργούς για συμμετοχή στο νεοσύστατο διαγωνιστικό τμήμα «Μικρές Γυναικείες Ιστορίες», με σκοπό την ανάδειξη του δυναμικού παρόντος του ελληνικού γυναικείου κινηματογράφου στον κόσμο. Οι δημιουργοί καλούνται να καταθέσουν τις μικρού μήκους ταινίες τους μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2023.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τα εξής τρία μέλη του WIFT GR:
Sibylle Meder (Σκηνοθέτρια)
Κωνσταντίνα Κουτσονάσιου (Ηθοποιός)
Γεωργία Φώτου (Σεναριογράφος)

Βραβεία:
Θα απονεμηθούν τα εξής βραβεία:
1ο Βραβείο WIFT GR με χρηματικό έπαθλο 1.500 ευρώ
2ο Βραβείο Μusou – Παροχή πρωτότυπης μουσικής επένδυσης για την επόμενη ταινία της νικήτριας δημιουργού
3ο Βραβείο PACT – Εξασφαλισμένη συμμετοχή της νικήτριας παραγωγού σε workshop υψηλού κύρους, που διοργανώνει η Ένωση Παραγωγών Οπτικοακουστικών Έργων PΑCT, το 2024.

Υποβολή συμμετοχής:
Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2023 μέσω του https://filmfreeway.com/WIFTGR
Οι ταινίες πρέπει να έχουν διάρκεια μέχρι 30 λεπτά και να είναι παραγωγής 2022 και 2023.
Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο wift.greece@gmail.com.

 

Λίγα λόγια για το δίκτυο WIFT GR | Women in Film and Television Greece

Το WIFT GR είναι το κορυφαίο δίκτυο γυναικών και εν γένει θηλυκοτήτων που εργάζονται σε όλους τους τομείς των οπτικοακουστικών μέσων στην Ελλάδα και αποτελεί μέρος ενός διεθνούς δικτύου με περισσότερα από 50 παραρτήματα σε έξι ηπείρους, που εκπροσωπούν περισσότερα από 15.000 μέλη και εργάζονται για τον ίδιο στόχο: την ισόρροπη εκπροσώπηση των δύο φύλων στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.
Το WIFT GR ενδυναμώνει τις γυναίκες φωτίζοντας τα επιτεύγματά τους, παρέχοντας πρόσβαση σε μια υποστηρικτική κοινότητα ομοίων που δρα υπέρ των συμφερόντων των γυναικών.
Είσαι θηλυκότητα και εργάζεσαι στον οπτικοακουστικό χώρο; Γίνε μέλος του WIFT GR.

 

 

Πληροφορίες για το 7ο Φεστιβάλ WIFT GR

 

Πού: Ταινιοθήκη της Ελλάδας, Ιερά Οδός 48 και Μεγ. Αλεξάνδρου 134-136, Γκάζι, τηλ. 210 3609695

Πότε: από τις 23 έως 26 Νοεμβρίου 2023

Η είσοδος στις προβολές και τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία:
Κατερίνα Π. Τριχιά – katerina.p.trichia@gmail.com
https://wift.gr/
Facebook
Instagram