Το «Hum@nitarium» στο Θέατρο Τ
24 Οκτωβρίου 2023
Γιώργος Αντωνόπουλος: «Στην παράσταση “Πες το Ψέματα…” προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα video game που να έχει νοήματα και ουσία»
24 Οκτωβρίου 2023

 

Να μπορούσε να ξαναγίνει
Δεν μπορεί να ξαναγίνει.
Τίποτα δεν ξαναγίνεται ρε Λευτέρη

 

Η παράσταση του έργου «Το γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη ανεβαίνει από τις 18 Νοεμβρίου στο θέατρο Σταθμός, σε σκηνοθεσία Ερμίνας Κυριαζή και Μάνου Καρατζογιάννη. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Στέλλα Γκίκα, Δημήτρης Πασσάς, Ελένη Σακκά και Μάνος Καρατζογιάννης. Το έργο – σταθμός του νεοελληνικού θεάτρου, που υπολογίζεται ότι έχουν δει σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό παραπάνω από 500.000 θεατές, επανέρχεται στη σκηνή του Θεάτρου Σταθμός – είκοσι χρόνια από τη συγγραφή του και δέκα μετά το τελευταίο του ανέβασμα στη σκηνή.

 

 

 

Το γάλα στα ρωσικά λέγεται «μαλακό». Έτσι, περίεργα, μια άλλη ελληνική λέξη, σπαρμένη μέσα σε μια άλλη γλώσσα, δίνει εκεί, στο ξένο χωράφι, πολύ πιο άμεσα και ανάλαφρα την αίσθηση του πράγματος, απ’ ότι η αντίστοιχη που το ονοματίζει στα ελληνικά. Γι’ αυτήν ακριβώς την αίσθηση θέλει να μιλήσει «Το γάλα» και οι ήρωες του. Μια μητέρα από την πρώην Σοβιετική ένωση και οι δυο της γιοι συνθέτουν μια συγκλονιστική οικογενειακή ιστορία όπου φωτίζεται δεξιοτεχνικά από τον συγγραφέα ο συναισθηματικός κόσμος των ηρώων και οι ανησυχίες τους, όπως αυτές πηγάζουν μέσα από το κοινωνικό τους περιβάλλον, αλλά κυρίως η αίσθηση που έχει κανείς πως όλα μέσα του μαλακώνουν και ζεσταίνονται, όταν σταματάει πια να κλαίει και να πονάει γιατί δέχεται την τροφή του. Αγαπιέται… Κι όταν αυτό δε συμβαίνει, τότε νιώθει ξένος. Σαν πρόσφυγας ανάμεσα σε δυο πατρίδες. Ξένες κι αυτές.

Τη σκηνοθεσία – έχοντας στη διάθεσή τους μια εξαιρετική διανομή – υπογράφουν η Ερμίνα Κυριαζή, η οποία σκηνοθέτησε την περασμένη σεζόν και το πιο πρόσφατο έργο του Βασίλη Κατσικονούρη «Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα», και ο Μάνος Καρατζογιάννης με μακρά θητεία στο ελληνικό έργο. Η παράστασή αφιερώνεται στη μνήμη του Κωνσταντίνου Παπαχρόνη που, φέτος, στις 2 Δεκεμβρίου, συμπληρώνονται 15 χρόνια απ’ τον θάνατό του και που ήταν ο πρώτος που ερμήνευσε το ρόλο του Λευτέρη το 2006 στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου.

 

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Το γάλα»

Σκηνοθεσία: Ερμίνα Κυριαζή – Μάνος Καρατζογιάννης

Ερμηνεύουν: Στέλλα Γκίκα, Δημήτρης Πασσάς, Ελένη Σακκά, Μάνος Καρατζογιάννης
Σκηνικά – κοστούμια: Άγγελος Αγγελής
Μουσική: Νεοκλής Νεοφυτίδης
Φωτισμοί: Άγγελος Παπαδόπουλος
Παραγωγή: Πολιτισμός Σταθμός Θέατρο

Η παράσταση «Το γάλα» πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Πού: Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο Αθήνα (πλησίον του Μετρό Μεταξουργείο), τηλ. 210 52 30 267

Πότε: από 18 Νοεμβρίου 2023 και κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή 18.15. Έως 3 Δεκεμβρίου 2023

Διάρκεια παράστασης: 110 λεπτά

Εισιτήρια: 15 ευρώ, φοιτητικό 13 ευρώ, ανέργων/ΑΜΕΑ 8 ευρώ

Προσφορά προπώλησης 10 ευρώ μέχρι 17 Νοεμβρίου

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/to-gala-basili-katsikonouri/

 

 

ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΑΘΜΟΣ
site: http://stathmostheatro.gr/

e-mail:stathmostheatro@gmail.com

https://www.facebook.com/theatrostathmos2

https://www.instagram.com/theatro_stathmos/