Ο Μάκης Παπαδημητρίου σκηνοθετεί «Τα 39 σκαλοπάτια»

«Elizadeth» για πέμπτη χρονιά στον Πολυχώρο Vault
24 Οκτωβρίου 2023
Ο Παντελής Θαλασσινός στο Caja de musica 
25 Οκτωβρίου 2023
«Elizadeth» για πέμπτη χρονιά στον Πολυχώρο Vault
24 Οκτωβρίου 2023
Ο Παντελής Θαλασσινός στο Caja de musica 
25 Οκτωβρίου 2023

Η Γρηγορία Μεθενίτη και ο Μάκης Παπαδημητρίου ερμηνεύουν στην παράσταση «Τα 39 σκαλοπάτια». (Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας).

 

«Τα 39 σκαλοπάτια», ένα ελκυστικό θρίλερ κατασκοπείας με μία γενναία δόση κωμωδίας στο στιλ των Monty Python, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Μάκη Παπαδημητρίου, από 30 Οκτωβρίου 2023 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο Τζένη Καρέζη.

Αυτή η διασκευή από τον Patrick Barlow, βασισμένη στο μυθιστόρημα του 1915, του John Buchan, και την ταινία του 1935, του Alfred Hitchcock, προσφέρει στο κοινό μια συναρπαστική κωμική περιπέτεια. Ο Richard Hannay, ένας άνδρας με μια μάλλον βαρετή ζωή, βρίσκεται ξαφνικά μπλεγμένος σε ένα πολύπλοκο σχέδιο κατασκοπείας, ρομαντισμού και θανατηφόρων μυστικών. Με πλήθος διαφορετικών χαρακτήρων που παρουσιάζονται στο κοινό από ένα ταλαντούχο καστ τεσσάρων ηθοποιών (Μάκης Παπαδημητρίου, Γρηγορία Μεθενίτη, Γιάννης Λατουσάκης, Παναγιώτης Γουρζουλίδης), η παράσταση προσφέρει μια γρήγορη, απολαυστική θεατρική εμπειρία και έναν συνδυασμό εκπληκτικών ερμηνειών και ανεπανάληπτης σκηνικής δημιουργικότητας.

 

 

Σημείωμα σκηνοθέτη

«Η ομορφιά αυτού του έργου δεν έγκειται μόνο στις γρήγορες σκηνές καταδίωξης ή στον συναρπαστικό ιστό που υφαίνουν χαρακτήρες και καταστάσεις. Έγκειται στη μαγεία του θεάτρου. Αυτό το έργο μας προκαλεί να επεκτείνουμε τη φαντασία μας, να δούμε ένα τρένο σε μερικά μπαούλα, ή μια σκηνή διαφυγής πάνω από μια γέφυρα στην σκάλα του θεάτρου. Είναι ένας φόρος τιμής στις ημέρες μιας κλασικότερης αφήγησης, όπου τα λίγα σκηνικά και η δύναμη των λέξεων μπορούν να δημιουργήσουν μια αξέχαστη ζωντανή και πολύ κωμική εικόνα.

Στην παράστασή μας, στοχεύσαμε στην ενίσχυση της αίσθησης του παιχνιδιού. Οι γρήγορες αλλαγές χαρακτήρων, η φυσική κωμωδία και η ανεπιφύλακτη αγάπη για το θέατρο είναι όλα κεντρικά στο όραμά μας. Θέλουμε το κοινό να μην παρακολουθεί απλώς μια παράσταση, αλλά να ζει τη χαρά της δημιουργίας, να γελά με τις “ανοησίες” και να θαυμάζει την εφευρετικότητα.

Ο κόσμος σήμερα συχνά απαιτεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και υψηλής ποιότητας οπτικά εφέ. Αλλά “Τα 39 σκαλοπάτια” είναι μια ευχάριστη υπενθύμιση ότι μερικές φορές, όλα όσα χρειαζόμαστε είναι λίγη έξυπνη διανόηση, μια δόση φαντασίας και μια καρδιά γεμάτη πάθος. Είναι η γιορτή της απλότητας, της δημιουργικότητας και της αιώνιας τέχνης της αφήγησης. Σας προσκαλούμε σε αυτή τη συναρπαστική περιπέτεια και ας ανακαλύψουμε μαζί τη μαγεία του θεάτρου. Ανυπομονούμε να σας δούμε στο θέατρο!».
Μάκης Παπαδημητρίου

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Τα 39 σκαλοπάτια»

The 39 Steps adapted by Patrick Barlow
Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Μάκης Παπαδημητρίου
Κίνηση – Βοηθός Σκηνοθέτη: Σεσίλ Μικρούτσικου
Σκηνικά – Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Κοστούμια: Clare Bracewell
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Βοηθός Σκηνογράφου: Βασιλική Ζωχιού
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
Video: Ζίνα Παπαδοπούλου
Επικοινωνία: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου | Art Ensemble
Συμπαραγωγή: Θέατρο Τζένη Καρέζη – Tsiftis productions

Παίζουν: Μάκης Παπαδημητρίου, Γρηγορία Μεθενίτη, Γιάννης Λατουσάκης, Παναγιώτης Γουρζουλίδης

 

Πού: Θέατρο «Τζένη Καρέζη», Ακαδημίας 3, 106 71 Αθήνα, τηλ. 210 3636144, 210 3644921, www.theatrotzenikarezi.gr

Πότε: από 30 Οκτωβρίου 2023 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00

Διάρκεια παράστασης: 85 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων: 18 ευρώ, 15 ευρώ (μειωμένο)

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: www.more.gr

Τηλέφωνο ταμείου θεάτρου για μεμονωμένα εισιτήρια: 210 3636144 καθημερινά: 11:00-15:00