«Ο αόρατος Τονίνο» στην Παιδική Σκηνή του «Από Μηχανής» Θεάτρου
26 Οκτωβρίου 2023
Θέατρο, μουσική, stand up comedy, cabaret στο Piree
26 Οκτωβρίου 2023

Η Μαρία Χάνου, ο Σταύρος Σβήγκος και ο Κώστας Καζανάς ερμηνεύουν στην παράσταση «November». (Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας).

 

 

Η παράσταση του έργου «November» του Ντέιβιντ Μάμετ, ανεβαίνει από τις 10 Νοεμβρίου στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη», σε σκηνοθεσία Μιχάλης Σιώνα. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Σταύρος Σβήγκος, Κώστας Καζανάς, Νίκος Τουρνάκης, Μαρία Χάνου και Δημήτρης Ραφαήλος.

 

 

Λευκός Οίκος, μήνα Νοέμβριο. Προεκλογική περίοδος. Ο καταφανώς αποτυχημένος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ Τσαρλς Π. Σμιθ θέλει να επανεκλεγεί. Η πρώτη του θητεία κρίνεται αδιαμφισβήτητα και αντικειμενικά ως ανεπιτυχής. Κατά συνέπεια, βρίσκεται αντιμέτωπος με την πιθανή του αποχώρηση από την «θέση». Οι οικονομικοί του υποστηρικτές τον έχουν εγκαταλείψει και τα polls του δίνουν πολύ μικρές πιθανότητες επανεκλογής.

Στην προσπάθειά του να μαζέψει χρήματα για να υποστηρίξει την καμπάνια του, μηχανεύεται και επιδιώκει εξωφρενικές οικονομικές συμφωνίες με εκπροσώπους της οικονομικής ελίτ, επιστρατεύοντας ταυτόχρονα την επικοινωνιολόγο του, σε μια απόπειρα να ξαναγράψει προς όφελός του, την ίδια την Ιστορία.
Κατά τη διάρκεια της πλοκής τα εγχειρήματά του προέδρου διογκώνονται με κωμικό τρόπο μέσα από διαρκείς ανατροπές για να καταλήξουμε σε ένα εκρηκτικό απρόβλεπτο φινάλε με όλους τους χαρακτήρες πάνω στη σκηνή και εκτός εαυτού.

 

 

Το έργο ξεμπροστιάζει τις οικονομικές συμφωνίες μεγάλων λόμπι, τη διάδοση ψευδών ειδήσεων (fake news) από κυβερνήσεις προς στον λαό, καθώς και την πλήρη αδιαφορία των ανθρώπων που κάνουν κουμάντο απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ξαναψηφίστε τον τώρα.

 

Σκηνοθετικό σημείωμα

«Τον Ντέιβιντ Μάμετ τον ξέρουμε ως έναν πολύ οξυδερκή συγγραφέα που – ακολουθώντας και συμβαδίζοντας συνειδητά με τους αρχαίους Τραγικούς- δεν χαρίζεται σε κανέναν. Δεν τον ξέρουμε ως μαιτρ της κωμωδίας. Στο θεατρικό έργο “November” ωστόσο, αποφασίζει να μας αποδείξει το αντίθετο. Μέσα από αυτή την ξέφρενη και σε πολλές στιγμές εξωφρενική πολιτική κωμωδία, ακολουθώντας έναν τρελάρα πρόεδρο των Η.Π.Α. στην προσπάθειά του να επανεκλεγεί, μας αποκαλύπτει την φαρσοκωμωδία που παίζεται πίσω από κλειστές πόρτες, με θύμα πάντα, τους πολίτες κάθε κοινωνικής θέσης και ταυτότητας».
Μιχάλης Σιώνας

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «November»

Συγγραφέας: Ντέιβιντ Μάμετ
Μετάφραση: Μιχάλης Σιώνας
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Σιώνας
Σκηνικά – Κοστούμια: Κέννυ Μακλέλαν
Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας
Μουσική: Φώτης Σιώτας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Άγγελος Νεράντζης
Επικοινωνία: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου | Art Ensemble

Παίζουν:
Τσαρλς Σμιθ, Πρόεδρος των ΗΠΑ: Σταύρος Σβήγκος
Άρτσερ Μπράουν, Δεξί χέρι του προέδρου: Κώστας Καζανάς
Εκπρόσωπος της Εθνικής Ένωσης Γαλοπούλας: Νίκος Τουρνάκης
Κλαρίς Μπέρνστιν, Επικοινωνιολόγος: Μαρία Χάνου
Ντουάιτ Κρακλ, Ιθαγενής Αμερικάνος: Δημήτρης Ραφαήλος

 

Πού: Θέατρο «Τζένη Καρέζη», Ακαδημίας 3, 106 71 Αθήνα, τηλ. 210 3636144, 210 3644921

Πότε: από 10 Νοεμβρίου 2023 και κάθε Τετάρτη 21.15, Παρασκευή 21.00, Σάββατο 18.30, Κυριακή 21.15

Διάρκεια: 1 ώρα και 40 λεπτά

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/november/

Τιμές εισιτηρίων:
Α’ ζώνη 23€ / Μειωμένο: 20€
Β’ ζώνη 18€ / Μειωμένο: 15€

Τηλέφωνο ταμείου θεάτρου για μεμονωμένα εισιτήρια: 210 3636144 – ARTinfo: 210 9213310, καθημερινά: 11:00-15:00

Θέατρο Τζένη Καρέζη – ARTinfo

www.theatrotzenikarezi.grwww.artinfo.gr